Ядете ли свински уши?

  • 68 964
  • 758
# 135
Обяснете ми само след като никой не яде,защо цената на сланината е по-висока от тази на пържолите от филе newsm78-при нас я продават на 12 лв.килото.
Виж целия пост
# 136
Обяснете ми само след като никой не яде,защо цената на сланината е по-висока от тази на пържолите от филе newsm78-при нас я продават на 12 лв.килото.

Къде е това и има ли някой луд да я купува? 
Виж целия пост
# 137
Стига, бе, тук си купувам разни парченца сланина, опаковани, за лев и нещо. Т.е. не е от частник по пазара (на Красно село съм виждала по 7 лв. килограм), а от магазин. Не съм се замисляла колко излиза на кг. Но щом около 250 гр. са 1.50-1.60 лв., то няма да е повече от 6-7-8 лв.
Но не е хубава като домашната, де. Едно време имах съседи, които имаха село и ми даваха разни подобни деликатеси, но вече са далече...

П.П. Аз съм лудата май...
Виж целия пост
# 138
Пушена сланинка, мммм! Как да нея ядем! Нарязана на много тънки парченца, осолена с червено пиперче и кисела салатка с ракийка.
Виж целия пост
# 139
О,да-купува се.И преди да свивате устни-колбасите са пълни със сланина,само че не я виждаме.На прасето не му се яде само ректума-всичко останало се използва.Нали не мислите,че вземат само филето и пържолите,а другото изхвърлят?
Точно частници я продават на толкова и свършва бързо-свързано е с обработката-добре опърлена и препечена кожичка,което при промишлената обработка няма как да стане.
Виж целия пост
# 140
Винаги съм си мислела, че само хората, които си гледат прасета в желанието си да го оползотворят цялото, понеже рандемана е малък, а толкова са се трудили да го отгледат щат не щат изяждат и сланини и пр. Но някой да го купува, вместо да си даде парите за пържолки, не знаех, че има.  Simple Smile
Виж целия пост
# 141
Стига си се пристисквала, pasinet! В магазините се продава пушени, солени, паприковани сланина, и паприковани и пушени бекон и свински бузи. Свинските бузи излизат най-тънко като цена, а разлика от бекон и свински бузи не хващам.
Отпусни си душичката, купи си една цяла свинска буза, да не е рязано и продавано от нея. Захлупи я на дъската да е с кожичката нагоре и си режи тъничко с остър нож. Пък после ги залепи на филии, сипи си по-гъстичък бобец и си извади малко люти чушлета от буркан, и те така.
Е, после ще попръцкваш, но отвори прозореца, събота е.
Солената сланина на първа позиция http://www.referati.org/tyrgovski-analiz-na-firma-get-33/16010/ref/p14
Виж целия пост
# 142
Моля някой много спешно да ми каже как готви шкембе чорба с кисело мляко.До сега я готвих само с прясно,но реших да пробвам и по другия начин,а не знам как  Embarassed
Виж целия пост
# 143
Вълчо, не ме пращай в магазините, посмъртно пари за подобни неща няма да дам. В момента имам две кила бахур в хладилника от село, така, че ако реша да се наказвам подобни мазнотии нямам нужда да купувам. Хубаво, че свекъра мисли и за снахата, че ми е пратил и  рибици.
Виж целия пост
# 144
Ето много добро филмче за прасетата и в какви продукти може да се намери част от тях. http://www.ted.com/talks/lang/eng/christien_meindertsma_on_pig_05049.html Има субтитри на български, ако не ви се включат автоматично.

За субтитрите: под филмчето пише Subtitles Available in: и си избирате Bulgarian
Виж целия пост
# 145
 Уши не ям, ама виж - бели бъбреци ммммм. Не само свински  Mr. Green.
Виж целия пост
# 146
да, умирам за свински уши. Залегнали са дълбоко и в семейните ни традиции.
Свински ушенца и краченца, предварително стояли в едра морска сол, се варят с боб.
Сега специалитт в заведенията в града ни са свински ушички на скара.
Да не говорим за вкусната свинска пача.
И още по-вкусно да ги свариш, да ги нарежеш на ситно и с масло, чесън и червен пипер да ги запечеш на фурна.
Какви са тези предразсъдъци не разбирам...
Между другото в луканки, и всякакви колбаси повечето от вас маат не само уши и крачета, ми и много други неща, дето иначе категорично казвате, че не ядете.
Виж целия пост
# 147
Между другото в луканки, и всякакви колбаси повечето от вас маат не само уши и крачета, ми и много други неща, дето иначе категорично казвате, че не ядете.
Е, така сигурно съм изяла много, но като не знам!
Виж целия пост
# 148
...две кила бахур в хладилника от село,

Пас, за да не залежи бахура в хладилника ми пиши на ЛС да ти дам адреса си. Grinning
Виж целия пост
# 149
Никога не съм яла. Дори когато ядях месо, не обичах свинско, само пилешко и риба.
Пък и присъствието ми на едно колене на прасе в ранна възраст адски ме отказа да ям свинско, мислех, че ако спра да го ям, ще спрат да ги колят. Confused Интересно, не се замислях за пилето и рибата, трябваха ми още едно 15 години да се усетя за тях  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия