Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 750 449
  • 6 461
# 4 305
Смъртен случай от салам? Ок. Иначе не всеки би си купил сирене или кашкавал от някоя произволна баба от село. Аз например не бих, защото имам около себе си случаи с хора, стигнали до болница от домашно произведени, никой обаче не знае нито как, нито с каква хигиена продукти, от миловидни бабки. Иначе стока, която идва от село, но е минала съответните проверки и контрол, да разбира се, но от случайни пишман производители, не мерси, по-добре от Лидл.
Виж целия пост
# 4 306
Коминтираните продукти от Лидл са български.
Виж целия пост
# 4 307
Сурови млечни и колбаси от непознати хора и мен ме е шубе.

Аз тъкмо купих овче сирене от хората, от които купувам козе мляко откакто имаме селската къща.
Обаче сиренето се прави от сурово мляко. Миналата година давах на дъщеря ми само запечено, но си е доста солено.

Вие ядете ли такова домашно сирене от сурово мляко?



Виж целия пост
# 4 308
Как става от сурово мляко?Как става активирането на мл кис бактерии?А маята?
Виж целия пост
# 4 309
Сиренето по принцип се прави от сурово мляко.Затопля се съвсем малко. Ако го свариш, няма да може да направиш сирене.
https://www.24chasa.bg/Article/576747
 Мисля, че купешката фета в по-голямата си част е от пастьоризирано мляко, но домашното си е от сурово мляко. Питала съм. Не броя затоплянето, защото то не достига дори т на пастьоризация.
Виж целия пост
# 4 310
В детството консумирах само домашно овче сирене, никога не съм имала проблеми. Всяко лято купувам поне 5 кг домашно сирене (ограничих консумацията на млечни продукти) и децата ядат от сиренето.
Виж целия пост
# 4 311
И аз купувах от един производител,но вече не рискуваме. Рисковано си е.
Близък ми даде тамън домашно сирене...знам го какъв е с хигиената и ме е гнус. Мъжът ми мъчи да го яде. Свекървата се изказа, че млякото е бяло и се вижда, ако е мръсно...no comment.
Виж целия пост
# 4 312
Сега, по принцип млечно киселата ферментация, която протича в процеса на зреене на сиренето представлява бурно развитие на полезните млечно кисели бактерии, които вземат превес над патогенните, и по този начин възпрепятстват развитието им. Отделно се създава кисела среда, която също пречи на определени видове патогени да се развиват.
И въпреки това, не може да се разчита категорично само на нея, затова и пастьоризирането си е важна стъпка, която не е добре да се пропуска.
Виж целия пост
# 4 313
Производител на Clean label в Лидъл е "Еко мес" ЕООД, с.Величково, обл. Пазарджик

Съдържание: 96% варено-пушено филе, сол, естествен буков пушилен ароматизант, декатроза, аромат и оцветител:целина, червено цвекло.

Този производител може да има и своя марка, не съм търсила.
Виж целия пост
# 4 314
Луканката на Clean label е на КФМ.

В крайна сметка, човек колкото и добре да се старае да се храни, ако не си гледа сам храната, опира и до супермаркетите.
Виж целия пост
# 4 315
Познавам добре производителите. Някои от тях са били с реномирани професии. Избрали са екологичен начин на живот и добра храна за деца или внуци. Хигиената им е педантична.  Млякото за сирене задължително се пастьоризира. В т.н.вериги, всички п-ти са с консерванти. Иначе трайността им би била минимална. Имат множество наложени такси и цена, затова  и качеството е компрометирано. Промотираната масово "Моцарела", няма нищо общо с истинския продукт,който е само от биволско мляко.
Виж целия пост
# 4 316
Аз познавам немърливи производители и не купувам от тях. Щом имаш доверие, чудесно, хапвайте си.
Виж целия пост
# 4 317
добре, кажи и на нас да си купим, кои са ок?
Виж целия пост
# 4 318
В т.н.вериги, всички п-ти са с консерванти. Иначе трайността им би била минимална.

Проучи как се прави сирене и колко му е естественста трайност при правилно приготвяне, зреене и съхранение, и тогава приказвай.
Виж целия пост
# 4 319
Сиренето винаги се е правело от сурово мляко. Винаги!
Е, с изключение на последния миг от историята на човечеството.

Дори и в наши дни обаче пак купувам от сурово мляко - и от човек с 5 кози (разказах за него), и от човек с професия и огромен бизнес, но с хоби 100 кози и сайт, през който продава, и от веригите: испански, френски, с декларирано географско наименование и космически цени.

Частичната грамотност не ни прави експерти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия