Р И Б А на скара

  • 16 743
  • 32
# 15
Здравейте, интересува ме конкретно ципурата и скумрията цели ли се печат на скарата?
Виж целия пост
# 16
Аз скумрията я обичам разполовена и тогава печена на скара. Ципурата така и не се научих да я харесвам  Confused
Виж целия пост
# 17
зависи от големината на самите риби  Simple Smile
ако да по-дебелички, то по-добре е да се разполвят, защото докато се опече отвътре месото, то рибата от вън изсъхва. ако пък са по-тънички и малки риби, то по - добре е да са целички - стават по-сочни.  Peace

На скара печем предимно мазните риби. А сухите - пържим.
Виж целия пост
# 18
Благодаря много  Peace
Виж целия пост
# 19
Когато приготвям риба на скара,винаги пека в алуминиево фолио.Посолявам,слагам резенче лимон,капвам олио и опаковам.Така запазвам скарата,а и вкуса ни харесва.

Това също е един чудесен вариант.  Peace
Виж целия пост
# 20
Това с фолио и аз съм пробвала и се получава ок. Също и директно на скарата става, но ако ви е замразена рибата ще залепне задължително. Слагам повече лимонов сок и се стяга рибата и се получава като се обърне много внимателно. Най-добре е с електрическа скара като тази произведена в България , иначе ако е някоя да залепва каквото и да сложите няма да се получи както трябва.
Виж целия пост
# 21
Когато приготвям риба на скара,винаги пека в алуминиево фолио.Посолявам,слагам резенче лимон,капвам олио и опаковам.Така запазвам скарата,а и вкуса ни харесва.

Това също е един чудесен вариант.  Peace
Допадна ми това като идея, но не става ли по скоро задушена, а не печена?
Сега когато прочетох, се сетих, че така приготвена я ядохме преди 2 год в  хотел в Русе. Парче бяла риба, доста зеленчуци, резени лимон, чушки, бейби царевица, ух и какви още не се сещам  newsm78, струйка олио (по скоро масло, соса жълтееше) имам съмнения и за  маги 10 зеленчука (тя ли е зелена на цвят?). Беше страшно вкусна, трябва скоро да направя-  но без маги-то, според вас с  девесил, копър и магданоз? Добре ли ще е ?

Виж целия пост
# 22
У джма почти през ден хапваме риба на подобна скара- трябва да не е бяла обаче, тя е суха и не става. Скумрия, ципура, скат, карагьоз, даврак, чернокоп и много други са перфектни. В моя блог имам много предложения- разгледай ги, ако искаш:

Цветно с Пепеляшка-рецепти с риба





Виж целия пост
# 23
pepelia6kata имай милост  Mr. Green Страхотно изглеждат рибките, очите ми останаха Simple Smile
иначе преди време имахме скара от тези които е публикувала vikia65 и мога да кажа че и рибата и пържолите ставаха страхотни. Мъжа ми реши да я сменя с тефлонова - изглежда е слаба и не ми харесва как пече, не само на мен, ами и на него. Даже скоро му казвах, че съм склонна пак да си вземем скара от 25 лева от Хасковските, защото най-вкусните неща на нея сме си приготвяли.
Иначе на скара съм правила скумрия разполовена на две, ако се притеснявам да не ми залепва, топвам кухненска хартия в малко олио и намазвам реотаните - след това нищо не ми залепва Peace
Виж целия пост
# 24
За да ти става сполучлива рибата всеки път,увий я в домакинско фолио и така я изпечи на скарата.Осоляваш рибката,слагаш любимите си подправки, мажеш я лекичко със зехтин или олио,аз слагам резенчета домат и лимон и завивам във фолиото.Става прекрасна.Така правя и картофи-стават хем печени,хем задушени.Да ти е сладко  chef
Виж целия пост
# 25
spasova , аз малко по горе попитах, но  никой не ме отрази с отговор Laughing, та не става ли по скоро задушена така завита във фолио, а не печена?
Виж целия пост
# 26
У нас на скара печем -  карагьоз,скумрия,сайра,пъстърва,сьомга котлет,едър сафрид......

Изчиствам рибата,посолявам,поръсвам с черен пипер и лимонов сок и оставям за 1/2 час да поеме.....Ако пека на плоча - ръсвам морска сол и отгоре пльосвам рибата.....Така не залепва!

Ако е на скара с пръчки - изчаквам да побелее отгоре и тогава обръщам(вече е хванала коричка и не се разпада)

Филетата и белите риби са подходящи за паниране.....Тилапия,пангасиус,мерлуза и т.н.
Виж целия пост
# 27
Момичета, много ви моля, уточнявайте, освен вида на скарата, и откъде се снабдявате с рибата. Има огромна разлика между живея-край-морето-и-винаги-пека-прясна-риба и живея-далече-от-морето-и-купувам-замразявана-и-размразявана-няколко-пъти-риба-допълнително-третирана-с-тапетно-лепило-и-други-химии.
Разликата е огромна!  Laughing
Виж целия пост
# 28
Момичета, много ви моля, уточнявайте, освен вида на скарата, и откъде се снабдявате с рибата.

Лично аз от два рибни магазина ,които се намират на Женският пазар....Зареждат прясна риба и я чистят по желание на клиента....
Виж целия пост
# 29
Момичета, много ви моля, уточнявайте, освен вида на скарата, и откъде се снабдявате с рибата.

Лично аз от два рибни магазина ,които се намират на Женският пазар....Зареждат прясна риба и я чистят по желание на клиента....

И аз от тези магазини пазарувам риба- получават стока във вторник и четвъртък от Бяло море и Созопол. Тук предлагането е богато, а и цените не са прекомерно надути, както на някои други места.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия