Сивила, аз тази боза от пшеница не съм я правила, че оригиналът беше от просо и аз всяка новост първо я карам по рецепта, а после променям. Тук, що е туй боза и има ли то почва у нас не съществува, та аз първо си спретнах закваска:Две с.л. препечено брашно от просо,две лъжици захар(не знам дали може аспартам,т.е.подсладител),малко топла вода,да стане на кашичка и завиваш, та да втаса. Ако имаш готова боза, тази стъпка я прескачаш. После 2ч.ч. препечено брашно(моето е просено,но може и пшенично,разреждаш със студена вода, добавяш захар(подсладител) и вариш, докато се посгъсти. Оставяш да се поохлади и добавяш закваската или бозата, завиваш,както се подквасва к.мляко и готовоАко я обичаш по-киселка я оставяш да втаса повечко
Танечка, идвай!
Аз амарантото не го плакна,макар че е написано навсякъде и не се получи лошо. Толкова хубаво е опаковано и изглежда много чисто, та си спестих миенето. Божке,ако ме чуе мама или баба,че давам 2 еури за щир, шъ съ врътнат в гроба си! На опаковката пише, че иде от централна Америка
но по-важното е,че е много вкусно.
Приятна вечер на всички