Да споделя моята най- .. рецепта

  • 25 042
  • 75
# 45
Скоро ядох нещо подобно в моя приятелка- ред лук на шайби, отгоре пилешки пържолки, начукани на тънко, поръсени с чер пипер и пикантина, отгоре настърган кашкавал и най- отгоре замазано с 1 кофичка майонеза /ей това не ми е ясно как ще стане, ама ще пробвам/.  Беше божествено- месото крехко, а кашкавала и майонезата образуваха вкусна, хрупкава коричка. Изришно питах- вода не се налива и не се покрива.
Виж целия пост
# 46
Правих го в събота с пилешко месо и майонезата.Стана много вкусно. Благодаря.   bouquet
Виж целия пост
# 47
Момичета изчетах цялата тема и аз си мислих че е всеки да си сподели своята най -.... рецепта.
Аз понеже пилешко не ям, тази рецепта може ли да се направи със свинско и какво е количеството на майонеза което слагате, защото при мен няма майонеза краси?
Виж целия пост
# 48
Дона, наистина не е лоша идея да споделим всеки своята "най". Опаковка майонеза е 200-250 гр.
Виж целия пост
# 49
Страхотно вкусно стана- благодаря много за споделената рецепта  Hug
Dona Ani   специално  майонезата "Краси" е 200 гр. една опаковка  Peace
Виж целия пост
# 50
Още при предишното ми влизане в темата се видя, че аз съм сред най-големите фенове на тази рецепта. Направо мисля, че мога да кандидатствам за председател на фен-клуба hahaha Сред приятелките ми е известна с моето име, за което се извинявам на авторката, но те като я чуват от мен и така си я нарекоха.
Та, както и да е, влизам пак, за да споделя, че става страхотна и в по-различни "модификации". Правих я и във вегетариански вариант и отново стана чудесно на вкус. Сложих най-отдолу картофите, върху тях тиквички(на шайби като за пържене), след това пресни гъби и разбира се най-отгоре много лук и майонезата.
Мисля, че очарованието и невероятния вкус идва точно от лука и от това "запечатване" по време на печенето на продуктите, което прави майонезения слой най-отгоре.
Не спирам да благославям авторката на темата всеки път при готвенето на ястието  bouquet
Виж целия пост
# 51
Интересно звучи, интересно и мноооого тежко  Laughing, ще се пробва, благодаря за споделената рецепта   bouquet.
Виж целия пост
# 52
Днес съм решила и аз това ястие да приготвя, моля уточнете последно, слагате ли фолио при печене или не и колко време се пече? Изчетох и останах с чувството, че 40 мин.
Виж целия пост
# 53
Сготвих ястието по рецептата. Повече не бих повторила или не поне с 2 майонези - стана безумно тежко и накъртващо на майонеза и лук. Това определено не е моето ястие.
Виж целия пост
# 54
А на нас много ни хареса! Особено децата питаха как досега не съм правила толкова вкусни пържоли. Вече става едно фаворитните ястия, благодаря на Bilyana_z , че сподели. Hug
Виж целия пост
# 55
Сготвих ястието по рецептата. Повече не бих повторила или не поне с 2 майонези - стана безумно тежко и накъртващо на майонеза и лук. Това определено не е моето ястие.

2 майонези наистина е много, аз слагам 3-4 лъжици, колкото да намажа отгоре  Peace
Виж целия пост
# 56
Направих го с Лека майонеза на Краси! Обаче се пече точно 1 час, защото преди това картофите хрупаха! Вие колко време печете?? И на каква температура??
Виж целия пост
# 57
искам да попитам -според вас дали ще стане ако се пече в глинен гювеч това ястие -някой правил ли е такъв опит
Виж целия пост
# 58
Моята особено любима и учудващо вегетарианска е

запеканка от пюре със гъби и кашкавал
1.За пюрето ми трябват еднакви количества тиква, картоф и морков. Сварявам ги и смесвам с масло и сол.
2. За соса с гъби - запържвам гъбите със олио, добавям соев сос, черен пипер, сметана и като се сгъсти "сглобявам запеканката"
3. В тава поставям алуминиево фолио(иначе няма измиване тавата), сипвам цялото пюре, заливам със соса  и поръсвам обилно с кашкавал. След 10-на минути е готово:)
Виж целия пост
# 59
искам да попитам -според вас дали ще стане ако се пече в глинен гювеч това ястие -някой правил ли е такъв опит
Даже ще стане по- вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия