Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 5 тема

  • 106 180
  • 735
# 15
Макс мама, все още си е тази цена - 1.69 Simple Smile
Швейк - млякото да не е било гъсто и от там да се е объркала работата. Защото съм установила за себе си, че сложа ли 4.5% Верея трябва да добавя и вода Wink Тази рецепта лично не съм я пробвала. С вижни съм правила пандишпановите кексчета. И винаги са ми ставали.
Виж целия пост
# 16
Шоколадов чипс има и в Кауфланд. При щанда с бонбоните.  Peace Цена, за съжаление, не мога да дам в момента.

Аз да питам един може би до болка изтъркан въпрос, но все пак... Откъде да намеря хубави, различни, шарени, весели хартиени формички? Че ако почна и тях да поръчвам от и- бей, съвсем ще се зарибя.  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 17
Швейк, тестото за тези мъфинки и на мен ми става по-гъсто, но не чак дотолкова, че миксера да не го върти. Аз затова ги харесвам, защото задържат сладкото от вишни някъде по средата, без да пада на дъното. А за залепването на хартиените капсулки - до тях си е, случва ми се да не залепват, случва ми се да ми свалят половината кексче, залепнало за тях. Пробвай да ги направиш в намаслени формички без хартиени капсули и не слагай наведнъж точното количество брашно. Сложи първо две чаши и виж каква ще е сместа, после може леко да досипеш. По-гъста е отколкото на други мъфинки, но не чак дотолкова, да не може да я завърти миксера. А брашната са различни, едни по-сухи, други по-влажни, така че приемай дадено количество брашно като ориентировъчно. Препоръчвам ти пак да пробваш, мъфинките са много вкусни, с много хубава форма. Ще ти се получат, няма къде да ходят, те не са от проблемните. Peace Ако вишничките ти останат на повърхността, лееко ги натисни с лъжичката навътре, при печенето ще слязат още малко.  bouquet
Виж целия пост
# 18
Доника, labrex, благодаря за съветите. Изобщо нямам намерение да се отказвам, ще ги направя пак със сигурност. Ще сменя млякото, моето, както предположи Доника, беше с масленост 4.5%. А дали проблемът не е и в това, че използвам типово брашно? В къщи имаме само такова, купувам го за типовия хляб, който правя.
Виж целия пост
# 19
Момичета, мерси - ще мина през Кауфланд.  bouquet
Виж целия пост
# 20
А дали проблемът не е и в това, че използвам типово брашно? В къщи имаме само такова, купувам го за типовия хляб, който правя.

Възможно е и то да е утежнило тестото. Пробвай ги с бяло брашно.
Виж целия пост
# 21
Записвам се с едни измислени от мен Мъфини с есенни плодове и локум, станаха много сочни, а като престояха един ден са още по-вкусни:)



Uploaded with ImageShack.us
Виж целия пост
# 22
Аз правих майонезения сладкиш като мъфини. На вкус екстра ги докарах...ама пак залепнаха и не можах да ги изкарам съвсем цели от формичките. И предишния път , когато правих кокосовите пак залепнаха. Отчупва се по едно ъгълче от долу и стоят наклонени. Тогава мислех, че е от кокоса, ама явно е от формата... Confused Втората тавичка намазах с масло и излезнаха без проблем Thinking...А уж ми е силиконова и трябва да се намаже само първия път. Някой имал ли е този проблем.
Ще си купя хартиени капсулки, а до тогава ще мажа с масло... Tired
ПП: Признавам, че формата ми е от евтините, но имам такава кексова и не ми е създавала грижи... newsm78
Виж целия пост
# 23
Непокорна не мисля че е от самата форма,по принцип силиконовите не залепват.Остави ги да изстинат във формата и после ги вади.
Виж целия пост
# 24
Имах втора доза, уж рецептата е за 12 броя , ама при мен все излизат повече... Simple Smile...Няма ли да се запарят и сглетавят , ако изстинат вътре?
Виж целия пост
# 25
Имах втора доза, уж рецептата е за 12 броя , ама при мен все излизат повече... Simple Smile...Няма ли да се запарят и сглетавят , ако изстинат вътре?
Със сигурност ще се запарят,трябва да ги извадиш почти веднага.Чак глетави едва ли,но ако се забавиш стават влажни отвън.Супер лесно излизат моите мъфини,абсолютно никога не са залепвали в силиконовите ми форми.По тази причина съм си взела и кръгла и правоъгълна форма-за кексове,блатове и т.н.-това са ми едни от най-практичните кухненски покупки. Peace
Виж целия пост
# 26
Запис,в понеделник пак ще се правят мъфини тогава ще снимам.
Виж целия пост
# 27
И аз да се запиша в тази любима темичка, последно правих мъфини по рецептата на на лесния сладкиш без яйца на рени55  bouquet, добавих малко натурален шоколад и орехи, а отгоре от хрупкавия топинг , имам снимки, обаче ще кача по-късно, не съм ги свалила от фотото Embarassed
Виж целия пост
# 28
Да се отчета с моите мъфини - Добруджанки  Mr. Green от тази сутрин . Те са си мазнички , та не мазах с нищо и си излезнаха без проблем:
http://s1238.photobucket.com/albums/ff495/nepokorna/vkusnotiiki/ … ;t=1288425837227#!oZZ2QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1238.photobucket.com%2Falbums%2Fff495%2Fnepokorna%2Fvkusnotiiki%2F%3Faction%3Dview%26current%3DSDC10959.jpg%26
Виж целия пост
# 29
В магазините DМ 200бр.- 4,40лв

Е не, и формички за мъфини ли имало там,колко съм зле Simple Smile Май трябва добре да го разгледам този ДМ.

Иначе снимки нямам, щото не ми стигнаха силите след рд-то, но направих страхотни мъфини. И тук да благодаря на Марабу за чудесните рецепти за мъфините със шоколад и банани и класически шоколадови. Направ обрах точките в офиса с тях. И мерси за съветите за формичките. Успях да ги натикам в тавите, които имам. Малко се понагънаха, но пък резултатът беше едни страхотни мъфини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия