Тавата ми се оказа голяма да му се невиди В смисъл широка.32 диаметър е , а е трябвало да взема 28. Аз така се зарадвах като я намерих , че не помислих кой размер ще е по-удачен.Нищо , поне знам къде се продават и ще ида при първа възможност да си взема и по-малкия размер.Не , че не стана питката , напротив , но в по-малката тава определено ще е по-добре.
Определено си е улеснение да ти кажа. Ние сме си купили три размера високи тави, не че ги използвам всички де. Ония ден ги видях в един магазин за домашни потреби на люлинския пазар.
Впрочем врънкам жена ми да купим от тия тами дето отстрани се закопчават стените ама да ти кажа и тя е права - "За какво ти е като ти без хартия за печене не работиш ?"
Между другото сега работя с малко по-твърдо тесто за да мога като форматирам хляба да го печа на ниската тава на печката за да използвам предимствата на вентилатора. Обаче за сега само за обикновен хляб става. За форматирана погача не върви, че се разлива настрани. И понеже фурната на новата ни печка е с други размери ще вървя май пак да си търся тенекеджия да ми направи нова решетъчна тава - много си я харесвах особено за баниците и за случаите на печене с овлажняване.