Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първи клас и ресурсен учител

  • 5 483
  • 18
# 15
Моето е с дискалкулия. За дислексията и дисграфията равотихме с логопед и нещата се оправиха. Но цифри, пари, логическо мислене..Ц! И когато не е работено за това на време става лошо.
Колко сте големи?
Виж целия пост
# 16
На 20 г., но не може и една дъвка да купи! Майчета, трябваха ми 10г. да призная, че детето ми е "специално". заради него започнах да уча, в момента, в който взе диплома............щях да умра от щастие и сега.......................всичко доведе до социална изолираност. Започна работа в кино Арена, но никой не желае да прави компромиси. ИЗХВЪРЛИХА ГО!/и той не е цвете/ но сега кой ще го вземе на работа.!Седи като пенсионер на балкона и никъде не излиза.
Но това не важи за дечица само с дребни проблеми. той има и заболяване. И колкото по-скоро майката признае пред себе си пред света, че детето й е специално, толкова по-ползотворна ще е битката!
Виж целия пост
# 17
Отровка, да си признаеш, че детето ти има проблем е много трудно. Ние родителите смяаме, че децата ни са част от нас, наш придадък и както не можем да видм проблемите в нас самите, така не можем да осъзнаем проблемите в нашите деца. При това общественото мнение е от значение.
Виж целия пост
# 18
Малко да те успокоя. Дъщеря ми няма никакви проблеми (освен мързел и инат, но за тях диагнози не слагат Simple Smile). Но ми отне повече от година за да разбере тя какво е училището и как трябва да се държи там, че домашните трябва да се пишат, че учителката се слуша, каво се прави с тетрадките. Беше изключително трудно, целия първи клас прекарахме в непрекъснати битки, мислих дори да я спирам от училището, сериозно.

Ние родителите смяаме, че децата ни са част от нас, наш придадък и както не можем да видм проблемите в нас самите, така не можем да осъзнаем проблемите в нашите деца. При това общественото мнение е от значение.

Nastasja, мързелът и инатът са проблем и на моето дете. След като прочетох една публикация за дислексията се усъмних и доста психолози и учители ме убеждаваха, че няма дислексия, докато логопед не го тества и установи, че има някаква форма на дислексия. Сега също ми е трудно да му помагам, но поне си изясних защо толкова мрази да учи. Просто му е трудно. И с мързела и ината картинката е пълна.
Ако вие сте се преборили в битките, които споменаваш, ОК. Обаче ако мързелът и инатът продължават да й пречат, потърсете причина.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия