Надути капачки на буркани с трушия

  • 5 477
  • 8
Моля ви,помогнете ми...Преди една седмица направих трушия без стерилизация,но от вчера взеха да се надуват капачките и като ги обърна надолу текат.Вече ми гръмнаха 2 буркана.Защо става така,коя е причината.Как да си спася трушийката?
Виж целия пост
# 1
Преди 2-3 год.правих туршия с аспирин,та и моите бяха надути,но ми казаха,че е нормално. Rolling EyesНе ги изядохме,останаха и за следващата година,ама не гръмнаха. Laughing
Виж целия пост
# 2
Щом се надуват капачките значи протича ферментация.....Какво си сложила като марината ? Гореща ли беше или студена като заля зеленчуците?
С аспирин или без?
Много станаха въпросите,ама....Ако всичко е наред с маринатата,може би оцета не е бил качествен...
А щом текат бурканите като ги обърнеш,значи не са били затворени хубаво ....

Такива мисли и разсъждения ми минаха през главата и затова ги споделям..... Hug
Виж целия пост
# 3
Щом се надуват капачките значи протича ферментация.....Какво си сложила като марината ? Гореща ли беше или студена като заля зеленчуците?
С аспирин или без?
Много станаха въпросите,ама....Ако всичко е наред с маринатата,може би оцета не е бил качествен...
А щом текат бурканите като ги обърнеш,значи не са били затворени хубаво ....

Такива мисли и разсъждения ми минаха през главата и затова ги споделям..... Hug

Трушията я правих така.Първо си нарязах зеленчуци по избор,зеле,маркови,чушки,керевиз.После във всеки буркан сложих на дъното по 2 аспирина,1 с.л. захар,1 с.л.сол и ябълков оцет 5 с.л.Напълних бурканите с нарязаните продукти и долях със студена вода.Затворих с капачките и обръщах бурканите в продължение на седмица.Но ето че сега започнаха да се надуват един по един и вече 3 ми гръмнаха.За първи път ми се случва това.Сега трябва да правя още една доза и ме е страх да правя трушийката по тази рецепта.Дайте някоя сполучлива рецепта,моля ви.Приятен ден на всички!
Виж целия пост
# 4
Независимо какви зеленчуци ще слагаш спази тази дозировка и заливането....Гарантирам ти,че няма да имаш проблеми! Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg12586357#msg12586357
Виж целия пост
# 5
Да и аз правя подобна,но с един аспирин и 2 с.л захар и 1 с.л сол,оцет до набраздената(долу)част на буркана,и задължително заливам с гореща вода и обръщам веднага,до сега съм нямала проблеми Peace
Виж целия пост
# 6
Може и да греша но аз доколкото знам от бабите туршии не се правят със ябълков оцет newsm78
Виж целия пост
# 7
Може и да греша но аз доколкото знам от бабите туршии не се правят със ябълков оцет newsm78
Аз правя само с ябълков,защото така не се променя цвета на зеленчуците.С винения се оцветяват неприятно....За нас де...
А родителите ми правят туршията само с домашен ябълков оцет и никога няма проблеми....
Виж целия пост
# 8
Аз пък въобще не слагам оцет в туршията. Някакси не ми се връзва. Само сол - морска.
Тази година правих и в бидонче и в буркани и няма никакви проблеми, стана перфектна. В бурканите сложих зеленчука и залях до горе с кипната подсолена вода - на литър вода слагам 2 суп. лъж. сол. Затворих капачките и обърнах, без аспирин. За 3 дена вътре туршията втаса  и я изнесох навън на студено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия