За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 47 588
  • 739
# 705
Имам бързо въпросче Praynig Свършиха ми яйцата,а в момента ми втасва питка,с какво друго,освен с яйце мога да я намажа преди печенето?Срещала съм,че може и с друго,но сега не се сещам newsm78
Виж целия пост
# 706
Имам бързо въпросче Praynig Свършиха ми яйцата,а в момента ми втасва питка,с какво друго,освен с яйце мога да я намажа преди печенето?Срещала съм,че може и с друго,но сега не се сещам newsm78

С прясно мляко, но можеш и така да е изпечеш. Няма да е толкова жълта, но пак ще е вкусна.
Виж целия пост
# 707
Venetta,благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 708
Имам бързо въпросче Praynig Свършиха ми яйцата,а в момента ми втасва питка,с какво друго,освен с яйце мога да я намажа преди печенето?Срещала съм,че може и с друго,но сега не се сещам newsm78

С прясно мляко, ..........

и малко олио в него за блясък.
Виж целия пост
# 709
Имам един буркан с телешко месо. Какво да сготвя с него? До сега не съм готвила с такова месо, подарен ми е.
Виж целия пост
# 710
Имам бързо въпросче Praynig Свършиха ми яйцата,а в момента ми втасва питка,с какво друго,освен с яйце мога да я намажа преди печенето?Срещала съм,че може и с друго,но сега не се сещам newsm78
   Повече олио  Mr. Green за хрупкава коричка.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 711
Намазах я с мляко и олио,изглежда супер,благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 712
Feis , зависи какво обичате. Веднага ми идва на акъл телешко с грах.Месото в бурканите е идеално сварено, така че това е бърза манджа. Като съм тръгнала да давам акъл да си кажа всичко  Mr. Green
 Задушавам глава лук,морков и слагам 1ч.л. червен пипер. След минутка заливам с вода или бульона от консервата грах / ползвам Клевър от Била , всъщност е на Бондюел и е идеално сварен/. Ако ти се вижда малко течността, добави още вода.Като заври слагам граха и месото. Да клокне и то 10 мин, добавям 1ч.ч. мелени домати и ври още 5 мин.Посолявам си на вкус.Сгъстявам с натурално нишесте / тук вече зависи колко гъст го искаш или препечено брашно/ , да речем 3-4 ч.л. на 150гр вода размивам на кашичка и добавям с разбъркване към манджата. Да клокне и то 5 минути и остава да добавиш подправки - при мен магданоз, някои слагат копър. За вкус може и парченце масло.
 Извинявай за подробното описание, не знам дали не си начинаеща домакиня. Успех!
Виж целия пост
# 713
bilqna_69 , Много благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet
Не съм начинаеща, но винаги има какво да науча.  Wink
Виж целия пост
# 714
Помагайте, мацки - прави домашно кисело мляко, но явно нещо някъде съм объркала и макар че е смес от овче и краве прясно мляко, нещо не е станало като консистенцията на киселото мляко, а е нещо средно между кисело и прясно?

Какво да правя или за какво мога да го ползвам оттук нататък?
Виж целия пост
# 715
Аея, има две причини - или е била малко подквасата, или е била ниска температурата. Ако ти се занимава, можеш да добавиш още малко подкваса, да загрееш фурната на печката до около 45 градуса (печката я изключи) и тогава да сложиш млякото вътре. Остави го да постои няколко часа и дано се получи. Иначе можеш да го ползваш за кекс или хляб.

П.П. Ако самата подкваса не е добра, нищо няма да стане.
Виж целия пост
# 716
Искам да направя солена палачинкова торта . Не знам обаче каква да бъде плънката и отвън как да я оформя  Rolling Eyes Дайте ми идеи  Praynig
Въртят ми се някакви за крема сирене , гъби и т.н. Само да е без месо ...
Виж целия пост
# 717
Искам да направя солена палачинкова торта . Не знам обаче каква да бъде плънката и отвън как да я оформя  Rolling Eyes Дайте ми идеи  Praynig
Въртят ми се някакви за крема сирене , гъби и т.н. Само да е без месо ...
Крема,майонеза с копър и малко черен пипер да е крема....Иначе можеш единият ред да е от варени яйца,другият кисели краставички,следващият да е лютеница,задушени гъби,царевица примерно.....
Накрая цялата торта се омазва с крема и се поръсва обилно с настърган кашкавал да стане рошава отвсякъде.....
Виж целия пост
# 718
Момичета тръгнах да правя кекс за утрешния празник,не за вкъщи а за градината.Трябват ми два- обаче както става винаги в такива ситуации миксера ми нещо взе да отказва.Почнах да бия първата доза и бъркалките нещо не ме слушат- ту се въртят,ту спират,яйцата не се разбиха добре,останаха едни воднисти ,а не като пухкав крем.Както и да е първия го бутнах да го пека,но нещо не ми харесва .Та въпроса е мога ли да разбия другия с пасатора или с тел  или хич да не се мъча?
Виж целия пост
# 719
Момичета тръгнах да правя кекс за утрешния празник,не за вкъщи а за градината.Трябват ми два- обаче както става винаги в такива ситуации миксера ми нещо взе да отказва.Почнах да бия първата доза и бъркалките нещо не ме слушат- ту се въртят,ту спират,яйцата не се разбиха добре,останаха едни воднисти ,а не като пухкав крем.Както и да е първия го бутнах да го пека,но нещо не ми харесва .Та въпроса е мога ли да разбия другия с пасатора или с тел  или хич да не се мъча?
С тези телените бъркалки за яйца ще стане,но ще трябва малко повече биене. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия