Коледно настроение! - 2

  • 114 834
  • 755
# 435
Ооооо, Лабрекс, сега и ти   bouquet- не е честно, да знаете. Махам се оттук Crossing Arms.
Виж целия пост
# 436
Здравейте!
И аз се записвам, че скоро пак ще месим вкъщи!
Миналата година бях пробвала меденките и медените топчета на Джема и ваниловите кравайчета на Наталина, божественият тиквеник на Селма(мисля, че беше неин).
Много ви благодаря за подробните рецепти, съвети и идеи!
Виж целия пост
# 437
Еха, Лабрекс много сладки котета си направила.Може ли рецептата и начина на оформяне? Peace
Виж целия пост
# 438
Само записче.........
Виж целия пост
# 439
Здравейте!
Почнали сте с красотите, а аз търся темата отдавна  Peace Тъкмо направих ванилените кравайчета, но ми се изпоначупиха. Миналата година бяха ОК, сега не знам къде обърках, дано другите сладки станат  Hug Успях и приятни подготовки  Party
Виж целия пост
# 440
Еха, Лабрекс много сладки котета си направила.Може ли рецептата и начина на оформяне? Peace

Ива, рецептата е за сладки "Заснежени елхички", а ето ТУК (последният пост) съм обяснила за котенцата, съвсем елементарно е, но много приятно да се оформят, затова си навъртях няколко. Peace Grinning
Виж целия пост
# 441
Здравейте, дами

Имам едно питане - когато английският коледен кейк се пече в метална кутия половината доза пак ли времето за печене е 2.30-3ч.?
Виж целия пост
# 442
labrex, много оригинална идея с котенцата. Да разбирам по рецептата, че мога да си ги оставя за дните преди Коледа. Много ми допадна рецептата и пълнежа  Mr. Green
Виж целия пост
# 443
labrex, много оригинална идея с котенцата. Да разбирам по рецептата, че мога да си ги оставя за дните преди Коледа. Много ми допадна рецептата и пълнежа  Mr. Green

Pupinka, не знам точно колко време могат да изтраят, ще питам авторката на рецептата и ще добавя. Иначе много бързо се хапват, наистина са вкусни. Peace
Виж целия пост
# 444
Natalyna ,моля те за помощ... .Днес омесих двойна доза Ванилови кравайчета.Оформих четири рула и в момента са в хладилника ,с цел утре да ги пека.Вече трета година ги правя ,божествени са .Да ...,но изведнъж се сетих ,че съм сложила само два жълтъка ,а тестото ми се получи добре .Не знам какво да правя , мога ли утре да извадя тестото и да му прибавя още два жълтъка . newsm78 .Какво ще ме посъветваш ,не искам да ги развалям  Praynig ,толкова ги харесвам .
Виж целия пост
# 445
normas, щом тестото ти е добро, аз лично не бих прибавяла нищо - пък и в рецептата си пише 1-2 яйца на доза, така че и по-малко да е, щом си събрала тестото, остави го така. Може би ще са по-крехки след изпичане, внимавай.

labrex, много сладки елхички и котенца! Hug

Нели Simple Smile, крехки са докато са още горещи, а може и тестото ти да е било по-сухо като консистенция, не знам. newsm78
Виж целия пост
# 446
Здравейте, дами

Имам едно питане - когато английският коледен кейк се пече в метална кутия половината доза пак ли времето за печене е 2.30-3ч.?

Не, по-малко е.
Виж целия пост
# 447
Natalyna ,бглагодаря ти много за светкавичния отговор  Hug Така ще направя ,дано да не станат твърди ..Сега ще омеся твоите Линцер сладки и тях правя всяка година ,в някой рецепти има 1.ч.л.бакпулвер , ти пробвала ли си с набухвател . След Линцера следват меденките на Джули ,любимите на децата.
Виж целия пост
# 448
Невероятни бисквитки и меденки сте направи всички! Както ми е слабо място, си казах, че само с гледане на снимки няма да го бъде.

Затова тази вечер реших, че ще правя меденки и измъкнах моята стара и лесна рецепта, наречена на една дружка, която ми я прошушна преди години. 
Та ето, споделям:

Меденките на Ели

250г масло
2 кафени чаши захар
2 супени лъжици мед
1 ч. лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
6 каф.чаши брашно
Аромати по избор, аз лично слагам канела, леблебия, индийдко орехче и черен пипер.

Медът се затопля, в него се добавя първо содата да шупне, после нарязаното на малки бучки масло, докато се стопи, следват захарта и яйцето. Добавят се ароматите и брашното чашка по чашка. Тестото трябва да е с консистенция на пластилин. Миксер не е нужен, бърка се с тел или просто с вилица.
Работи се лесно, идеално за коледните къщички например, защото си запзва формата.
Разточва се на набрашнен плот, изрязват се бисквитки и се пекат на 170° без да покафеняват. Изваждат се от тавата след като се втвърдят.

Ще снимам моите утре.
Ето къщичката от миналата година http://prikachi.com/images.php?images/326/2712326F.jpg
А ето и коледното пънче, обикновено руло с крем рафаело и сладко от къпини.
http://prikachi.com/images.php?images/327/2712327I.jpg
Виж целия пост
# 449
 
Очарована съм от прекрасните ви творения!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия