Как да изпека във фурната хляб, замесен и втасал в домашна хлебопекарна?

  • 15 593
  • 10
Досега ползвах машината за хляб абосолютно папагалски, и как иначе като не блестя с готварски умения Cry. Моля за помощ Praynig ooooh!
2. Кога да извадя тестото от машината, точно тогава когато приключва втасването по книжка или по-рано?
1. До колко градуса трябва да е загрята фурната и къде точно да поставя тавата? На каква температура да продължи печенето?
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 1
Вадиш тестото, когато е втасало (може и малко преди това). Оформяш го, слагаш го във формата за печене и пак го оставяш за малко да втаса в нея. Тогава мажеш отгоре с яйце или ръсиш семена - както си решила да го украсиш. Чак след това го мяташ във фурната - там вече зависи каква е тя и какви функции има.
Аз на моята пека тестените на 180-200 градуса, не повече.
Виж целия пост
# 2
И аз да кажа Simple Smile Пускам машината на програма "месене на тесто" - 4ас и половина ми е, доколкото си спомням. Никога не я из4аквам до края, защото тестото ми се вдига до капака и трябва после да го мия hahaha Изсипвам тестото на леко набрашнена повърхност. Леко намесвам, без да го стискам силно, да не спадне. Поставям в намазнена тава, оформям както искам и оставям пак леко да втаса - десетина минутки, 4есто пъти в самата фурна, на 50 градуса. Пе4енето зависи от програмите на фурната, виж си в книжката. В моята тестени неща се пекат на второто ниво/от общо пет/ отдоу нагоре - т.е. по-близо до долния реотан, отколкото до горния. Градусите са в на4алото 200, след 15 минути намалявам на 160-70 и пека до готовност - за голяма питка това зна4и поне още половин 4ас. Ако оби4ате хрупква кори4ка, може да пе4еш и на вентилатор, но тогава градусите се намаляват с 20. Готовата питка напръсквам с вода или намазвам с масло и увивам в кърпа.
Никога не поставяй тестото в предварително силно загрята фурна, защото няма да успее да се надигне максимално и има опасност отвън да ти прегори. Изделията с мая се загряват постепенно, за да могат дрождите в маята да си свършат работата. Ако видиш, 4е отгоре прегаря, може да я покриеш с фолио и да продължиш пе4енето. Друго не се сещам. Успех Hug
Виж целия пост
# 3
 Hug огромно благодаря, мимичета! Леле, дано се справя, че досега и един кекс даже не съм успяла да догодя като хората. А желание имам Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Аз нямам хлебопекарна,но съм чувала че хлябът излизал опечен.Защо ви е да го вадите на тесто?
Виж целия пост
# 5
Аз нямам хлебопекарна,но съм чувала че хлябът излизал опечен.Защо ви е да го вадите на тесто?

Ако искаш хлебче, да, излиза изпечено. Но, ако искаш да оформиш красива питка или нещо друго - използваш замесеното тесто и печеш във фурната. Peace
Виж целия пост
# 6
  bouquet Embarassed
Виж целия пост
# 7
Ама разбира се, то не е само до формата. Аз разто4вам на кори, мажа между тях с масло, навивам, ала-бала...Това в хлебопе4ката няма как да стане. Козунакът също - нали трябва да го наплетеш, пък плънка да му сложиш и т.н.
 Mooimeiske, какво стана, справи ли се Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Изделията с мая се загряват постепенно, за да могат дрождите в маята да си свършат работата.

Ако тестото е втасало, може спокойно на 180 градуса Ц да се сложи, няма проблем. Факт е обаче, че обикновено чакам да втаса на 50 градуса Ц и както си е вътре, увеличавам градусите на 180 и оставям да се пече.
Виж целия пост
# 9
Mooimeiske, какво стана, справи ли се Simple Smile

Не успях да пробвам днес, утре ще е Денят Mr. Green
Благодаря за съветите, момичета, ще напиша за резултата да се отчета, как съм си научила урока Embarassed
Виж целия пост
# 10
Преди време четох, че втасал хляб се пече в предварително загрята фурна. Пробвах го - наистина хляба става по-голям и по-хубав. Правим си хляб всеки ден от 5 години насам всеки ден и никога не сме яли по-хубав хляб от сега. Фурната я загрявам на 180 и като си стигне градусите слагам предварително оформен и втасал хляб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия