Веганството - да споделим опит 3

  • 48 467
  • 750
# 555
Маймун, аз за закваската не препичам брашното, не знам Реалист дали го препича.
Пробвай с непрепечено, както се прави и закваска за хляб - с непрепечено  Simple Smile
Гледам, че и Василена не го препича.
http://www.blizodobebeto.com/2008/06/19/boza/
Виж целия пост
# 556
Здравейте!  Grinning
Мег, био спанак съм намирала в Пикадили.
Търся си ник, много хубаво, че към режима си включила и зеленчуци, ядки и семена, а не само плодове.
Иначе относно това дали половинките са толерантни към режима. Да, моя приятел ме подкрепя, вече не консумира млечни, но пък месо и яйца - да, макар че ги консумира рядко. Той е решил да направи плавен преход. Дори целия януари беше на растителна храна, защото искаше и той да направи чернодробно пречистване под мое ръководство. Мина много добре и вярвам, че постепенно ще намали съвсем животинските продукти. Иначе е много отворен за сурови ястия и всичко, което приготвям много му харесва.
Виж целия пост
# 557
Маймунче, щоколадът (стандартния, със захар) изсмуква калция от костите, това ако не е застрашаващо!
През бременностите и кърменето не съм яла освен в няколко случая, а също бях пристрастена.
Виж целия пост
# 558
    tiptoe
Здравейте, признавам си не съм изчела всичко от темата, но докато се организирам, реших че трябва да се запиша. И без това трудно откривам интересни теми.
В духа на мислите на M_Nik всъщност, биологичната храна е това, което преди 100 години е било просто храна.
от вестник за здравето Санитас, брой 10:
През февруари ще се открива първият ресторант по системата на д-р Гайдурков.
Живита ще се казва, ул."Христо Ковачев"30
Споделям това,защото ми хареса тази част:
искат ресторантът да се превърне и в място за споделяне и обмен на информация lalalala
Виж целия пост
# 559
Вери, Търся си ник,  благодаря за конопа, че споделяте, ама да си питам за лененото олио, все ме притеснява, че на дъното си се образува, ами, едно такова мъхесто...В стъклена, тъмна бутилка е и все пак...
И за вкуса му - нагарча ли Ви леко? /иначе съм му фен, само напоследък нещо го пренебрегвам, реших, че лена натрошен ще свърши същата работа, а май не е точно така/

За спорта, ох там фермани да пиша, по моему всичко доближаващо най-естественото нещо ходенето, а то е циклично е ок. Какво искам да кажа, всички циклични спортове - плуване, колоездене, бързо ходене/спортно ходене/, гребане/вкл. на тренажор, не всеки ще се грабне да гребе по езера Grinning/, са изключително достъпни и приятни. С нарастване на ЕГН-то, станах любител на планинските преходи, само дето малкото ми хлапе, си е още малко, та и преходите са преходчета...
Това с диск с упражнения или с йога/лек вариант/, много се харесва в нашата къща.
Фитнес зали с ароматизатори и плътно затворени прозорци, не мога да го преживея.
Отивам назад да чета.

Всичко добро
Виж целия пост
# 560
Лененото олио ми нагарча, да. Леко.
Нестабилно е и трябва да се "изпие" в рамките на 2 седмици. държа го в хладилник.
Виж целия пост
# 561
maimun77 ,
След като не си веган, можеш да позваш ГХИ. Не е олио, но лесно се разтапя. Peace
Също и сурово кокосово масло /Raw Organic Virgin Coconut Oil/.
Аз винаги препоръчвам и зехтин. Peace Grinning
Такъв, на който е указано, че става и за готwене, а не само за салати.
Това за фаворитите ми за топлинна обработка.

за бозата- браво,че не се отказваш лесно и имаш мотивация да продължиш! Hug

аз съм решила да пробвам да направя домашна боза с купешки квас за хляб. Simple Smile пък да видим , ако се получи, ще имам едно облекчение в процеса. Party

онда ,
така както си го описала и аз съм "цикличен "спортист Laughing
леленото олио спрях да го купувам, защото трудно разграничавам кога безобидната тръпичвост се превъща в нездравословна горичивост.
Много е нестабилно....а и фитоестрогените допълват мотивите ми за ограничаването му.

Маймунче, щоколадът (стандартния, със захар) изсмуква калция от костите, това ако не е застрашаващо!
През бременностите и кърменето не съм яла освен в няколко случая, а също бях пристрастена.
не е само до шоколада. Wink
всичко, що съдържа захар и всякави подсладители /съдържаши ОН-групи/ за усвояването им  се изисква калций.
Това  е специфика за разграждането на съединенията с ОН -групите. Колкото е по-сладък един подсладител, толкова повече ОН-групи съдържа.
Медът също за да се усвои изсква калций.

