Сочен и ароматен портокалов кейк

  • 8 325
  • 16
Празничните пиршества приключиха и на някои може би вече не им е до сладкиши. За такива като мен, обаче, през зимата домашния сладкиш с чашата чай е почти толкова важен, колкото шапката и ръкавиците  Laughing  Тази рецепта страхотно ми хареса - идеален е и за гости на кафе (моите бяха много впечатлени и доволни), и за закуска (ако ви остане изобщо нещо). 
Рецептата е ето тук .

Предполагам, че конфитюра от портокалови корички може да се приготви и по-лесно, но аз предпочитам този начин (струва ми се по-безопасен). А с готов кейка ще стане за по-малко от час ...
Виж целия пост
# 1
Изглежда ми вкусен, обичам рецепти с портокал  Simple Smile, ще го пробвам  Peace. Само, че ще сложа готов конфитюр от портокал, защото имам цял буркан, който няма какво да правя. И аз предпочитам домашно приготвен, но този така и така е отворен, та първо с него.
Ще споделя като го направя   bouquet
Виж целия пост
# 2
много вкусен и ароматен изглежда

и ние правим с портокал, и с парченца шоколад


ето тук и рецептата
Виж целия пост
# 3
О, да, Ninfea, да кажеш после дали се е харесал  Wink

Myriam, браво на дъщеря ти  Laughing
Иначе рецептите са доста различни, но нали най-важното е да е вкусно на хората, за които го правим  Peace. Е, и на нас самите, разбира се  Blush
Виж целия пост
# 4
От какви портокали приготвяте конфитюра? На пакетираните (в мрежичка) пише че кората е обработена и негодна за консумация. Поне на тези, които напоследък съм виждала и купувала.

На насипните не го пише (няма как), но сигурно също е обработена и съответно негодна.
Виж целия пост
# 5
аз имам сладко от мандаринови корички, дали ще се получи с тях?
Виж целия пост
# 6
Предполагам, че да! Има много подобни кейкове само с лимон, и май добре се получават! Кажи после как дали ти е харесало.
Виж целия пост
# 7
Малко тъп въпрос,предполагам какво може да значи,но да питам пак:

  какво значи лимонов "зест"  newsm78
  Благодаря!!!!


  Кейка изглежда супер и ще се прави,обожавам сладкиши  с портокали!
    Поздравления за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 8
  какво значи лимонов "зест"  newsm78
  Благодаря!!!!


Настъргана лимонова кора. Peace
Виж целия пост
# 9
 Лабри,благодаря ти мила!Винаги бърза,точна и услужлива   bouquet

 Предполагах,че е кората,но бях сигурна дали не влиза и сока вътре  Mr. Green
Виж целия пост
# 10
От какви портокали приготвяте конфитюра? На пакетираните (в мрежичка) пише че кората е обработена и негодна за консумация. Поне на тези, които напоследък съм виждала и купувала.

На насипните не го пише (няма как), но сигурно също е обработена и съответно негодна.

Аз, честно казано не съм се заглеждала по надписите точно на портокалите...Но то е логично, че са обработени (не от вчера...от поне 10-15 години).
Ползвам най-обикновени портокали, измивам ги обилно с вода и гъба. Точно заради химикалите предпочитам да сменя наколко пъти водата (когато вече варя коричките). За да не изгубят съвсем портокаловия аромат, след последната смяна на водата варя в портокалов сок. 
Виж целия пост
# 11
Аз претърпях провал с айсинга. Уж мерих пудрата захар, но така и не успях да достигна този бял цвят. При мен си остана прозрачен с лееко бели оттенъци. Като се отчете факта, че не съм много веща в приготвянето на сладкиши, кексът се получи доста вкусен.
Благодаря за споделената рецепта!
Виж целия пост
# 12
Радвам се, че ти е харесал, bab1  Grinning
И аз съм доста нова, що се отнася до айсинги...четох доста в темата за тортите (виж и в старите теми на форума, ако имаш търпение  Wink), а има и доста български блогове за торти, които на мен ми бяха полезни. 
Виж целия пост
# 13
Направих го с мандаринови корички, няма да ви казвам какъв аромат се носи из апартамента! Страхотен е! Пробвах и шоколадов вариант, също става много вкусно за любителите на комбинацията цитрус и шоколад!
Виж целия пост
# 14
Изглежда ми вкусен, обичам рецепти с портокал  Simple Smile, ще го пробвам  Peace. Само, че ще сложа готов конфитюр от портокал, защото имам цял буркан, който няма какво да правя. И аз предпочитам домашно приготвен, но този така и така е отворен, та първо с него.
Ще споделя като го направя   bouquet

Ето ти още една рецепта! Но е кекс и въпреки това е също толкова ароматен, вкусен и леко влажен.

КЕКС С ПОРТОКАЛОВИ КОРИ

5 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 изцеден портокол + настърганата му кора /портокаловия сок може да се замени с газирана напитка /
1 1/2- до 2 ч.ч. пресято брашно /аз слагам 1 1/2 и става голям/
1 бакплувер на д-р Йоткер
1 ванилия /може да се добави в сместа и орехи, или стафиди/

Яйцата и  захарта се разбиват до побеляване, след това се прибавя олиото и всичко останало, като се бърка само в една посока. Пече се на 180 градуса /без винтелатор на фурната ако има такъв /Проверява се с клечка за зъби.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия