Машина за хляб-37 част

  • 48 475
  • 740
# 195
...

Тавата ми се оказа голяма да му се невиди Close В смисъл широка.32 диаметър е , а е трябвало да взема 28. Аз така се зарадвах като я намерих , че не помислих кой размер ще е по-удачен.Нищо , поне знам къде се продават и ще ида при първа възможност да си взема и по-малкия размер.Не , че не стана питката , напротив , но в по-малката тава определено ще е по-добре.

Определено си е улеснение да ти кажа. Ние сме си купили три размера високи тави, не че ги използвам всички де. Ония ден ги видях в един магазин за домашни потреби на люлинския пазар.

Впрочем врънкам жена ми да купим от тия тами дето отстрани се закопчават стените ама да ти кажа и тя е права - "За какво ти е като ти без хартия за печене не работиш ?"

Между другото сега работя с малко по-твърдо тесто за да мога като форматирам хляба да го печа на ниската тава на печката за да използвам предимствата на вентилатора. Обаче за сега само за обикновен хляб става. За форматирана погача не върви, че се разлива настрани. И понеже фурната на новата ни печка е с други размери ще вървя май пак да си търся тенекеджия да ми направи нова решетъчна тава - много си я харесвах особено за баниците и за случаите на печене с овлажняване.
Виж целия пост
# 196
                Добро утро! И рано рано започвам с мрънкането  Embarassed Реших да изненадам фамилията рано сутринта с един ултра бърз хляб и......се прецаках,ама страхотно. ooooh! Какво направих не знам,но си включих отложения старт и то с 3 ч 50 м.И сега дремя и чакам,че няма как да го елиминирам  newsm78 и "ултра бързия" ми хляб ще пръкне някъде къмто 13 ч. #Crazy Утехата е ,че поне за обяд ще го бъде.Та ще си изпробвам и отложения старт и дали трябва да е с жива или суха мая.За сега се моля все пак да се получи нещо! Mr. Green
Виж целия пост
# 197
Можете да си ползвате и суха, и жива мая за отложен старт. Не виждам къде е проблема изобщо. Веднъж съм го пробвала, и то още в началото на хлебоправенето ми с жива мая. Просто сложих кубчето върху брашното вечерта. Нито съм го трошила, нито съм го активирала. Хлябът се получи страхотен.
ПРи нормална програма без отложен старт си активирам живата мая в 50мл от течността по рецептата + захарта от рецептата. Ако е суха, не я активирам. За мен е излишно. Правя го само ако е за пита.
Виж целия пост
# 198
                Добро утро! И рано рано започвам с мрънкането  Embarassed Реших да изненадам фамилията рано сутринта с един ултра бърз хляб и......се прецаках,ама страхотно. ooooh! Какво направих не знам,но си включих отложения старт и то с 3 ч 50 м.И сега дремя и чакам,че няма как да го елиминирам  newsm78 и "ултра бързия" ми хляб ще пръкне някъде къмто 13 ч. #Crazy Утехата е ,че поне за обяд ще го бъде.Та ще си изпробвам и отложения старт и дали трябва да е с жива или суха мая.За сега се моля все пак да се получи нещо! Mr. Green
какъв ти е проблема ? времето ли ?
прекъсни програмата
Виж целия пост
# 199
какъв ти е проблема ? времето ли ?
прекъсни програмата

               Не ми е проблем времето,ноооо......прецаках изненадата! ooooh! Пробвах да прекъсна програмата,ама-нъц,не става.Машинката ми е подарък и е куче марка,та няма да броя на харизания кон зъбите,но същото прецакване направих преди години с миялната си.И при нея няма начин да спреш отложения старт,а е маркова. LaughingЯвно няма опция спиране на програма и корекция на отложения старт- изчетох всичко и пробвах по какъв ли не начин,но......резултат няма и сега си чакам,а домашните се облизват наоколо. Mr. Green
Виж целия пост
# 200
Добър ден.
Реших да се запиша в темата като горд собственик на хлебопекарна  Mr. Green
Много четохме, много питахме, мислихме и се оказа, че избора не е кой знае колко голям, а си бяхме наумили да си купим вчера.
Та така се озовахме с тази MOULINEX OW502330  Embarassed

Благодаря на всички които ми отговориха на ЛС!
Най-вече на Бонго, че ми отдели толкова време.
Снощи сглобихме рецепта от диска към машината и заформихме
"Козунак с кафе и шоколад"
Само дето ние спестихме кафето.
Нямах търпение да чета тук рецептите  Blush и да определя коя става и за коя програма на моята машина e...
Оставихме го на отложен старт и на сутринта имахме козунак  Laughing (моята мечта), но
Първо се оказа, че е доста не сладък и второ много се рони  Blush
Това, че е толкоз ронлив повече брашно ли означава? Правихме всичко с точните грамажи от рецептата. newsm78
Не, че не го изядохме половината още топъл  Joy, но все пак  newsm78
Ето го и него Simple Smile (клик за голям размер Simple Smile )

Виж целия пост
# 201
Да се запиша и аз в темата. Вчера купих от Метро хлебопекарна Ronson и днес ще й правя сефтето.
Виж целия пост
# 202
натисни бутона старт/стоп и го задръж натиснат 2-3 секунди. сигурно ще чуеш звук. това означава че програмата е изключена
Виж целия пост
# 203
                        bongo_2007 , аз без да исках те засегнах когато писах "момичета", а то се оказва ,че най-бързите и професионални съвети получавам от момчетата!Благодаря! Ще взема да включа и моето момче , ама как да го приобщя не ми е ясно,че не долюбва виртуални познанства,ако не са на тема "ретроавтомобили". Laughing
Виж целия пост
# 204
Да се запиша и аз в темата. Вчера купих от Метро хлебопекарна Ronson и днес ще й правя сефтето.
честито !!!  и безаварийна работа.
ако обичаш би ли казала дали може да си сътавиш програма по твой избор ? има ли такава функция тази машина ?
Виж целия пост
# 205
Момчетата май са 3.
Виж целия пост
# 206
Преди време правих ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН на Полин
350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г
искам пак да направя, но нямам суха мая. Свикнах да правя хляб с жива мая. Колко да сложа сега от жива? 1/4 от кубчето добре ли е?
Виж целия пост
# 207
Альона, 1/4 е добре. Това е количеството, което слагам на всеки хляб, който правя на основната програма. Peace
Виж целия пост
# 208
Ето ви още една с айрян за 900г. пекарни.Надига се до капака-200кис.мл.,100г.вода,1яйце,3с.л.олио,4ч.л.захар,почти 2ч.л. сол,550г. брашно и 1/4жива мая или почти 2ч.л. суха.Тази р-та не е моя измишльотина.Някой я беше публикувал,но да ме извините не си спомням името.Става на вкус като погача.
Виж целия пост
# 209
Альона, 1/4 е добре. Това е количеството, което слагам на всеки хляб, който правя на основната програма. Peace
Преди време правих ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН на Полин
350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г
искам пак да направя, но нямам суха мая. Свикнах да правя хляб с жива мая. Колко да сложа сега от жива? 1/4 от кубчето добре ли е?

А това рецепта за 1 или 1,5 е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия