За фритюрника

  • 9 138
  • 12
Имахме един стар, голям и поглъщащ олио- като ламя. След него 7-8 години карахме без фритюрник и съм далече от фритюрниковите новини, пък и старини, но скоро си взехме един мини таурус.
Четох опътването- стандартно.
Преди малко мъжът ми се връща- подслушал разговор в кухня- олиото от фритюрника трябвало всеки път да се пресипва в бутилка и съответно тя да се съхранява в хладилник. На следващото пържене се вади и се слага пак във фритюрника.

?!

Виж целия пост
# 1
За първи път го чувам това и не виждам какъв е смисълът, т.е. евентуалните ползи.
Виж целия пост
# 2
Аз също не схващам смисъла от това.Единственото което правя е,когато ми се случи да пържа риба във фритюрника е след това да препържа 2 големи филии хляб за да ми отмирише олиото.Изпитано е.
Иначе моя е с 1.5 литра олио и съм страшно доволна/вече е на14 години,но няма оставяне/.
Виж целия пост
# 3
Няма смисъл и според мен. Олиото се разваля от досег с въздух, не от топлина. Да не говорим каква хамалогия е това всеки път да го пресипваш.  ooooh! То по-лесно да си пържа на тиган.
Виж целия пост
# 4
Глупости!Олиото няма начин да ферментира примерно,не виждам нищо логично и смислено.
Виж целия пост
# 5
...
Преди малко мъжът ми се връща- подслушал разговор в кухня ...

?!



Мъжа ти повече да не подслушва  Laughing
шегувам се  Wink
И аз не виждам смисъл в тази операция, няма логика.
Виж целия пост
# 6
А на какъв период сменяте олиото. Аз съм пържила два пъти или сега от 3-4 месеца не съм го ползвала? Седи си в фритюрника дали му има нещо - ползвам палмово масло. Мога ли сега да го ползвам или трябва да се смени?
Виж целия пост
# 7
Аз след всяко пържене източвам мазнината , но не я прибирам в хладилника и почиствам фритюрника. Правя го най-вече заради уреда. В комплект с моят фритюрник си имаше съд за източване и съхранение, също фина цедка и не ми отнема много време или усилия.  Peace
Виж целия пост
# 8
Момичета и аз да се включа. Имаме от вчера фритюрник. Въпроса ми е с олио ли е по - добре или с палмова мазнина. Сега е пълен с олио. И на колко време трябва да се сменя. До сега не сме имали фритюрник, какво може да се пържи в него, освен картофи.
Виж целия пост
# 9
Най-добре ползвай специална мазнина за фритюрник. В книжката на моя примерно пише в никакъв случай да не се ползва обикновенно олио - може да се запали от високата температура.
А иначе освен картофи можеш да пържиш всичко - тиквички, патладжани, риба, кюфтета, всякакви готови хапки, кнедли..... каквото се сетиш. За да не ти се съсипва мазнината от нещата, които се пържат с брашно след потапянето в брашно ги топвай за секунда в съд с вода и тогава пържи - хем стават по-хрупкави, хем мазнината не потъмнява.
Виж целия пост
# 10
Логиката да се източва според мен е, че повечето фритюрници са от алуминий или тефлон и при продължителен престой в мазнината се отделят много вредни вещества. Поради тази причина аз вече пържа в тиган.
Виж целия пост
# 11
Ако ползвам фритюрна мазнина, каква е по-добре да се ползва: течна или твърда и коя марка.
Виж целия пост
# 12
Логиката да се източва според мен е, че повечето фритюрници са от алуминий или тефлон и при продължителен престой в мазнината се отделят много вредни вещества. Поради тази причина аз вече пържа в тиган.

и аз до колкото знам това е причината, аз изхвърлих нашия фритюрник, против този уред съм, освен това ако в една мазнина е пържено, след това е охладена, и в последствие отново се загрее започват химични процеси при които се образуват нови елементи в мазнината, които са канцерогенни, за това никога не ползвам повече от веднъж мазнина, в която съм пържила, а фритюрниците сами те карат да го правиш многократно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия