Парено тесто...

  • 2 852
  • 16
Момичета, да ви попитам вие как приготвяте парено тесто, или по-точно как го месите? Едни от любимите ми десерта се приготвят от парено тесто/еклери и бухтички/, а приготовлението му /бъркане с дървена лъжица/ ми е направо като наказание? Кажете вие как се справяте с него и по точно в частта, когато е отведено от котлона и се слагат яйцата и трябва здраво бъркане, докато стане гладко, без бучки???
Виж целия пост
# 1
Aз изсипвам сместа в купата на миксера и бъркам. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
С дървената лъжица.
Веднъж пробвах в машината за хляб,става си идеално тесто, много лепкаво и трябва пак да се подпомага с лъжицата,но си е вариант.
Виж целия пост
# 3
Aз изсипвам сместа в купата на миксера и бъркам. Simple Smile
e, как с миксера, като то е сравнително твърдо и гъсто тесто? Thinking
Виж целия пост
# 4
Aз изсипвам сместа в купата на миксера и бъркам. Simple Smile
e, как с миксера, като то е сравнително твърдо и гъсто тесто? Thinking
Ами с бъркалката за тесто идеално се разбърква.
Виж целия пост
# 5
Бъркалките за тесто найстина са идеални за целта.Наложи ми се да правя 4 дози еклери и ако трябваше да бъркам с лъжица,не знам... Whistling
Виж целия пост
# 6
С дървената лъжица нещо не ми се получава,затова го бъркам с обикновена вилица.И с миксер съм пробвала,но не ми стана добре.Може би ми липсва практика,правила съм парено тесто едва 4-5 пъти Wink
Виж целия пост
# 7
И аз с бъркалката за тесто  Peace
Виж целия пост
# 8
Хм, тази тема ме изненадва. Правила съм няколко пъти парено тесто, не си спомням да ми е било трудно разбъркването Thinking Може би съм забравила просто...
Ей, как ми се доядоха еклери Grinning
Виж целия пост
# 9
Първо с дървена бъркалка,докато поеме част от яйцата,после доомесвам с ръка,по-скоро прекарвам през пръсти до идеална гладкост на тестото.
Виж целия пост
# 10
   С лъжица в тенджерата, после изсипвам в купа и с миксер, докато поеме яйцата! Дори  не с бъркалките за гъсто тесто, а с тези за кексовото бъркам!
Виж целия пост
# 11
Аз съвсем скоро правих еклери за първи път. Първото тесто го бърках с вилица - стана гладко (е, бая бъркане беше), но нещо ми се обърка печенето   Blush. Но вече бях решила, че ще се пробва пак (пълнежа беше готов - солен), та нямаше връщане назад! Втората серия я правих с миксера, с бъркалките за тесто, и се получи екстра.   bouquet Пак да благодаря на max-mama, за печенето! Ето ги и еклерите с крема сирене и зелени подправки
Виж целия пост
# 12
Аз съвсем скоро правих еклери за първи път. Първото тесто го бърках с вилица - стана гладко (е, бая бъркане беше), но нещо ми се обърка печенето   Blush. Но вече бях решила, че ще се пробва пак (пълнежа беше готов - солен), та нямаше връщане назад! Втората серия я правих с миксера, с бъркалките за тесто, и се получи екстра.   bouquet Пак да благодаря на max-mama, за печенето! Ето ги и еклерите с крема сирене и зелени подправки


Браво,страхотно изглеждат. Hug
Виж целия пост
# 13
Бъркам с дървена лъжица,когато сложа брашното във врящата вода,после като се охлади и прибавям яйцата,омесвам с ръка.Скоро правих толумбички,еклери отдавна не съм правила и то защото спадат като изстинат,преди да съм ги напълнила с крем.
Виж целия пост
# 14
Бъркам с дървена лъжица,когато сложа брашното във врящата вода,после като се охлади и прибавям яйцата,омесвам с ръка.Скоро правих толумбички,еклери отдавна не съм правила и то защото спадат като изстинат,преди да съм ги напълнила с крем.


Да не би да остават леко сурови?
Следващият път ги запечи с една идея повече.Даже и да са леко препеченки не им пречи,лично аз ги предпочитам такива,важното е отвътре да са изпечени добре.И още нещо,като се изпекат не изваждай тавата веднага.Изключи фурната,открехни леко вратичката и застопори с нещо.Остави така 10-15 минути и после извади тавата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия