За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 47 578
  • 739
# 720
......Та въпроса е мога ли да разбия другия с пасатора или с тел  или хич да не се мъча?
С пасатора ще стане на майонеза,защото са много високи оборотите...С тел по-добре,но ще ти отнеме доста време....

МОже да забъркаш такъв кекс дето може да се разбърка и с вилица,а не с миксер....Вж в рецептите на Селма например....
Виж целия пост
# 721
Мастерче,Ала-Бала, благодаря,ама нали не мога да трая и не дочаках някой да отговори - та разбих го с пасатора,не стана на майонеза,явно е слабичък.Сега се пече ,надигна се ,пък да видим.
Виж целия пост
# 722
Здравейте момичета!
Ще готвя  гювеч с пилешко. Трябва ли предварително да запържа месото?

Виж целия пост
# 723
Здравейте!!!Обикновенно меся на ръка - доставя ми голямо удоволствие,но отскоро имам хлебопекарна и преди няколко дни реших да  изпробвам  програмата с месенето.Машината ми е Мулинекс ,а програмата  за месенето 11 - мисля че беше 1 ч и 20 мин.Когато извадих тестото беше много жилаво и стегнато,реших все пак да го използвам и направих кифлички,но резутата беше отчайващ - много корави .........Когато меся на ръка не съм имала такъв провал.Продуктите които сложих бяха в същото количество както и когато  си меся аз ,но нещо не се получи.Дали времето за месене и втасване е много или нещо в продуктите бъркам  newsm78 ако някой има идея от какво е моля помагайте  Peace
Виж целия пост
# 724
Здравейте момичета!
Ще готвя  гювеч с пилешко. Трябва ли предварително да запържа месото?



Не е нужно, пилешкото е крехко и става бързо, но е добре да се преработи предварително, защото образува пяна.
Аз винаги си сварявам месото предварително. После  си прецеждам бульона и си ползвам и него.
Виж целия пост
# 725
Имаше една тема за здравословните съдове за готвене, но обобщена. Не е темата за "препоръчайте ми ... "
Не мога да я намеря, знае ли някой къде е  newsm78
Виж целия пост
# 726
Искам да направя солена палачинкова торта . Не знам обаче каква да бъде плънката и отвън как да я оформя  Rolling Eyes Дайте ми идеи  Praynig
Въртят ми се някакви за крема сирене , гъби и т.н. Само да е без месо ...
Крема,майонеза с копър и малко черен пипер да е крема....Иначе можеш единият ред да е от варени яйца,другият кисели краставички,следващият да е лютеница,задушени гъби,царевица примерно.....
Накрая цялата торта се омазва с крема и се поръсва обилно с настърган кашкавал да стане рошава отвсякъде.....
Благодаря ти много   bouquet
Виж целия пост
# 727
Здравейте!!!Обикновенно меся на ръка - доставя ми голямо удоволствие,но отскоро имам хлебопекарна и преди няколко дни реших да  изпробвам  програмата с месенето.Машината ми е Мулинекс ,а програмата  за месенето 11 - мисля че беше 1 ч и 20 мин.Когато извадих тестото беше много жилаво и стегнато,реших все пак да го използвам и направих кифлички,но резутата беше отчайващ - много корави .........Когато меся на ръка не съм имала такъв провал.Продуктите които сложих бяха в същото количество както и когато  си меся аз ,но нещо не се получи.Дали времето за месене и втасване е много или нещо в продуктите бъркам  newsm78 ако някой има идея от какво е моля помагайте  Peace
[/quote
Програмата ти е месене + втасване нали.Беше ли втасало?За да е жилаво и стегнато явно не е втасало както трябва.А това значи ,че или брашното е много или маята е малко.Аз меся всичко във машината дори тестото за теглена баница .Но никога не слагам наведнъж брашното по рецептата,а по-малко и докато меси си го наблюдавам,щом спре да маже под бъркалките спирам да слагам брашно.Като пипна тестото да е като мекото на ушето./ Моята също е Мулинекс но имам програма само месене без втасване-15 мин 12 програма/
Пробвай някоя от рецептите на Лабрекс,тя има страхотни кифлички.И всичко нейно тестено е супер.
Здравейте момичета!
Ще готвя  гювеч с пилешко. Трябва ли предварително да запържа месото?


Аз лично винаги го запържвам,защото обичаме да ни мерише на запържено месце.Правила съм го и по-двата начина/сварено и пържено/но пържено ни харесва по-вече заради аромата.
Виж целия пост
# 728
Marieta, ditsan, благодаря!  Hug Ще изпробвам и двата начина.

Приятна вечер!
Виж целия пост
# 729
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.msg17420265#msg17420265
това е темата за безвредни съдове
Виж целия пост
# 730
Мога да ти предложа хляб, който е само от пълнозърнесто брашно. По принцип рецептата е за бял хляб, но по нея съм правила и пълнозърнест и ръжен. Получиха се много вкусни хлебчета. А има и много кексове, които могат да се правят с пълнозърнесто брашно.
А този кекс може да се направи с пълнозърнесто брашно и със сигурност ще се получи добре.
Също може и тортен блат да се направи с пълнозърнесто брашно, като се прибави и малко картофено брашно.  Торта Exotic Paradise

Венета, благодаря ти за отговора макар и със закъснение! Peace  bouquet
Виж целия пост
# 731
може ли някой да ми даде рецепта за <розмаринови картофи>. яла съм такива в ресторант, и бяха много вкусни задушени картофи, най-вероятно в масло, но не знам по каква технология да приготвя розмариново масло или пък ако розмарина се слага в някой етап от готвенето, не знам в кой точно. ще съм благодарна, ако ми дадете насоки Hug
Виж целия пост
# 732
може ли някой да ми даде рецепта за <розмаринови картофи>. яла съм такива в ресторант, и бяха много вкусни задушени картофи,...........Hug

Виж тая рецепта, вкусни стават по нея, но не знам дали ще са като тия, които си яла.
Виж целия пост
# 733
Мацки, иска да изненадам мъж ми с индийска кухня тази вечер?
Дали бихте могли да ми помогнете с изпробвани рецепти?
Виж целия пост
# 734
Здравейте! Имам един въпрос и ако можете да ми отговорите ще съм ви много благодарна! Размразих голямо парче телешко месо, но половината само ще изпека, а другата половина мога ли отново да я замразя или пък да го направя нещо и след това да се замрази, че тази седмица няма кой да го яде? Междудругото - Честит празник на всички дами!!!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия