Машина за хляб-37 част

  • 48 340
  • 740
МАШИНА ЗА ХЛЯБ
37 част






В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.



РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:














ЕРДИНЧ ВИ СЪВЕТВА КАК ДА ИЗГЛЕЖДА ТЕСТОТО:

 
     прекалено сухо         прекалено мокро                 OK

                                  


Вертикален контейнер

       


Хоризонтален контейнер

 
Виж целия пост
# 1
Запис с един хляб по рецепта на Жената/Ердинч/ с добавка от мен на 2 сл олио.
Виж целия пост
# 2
дядо хаджия, цветя и рози, прически и сънища.   bouquet Благодаря и аз за новата тема! И... въопрос естествено. Поли, Господ здраве да ти дава дълги години. Мноооого хубав стана хляба по твоята рецепта, но със 7 гр мая ударихме тавана, т.е. хляба се опря в капака на машината. Та върпросът ми е с 2 гр ли да намаля маята  или саммо с един? То е ясно, че ще трябва да пробвам докато улуча, но колко мая първоначално да махна? Благодаря!
Виж целия пост
# 3
дядо хаджия, цветя и рози, прически и сънища.   bouquet Благодаря и аз за новата тема! И... въопрос естествено. Поли, Господ здраве да ти дава дълги години. Мноооого хубав стана хляба по твоята рецепта, но със 7 гр мая ударихме тавана, т.е. хляба се опря в капака на машината. Та върпросът ми е с 2 гр ли да намаля маята  или саммо с един? То е ясно, че ще трябва да пробвам докато улуча, но колко мая първоначално да махна? Благодаря!


Eто,заповядай ХЛЯБ С АЙРЯН НА ПОЛИН/за машини до 1кг./http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13921509#msg13921509

Дядо Хаджия,благодаря за новата тема  bouquet
Виж целия пост
# 4
Запис .
Аз днес правих тутманика на Ердинч ,обаче този път на 2 места редих плънката(яйце и сирене,кашкавала го скатах  fiuuuuuu ) и в този вариант ни допадна повече .

Преди няколко дни имах провал с рогчетата на Пина-получиха ми се солени масленки ,страшно ронливи .В машината изобщо не се получи топка , а маса от трохи .Накрая месих на ръка .
Станаха гадни , а преди да се сдобия с машината съм ги правила много хубави .
Защо ли така   33uu ?
Виж целия пост
# 5
дядо хаджия, цветя и рози, прически и сънища.   bouquet Благодаря и аз за новата тема! И... въопрос естествено. Поли, Господ здраве да ти дава дълги години. Мноооого хубав стана хляба по твоята рецепта, но със 7 гр мая ударихме тавана, т.е. хляба се опря в капака на машината. Та върпросът ми е с 2 гр ли да намаля маята  или саммо с един? То е ясно, че ще трябва да пробвам докато улуча, но колко мая първоначално да махна? Благодаря!

А ти по коя рецепта прави - с айряна, или тази, която ти пуснах на ЛС? Ако е по втората, сложи 1,5ч.л. мая. Може би зависи от мощността на машините, знам ли newsm78 При мен си става нормално висок хляб, винаги над контейнера, но не опрял в капака Rolling Eyes. Сега се сетих, че при Аляската има доста голямо разстояние между края на контейнера и капака. Не знам как е при другите машинки Thinking
Виж целия пост
# 6
Тая от ЛС. Няма голямо разстояние м/у капака и контейнера. Сега ще пробвам с по-малко мая.

Танита, благодаря! Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 7
Рафаелке, а с житото какво стана? Thinking
Виж целия пост
# 8
Не ми остана време. Имах да свърша няколко по-важни неща. Утре е денят. После ще обадя. Grinning
Виж целия пост
# 9
Записвам се и аз! Започнах да свиквам на моята машинка, днес стана сполучливо маслено тесто за сладки кошнички, замеси го много добре /нещо, което на мен хич не ми се отдава/.
Мисля утре да опитам рецептета на Елфичка.
Виж целия пост
# 10
Да се запиша да не ви изпускам,Дядо Хаджи мерси за темичката   bouquet
Сега по въпроса за маята,много пъти е коментирана,зависи каква е-суха на калъп?Аз ползвам суха,но се убедих,че са различни по "сила".Сега свикнах на френската мая и от нея слагам по малко,иначе и аз удрям в капака и то с хляба на Полин в малък вариант,а машината ми е за 1.5 кг.Така,че имайте си едно на ум и за марката на маята.
Виж целия пост
# 11
Ми моята е на д-р Йоткер  Crazy, в Метро казаха, че е най-добрата. Аз намалих захарта и маята пък ще видим. Ще се дебнем с хляба. hahaha
Виж целия пост
# 12
За да регулирате втасването може да увеличите и солта. Тя освен за вкуса отговаря и за регулиране на втасването.
Виж целия пост
# 13
Ама дедо, тя е две лъжици. С повече ще е солено, а аз не търся този ефект. Намалих захарта и мачта. Ефекта пак е "подпрян капак". Ще пробвам и да намаля продуктите.
Виж целия пост
# 14
Ама дедо, тя е две лъжици. С повече ще е солено, а аз не търся този ефект. Намалих захарта и мачта. Ефекта пак е "подпрян капак". Ще пробвам и да намаля продуктите.

Пробвай с 200 мл вода. Оттам брашното ще е по-малко. Добавяй го на части. Останалите продукти нека да останат същите. Чаените лъжички да не са пълни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия