РУСКА КУХНЯ

  • 133 003
  • 738
# 705
alys   Моля!
http://rummylicious.blogspot.com/2010/10/brioche.html
Допълнително сложих ванилия и една супена лъжица подсладител, че мойте все мрънкат че не им е сладко.
Другия път ще сложа и една идея по-малко мая, тестото се утрои и леко ми миришеше на мая.
С две думи втаса много добре в хладилника. Купата се беше напълнила и чак залепна за фолиото.
Имай го предвид, слагай в голям съд да втасва.

Вела, ще опитам. Маята наистина е много. А с това втасване в хладилника съм сигурна, че ще стане вкусно.   bouquet
Виж целия пост
# 706

Аз пак се увлякох по блините, .......не е за пръв път Embarassed. Ама и рускините с тая Масленица и какви ли не блинчики......... Crazy , гледам, гледам, пък хващам тигана. И, понеже, за два дена ги правя два пъти, да сложа рецептата, може и на друг да харесат: Блины с кукурузной мукой на кефире. Heart Eyes Да добавя, използвайте фино смляно царевично брашно. Peace

Вчерашните


и днешните

Виж целия пост
# 707
Ммм, лабрекс, страхотни са се получили, браво!

Утре по случай Масленица и аз ще правя палачинки, едва ли ще са толкова красиви като твоите.  Crazy
Виж целия пост
# 708
Лабрекс кефира с какво го заместваш?
Рецепата много прилича на рецептата на палачинките с кисело мляко, които правих тази сутрин.
Виж целия пост
# 709
Току що ги направих тези блини,че от вчера ги мисля,Лабрекс благодаря за линка,а кефира замених с айрян.
Виж целия пост
# 710
Току що ги направих тези блини,че от вчера ги мисля,Лабрекс благодаря за линка,а кефира замених с айрян.
Ясно, значи е като палачинките с кисело мляко. Разликата е само в царевичното брашно. Какъв е вкуса с такова брашно?
Виж целия пост
# 711
Ами то брашното е в съотношение 1/1 царевично с пшенично и не се усеща много.На мен ми харесаха,но нямат нищо общо с нашите палачинки,по-скоро на катми ги оприличавам,но и не съвсем.
Виж целия пост
# 712
Ами то брашното е в съотношение 1/1 царевично с пшенично и не се усеща много.На мен ми харесаха,но нямат нищо общо с нашите палачинки,по-скоро на катми ги оприличавам,но и не съвсем.
Ето я рецептата за палачинките с кисело мляко:
http://kulinarnistrasti.blogspot.com/2012/06/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 713
Почти същата е рецептата,но брашното е две чаши и става гъста смес,даже се притеснявах,дали ще се изпекат,но се получиха перфектни,също,като на снимката на Лабрекс.Царевичното брашно почти не се усеща и от него стават по-жълтички,също носят повече на масло,явно защото са с по-пореста структура и попиват.Абе ще ги правя пак,харесват ми,ще пробвам и тези с киселото мляко,благодаря за линка.
Виж целия пост
# 714
Почти същата е рецептата,но брашното е две чаши и става гъста смес,даже се притеснявах,дали ще се изпекат,но се получиха перфектни,също,като на снимката на Лабрекс.Царевичното брашно почти не се усеща и от него стават по-жълтички,също носят повече на масло,явно защото са с по-пореста структура и попиват.Абе ще ги правя пак,харесват ми,ще пробвам и тези с киселото мляко,благодаря за линка.
не объркала си се 1ч.ч. е пшеничното и половин е царевичното. Peace
Виж целия пост
# 715
Лабрекс кефира с какво го заместваш?
Рецепата много прилича на рецептата на палачинките с кисело мляко, които правих тази сутрин.

vela, те са написали по-долу момичетата, но да отговоря - кефира заменям с айрян 1:1 мляко и вода.
Да, пшеничното брашно е 1 чаша, царевичното половин чаша. Ако стане гъсто тестото, може леко да се разреди пак с айрян или просто с малко вода, или пък с прясно мляко. Единия път доста гъсто ми се получи, но и брашната са различни.
Уф, да се оплача, няколко дена не можех да вляза във форума, някаква гад ме насочваше към друга страница, направо се бях отчаяла. Добре, че е синковецът, та се справи и тая вечер все още не мога да повярвам на очите си, че се отвори синята страница на форума, а не оная с шарените картинки! Grinning  bouquet
И пак за блинчиките, вкусни са, царевичното брашно не се усеща, наистина са по-жълтички/слънчеви както си ги нарекох. Heart Eyes
Киса, те просто си стават блинчиките, колкото пъти ги правих, все еднакви. И на котлон пържих, и на газ, все такива красивички и мекички се получават. Peace  bouquet
Виж целия пост
# 716
labrex това с форума беше и при мен.  От вчера на обяд ,та до днес на обяд и  мен ме препращаше към друг форум.Проблема е бил тук , а не в твоя компютър.
Виж целия пост
# 717
Да,объркала съм се,какво съм гледала,явно съм спала още,между другото,сложих още малко водичка,че съвсем гъсто ми се видя,но въпреки всичко станаха перфектни.И аз имах проблем вчера с форума.Утре пак ще пробвам,вече с правилните пропорции.
Виж целия пост
# 718
Да похваля една рецепта, която Нелка даде в един форум. Едни банички на тиган - по-вкусни са от баница дори без плънка.

Тортияс из Пшеничной Mуки (Flour Tortillas)
рецепт от Ирины jazzinitup



Тортияс получаются мягкими и слоеными, необыкновенно вкусно заворачивать в них разнообразные овощи, мясо , рис с овощами или использовать их везде, где в рецепте требуются плоские лепешки.
Этот рецепт является настоящим пиром разнообразных кухонь, так как лепешки похожи и на индийские Чапатти, и на Тортияс, и на Лаваш.

1 стакан кипятка
1 яйцо
1/2 ч.л. соли
1 ст.л. растительного масла
400 гр. муки
50 гр. сливочного масла, растопить

Всыпать в глубокую миску 1/2 стакана муки, влить крутой кипяток и энергично размешать деревянной ложкой, до исчезновения комков.
Когда смесь слегка остынет, добавить соль, яйцо, растительное масло и остальную муку. Замесить мягкое тесто и разделить на 12-14 частей. Kаждую часть раскатать в тонкий пласт, диаметром 25 см. или в зависимости от размеров сковороды. Толщина пласта не должна превышать 1-2 мм.Смазывать раскатанный пласт растопленным сливочным маслом и скатать его в трубочку, а трубочку завернуть в улитку.
Таким образом завернуть улитки из всего теста. В очередной раз раскатать улитки в пласты 1 мм. толщиной.
Выпекать лепешки на сухой сковороде, на среднем огне.
Чтобы не черствели, лепешки можно накрыть плотной тканью или сложить в воздухонепроницаемую ёмкость.


Нямам време да направя по-хубава снимка, но все пак за добиване на представа слагам тази, която щракнах набързо. Още веднъж да подчертая, че не са като арабските питки на вкус.

Виж целия пост
# 719

Аз пак се увлякох по блините, .......не е за пръв път Embarassed. Ама и рускините с тая Масленица и какви ли не блинчики......... Crazy , гледам, гледам, пък хващам тигана. И, понеже, за два дена ги правя два пъти, да сложа рецептата, може и на друг да харесат: Блины с кукурузной мукой на кефире. Heart Eyes

Вчерашните


и днешните


Браво! Страхотно изглеждат, а може ли да ми преветете рецептата, че нещо хич ме няма с руския език. Предварително благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия