Необходими продукти за канолите
400гр. брашно
75гр. мас
40гр. захар
2 яйца
1 белтък
щипка сол
15гр. какао /не сладко/
60мл. ликьор Марсала
60мл. бял оцет
олио за пържене
Необходими продукти за крема
1кг. прясна овча извара
600гр. захар
щипка канела / по-добре е ванилия/
150гр.шоколадови топченца /продават се готови/
сиропирани череши /кандити/
сиропирани портокалови корички/кандити/
Приготвяне на канолите
Смесват се брашното,захарта,какаото и солта.Прибавете маста,размесете,прибавете яйцата ,марсалата и оцета,до не много твърдичко тесто.Прави се на топка и се оставя да почине поне 1ч. в хладилника.
Разточва се тънко,реже се на кръгчета с диам.10см. Последните се завиват на намазнени метални формички за каноли,като се мажат по ръбовете с белтъка ,за да залепнат. Пържат се в горещо олио,вадят се в/у кухненска хартия да изстиват.
Приготвяне на крема
Изварата предварително се оставя да се отцеди от водата,смесва се със захарта и се оставя да почине 1ч.,след което се минава през сито. Прибавят се канелата/ванилията/ и шоколадовите капки.
Канолите се пълнят,като в единия край се слага кандитната черешка,а в другия кандитната портокалова коричка.
Вижте тук http://www.google.it/images?hl=it&rlz=1I7MOOI_it&q=canno … =1123&bih=591
Това е оригиналният вариант. .Аз как го правя : Разделих горепосочената доза на 2. Не съм слагала ликьора Марсала в тестото.
За крема използвах кравешка извара,но от мн.хубава марка, и сложих само ванилия и захар по мой вкус.
От двата края слажих само ,разделена на 2 кандитна черешка.
!!! Канолите се пълнят само няколко часа преди консумацията,защото иначе се овлажняват !!
Това е моето произведения,но в този случай черупките/канолите/ са готови,аз направих само крема. Правила съм ги обаче и излизат добре и естествено по-вкусни от готовите