Въпросът  е да консумираме пълноценен продукт, в който както захари, има и микроелементи, т. е. и калций  Simple SmilePeace
А това са най-вече нерафинираните продукти.
Виж целия пост
# 562
  bouquet
Виж целия пост
# 563
Девойки, преди няколко страници стана дума за Аюрведа. Аз прехвърлих тестовете набързо, но май съм по равно Капха и Вата. Позарязала съм веганството засега, защото много мръзна (май ще да съм повече Вата) и отслабнах много. За първи път в живота ми исках да напълнея и не можех. Качих 2-3 килограма криво-  ляво, но ги лепнах не където трябва Joy.
Та питанката ми е: пулсовата диагностика може ли да ми определи точния конституционен тип (защото гледах, че сте писали за Заркова. Някой ходил ли е при нея и доволен ли е?) И ако не е този начинът, как да си определя типа точно? Имам разни книги тук, но специално за Аюрведа и дошите няма много подробности. Въпреки, че все си мисля, че инстинктивно знам от какво имам нужда и съм си скалъпила една програма на действие, но все пак ще ми е интересно да сравня резултатите.


 Ако се не лъжа мернах Спиролина. Ако се появи и I SEE YOU щастието ми ще е пълно. Страшна фенка съм им.

Ехее, как се изчервих само.. Hug Но наистина няма за какво. Аз съм една скромна душа. Други заслужават фен-клуб. Wink
Но ми стана едно такова топло, че съм залипсвала на някого.  Heart Eyes

Виж целия пост
# 564
Спиролина, не мога да отговоря на въпросите ти, но от това, което споделяш и като съдя по себе си, мисля, че ензмими ти липсват.
Виж целия пост
# 565
M_Nik, препекох брашното, но не съм обърнала внимание, че не трябва или съм гледала другата рецепта. Ако не стане с готова боза, ще пробвам. Благодаря!
търся си ник, добра причина за отказване от шоколад, а моят мъж допълни, че при ниските хора има по-голям риск от остеопороза, а аз съм 158 см. висока, така че наполовина съм го отказала Grinning. Благодаря!
Реалист, благодаря ти за видовете олио, но кокосово и маслото не са ли доста вредни от към холестерол? Освен ще трябва да потърся зехтин, който става за готвене.
Виж целия пост
# 566
но кокосово... не са ли доста вредни от към холестерол?
Не.
Виж целия пост
# 567
Девойки, преди няколко страници стана дума за Аюрведа. Аз прехвърлих тестовете набързо, но май съм по равно Капха и Вата. Позарязала съм веганството засега, защото много мръзна (май ще да съм повече Вата) и отслабнах много. За първи път в живота ми исках да напълнея и не можех. Качих 2-3 килограма криво-  ляво, но ги лепнах не където трябва Joy.
Та питанката ми е: пулсовата диагностика може ли да ми определи точния конституционен тип (защото гледах, че сте писали за Заркова. Някой ходил ли е при нея и доволен ли е?) И ако не е този начинът, как да си определя типа точно? Имам разни книги тук, но специално за Аюрведа и дошите няма много подробности. Въпреки, че все си мисля, че инстинктивно знам от какво имам нужда и съм си скалъпила една програма на действие, но все пак ще ми е интересно да сравня резултатите.

Има тема за аюрведична медицина-питай там,някои са ходили при Заркова.
Най-вероятно си или Вата,или си я увеличила.За Вата  трябва да се избират по-тежки, мазни и топли храни-т.е. нищо общо с веганството,камо ли със суровоядството.И по принцип ми е много чудно колко време човек може да издържи на сурови храни без да си разбута здравето(нямам впредвид теб).
Редовното практикуване на йога(всеки ден,не веднъж седмично в зала),държи дошите в баланс.
Пращам ти на лични 1 едноседмични гратис онлайн занимания по йога.
Виж целия пост
# 568
Въпреки че има и доста противоречиви мнения, мисля че тук добре е обяснено за кокосовото масло:
http://www.kukuriak.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0% … 0%B5%D1%81%D0%B0/

Всъщност какво ви е мнението за оцета, гледам да слагам лимонов сок, но не е същото?

Сетих се за траханата (гледах една пълна рецепта) - ами тя е всъщност естествен първоизточник на сухите супи  Simple Smile Така навремето са съхранявали и приготвяли готова суха (сушена на слънце) смес, с която да направят бърза супа във вряла вода със зеленчуци и зърнени.
Виж целия пост
# 569
Спиролина, мисля, че Чандраканти  също прави лични Аюрведа програми, но нямам лични впечатления. Само съм чувала добри отзиви.

Вери, защо мислиш, че ти липсват ензими? Нали при суровоядството се поемат най-много ензими с храната?
Аз за щерката си мисля,че може би й липсват ензими, но ще видим кога ще направим пак изследване на панкретичните ензими. Предното го правихме преди година и половина.

М_ник, и аз ползвах лимонов сок за салати преди време. После бях пускала една статия, че хич не било добре да се смесва лимонов сок, сол и зеленчуци. И се върнах пак към ябълковия оцет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия