Стодала го давах преди 2 години и въобще не ни подейства (обсъждахме го преди 3 стр., че не действа особено). По-добре вземи някой друг билков сироп.
Вярно, че давам обяснения като в детската градина за пчеличките и тревичките Аз също съм живяла на село и съм всяка неделя в гората.
Но и ти не ме убеждаваш, че няма кълнове в природата, които да се ядат.
А защо кълновете да са трудносмилаеми? За някои кълнове може би е така - зърнени (спрямо формата им на брашно), но като сложиш слънчоглед или бадеми (които иначе хрупаш с усилие) накиснати за 4-12 часа, те стават меки и много по-лесно смилаеми, даже от деца. Дъвчат се и се смачкват с много по-малко усилие от сурови ядки. Макар че и зърнените добре покълнали са меки и млечни, бих казала. С едно несилно натискане на кътниците стават на пюре.
Всъщност аз също не ям и не давам покълнали бобови, най-малкото ми дразнят стомаха, говоря за другите кълнове по принцип.
Дао, цитирах http://www.znania.tv/?p=439 Че не ми се ровеше по чужди сайтове.
Реалист, права си и спирам