Коледно настроение! - 3

  • 109 454
  • 856
# 105
Отчитам се с моите коледни меденкиSimple Smile


Още снимки и рецептата - ТУК

Готова съм и с щолена и заготовките за къщичката, но нямах възможност да ги снимам:)

страхотни меденки, аз да питам - от къде взе тези торбички в които си ги сложила?  newsm78
Виж целия пост
# 106
Отчитам се с моите коледни меденкиSimple Smile


Още снимки и рецептата - ТУК

Готова съм и с щолена и заготовките за къщичката, но нямах възможност да ги снимам:)

страхотни меденки, аз да питам - от къде взе тези торбички в които си ги сложила?  newsm78
Подобни торбички има в Джъмбо,при нещата за кръщане PeaceАз искам да ви попитам знаете ли къде продават бадемов марципан  някъде в  района на Южните квартали?Че не ми се ходи до Метро само за него newsm78
Виж целия пост
# 107
Срам - не срам, с гол запис, че ще ви изтърва красотите  bouquet.
Дребо е вкъщи тази седмица и сладки ще правя другата, дотогава ще плакна очо само...
Виж целия пост
# 108
  chef
Виж целия пост
# 109
От вчера започнах с приготовленията и вече приключих с меденките, рохличките и сладките- шприц. Имам въпрос, ако някой е правил сладките с портокал и кардамом на Танита, колко горе- долу издържат? Иска ми се да ги направя сега, че изпитите ми тропат на вратата и точно по празниците ще залягам над учебниците...  Tired и малко снимки набързо
http://meduzagorgona.snimka.bg/cooking/razni-neshta.438740.21677784.big
Олеле, ще взема да се откажа... Тъкмо мислех, че съм се справила до някъде с меденките и глазурата и украсата и ...
Как ги правите тези красоти??? Моята глазура или ръката ми или Бог знае какво ми пречат и не мога да докарам такава фина работа... Поздравления Thunderbird, прекрасни са!
Аз вчера опекох къщичката и днес ще я сглобявам. Притеснява ме само, че (по рецептата на Джули) меденото тесто става много меко и приятно за ядене почти веднага, но е малко меко за строеж. Ще видим довечера. Ще трябва да направя глазурата по-твърда, да действа като колони, които да държат къщата.
Виж целия пост
# 110
Току що напуснах кухнята, резултатът е следният:




Линцеровите сладки са слепени с импровизирам крем от масло, пудра захара и шипков мармалад, а динените резени са абсолютна импровизация от към тесто (поправка на несполучливи шприц сладки)  Crazy . Сега съхнат и утре ще ги напъхам в кутии и в хладилника, където ще отлежават няколко дни (надявам се  Mr. Green).
Утре - Рафаело   chef
Виж целия пост
# 111
имам въпрос: Джема, пекат ли се тези елхички и ако да, на каква температура и колко време? Аз напоследък не се справям с целувките, не знам от фурната ли  е или друго, но бих ги пробвала тези шапчици. Благодаря ти предварително!

Сушат се на много слаба фурна минимум 3 часа, или се слагат в загрята фурна до 150 гр късно вечерта, изключват се и се отсавят така цяла нощ да се сушат

lina6.3, прекрасни са къщичките. Wink

На мен ми останаха да направя:
- локумки
- ванилови рохлички
- чешките елхички и свещи
- белтъчните елхи и шапки

и приключвам със сладките. Като слепя и украся тогава ще покажа цялата продукция накуп. Laughing
Виж целия пост
# 112
да ви следя, че много бързо върви темата
Виж целия пост
# 113
Като слепя и украся тогава ще покажа цялата продукция накуп. Laughing
  LaughingДоколкото те познавам, доста материал ще имаме да разглеждаме. Laughing

  Много ви харесвам украсата на меденките, но ме е страх да правя и аз.Все пак са за деца, ще има да си бия главата, ако стане нещо.....
Виж целия пост
# 114
Много сте напреднали,браво на всички! Аз за сега съм само с меденки на Джули и смокинова баклава, която правих миналата година и много ни допадна, та сега малко по-ранко я направих,че после свеки ще прави традиционна.


Иначе списъкът ми е дълъг,  за довечера съм замислила Арменските сладки.
Виж целия пост
# 115
И аз е записвм с едничкото пликче, к. остана от 1-та доза меденки на Джули.


В момента пробвам една нова рецпта - Смокинови сладки, нямам търпение да видя резултата  Crazy
Виж целия пост
# 116
Запис
Виж целия пост
# 117
Красоти, красоти.. отново..

Джемма, моля те да ми кажеш по коя рецепта правиш локумките?! Hug
Биляна и аз съм предубедена към суровите белтъци и ще правя само с пудра захар.

Аз замесих линцеровите сладки, но ми е за пръв път, метнах се направо на двойна доза и видях малко зор с тестото, много ронливо беше, не можех да го събера, реших, че може да е от брашното, че е типово и добавих още малко масло, да видим.. сложих само жълтъци..
Виж целия пост
# 118
Нямах интернет 5 дни , но да ви се оплача , в Събота по обед замесих три вида теста - за меденки доза и половина , за ванилени кравайчета - 2 дози и линцеро сладки 1 доза.
Оставих ги в хладилника и имах малко работа .НАд вечер почвам да пека линц.сладки , ами станах ми мн твърди , дано поомекант малко до Коледа и като ги слепя.
Следват меденките ами - ужас тестото се лепи по плота  едва отлепям формичките , пекат се надуват се ужасно , развали им се формата , малееееееее изпекох половоната аз ще се разрева всеки момент.Викам си утре ще ги доопека , дай да правя кравайчета поне няма точне и формички , явно не ми е ден за форми.Станаха ама мн се напукаха  гледам рецептата ми то само жълтъци , а аз сложих цели яйца, ама станаха леко ронливи но страхотни на вкус.

На др ден реших леко да поръся с брашно плота преди да разточа меденките. Амиии какво да ви кажа станаха прелестни - нито много дебели нито мн тънки , топят се още пресни шресни в устата с прекрасни форми, ама пусто отиде ми половината тесто, ама те пак ще се изядат.

Така оплакох се сега съм в застой ще правя вече мъфини с кола и мъфини с кафе чак преди коледа това ще е от мен за тази коледа , снимки тези дни ще покажа смао да ги настимам.

П.С. Мъжът ми каза че ще отвори магазин за сладки след като видя какво количество съм опекла , хихихи
Връщам се да чета . и извинете за дългия пост
Виж целия пост
# 119
pepitta_84 ,ще омекнат линцерите , не се притеснявай.Те затова се правят по-рано, защото са твърди и издръжливи. За меденките явно тестото ти е било меко и е искало още малко брашно.Твърдото тесто и по-малко се надува и не си губи формата.Разточва се на набрашнен плот и с набрашнена точилка, но това вече си го научила  Laughing Ако формичката продължава да лепне- топиш и нея в брашно.
 Някоя мама по-нагоре беше писала, че ще си сложи сладките в хладилника - по-добре да не го прави, защото от влагата ще и омекнат бързо и няма да изтраят до Коледа. Държат се на сухо ( в кутии, аз в найлонови чанти на подноси) и хладно тайно място  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия