Машина за хляб -41част

  • 80 271
  • 749
# 15
Благодаря за новата тема.
Аз съм от "новите" Wink тук и искам да ви питам коя марка брашно предпочитате от най-разпространените на пазара? Извинявам се предварително ако вече е обсъждано.
Най-качествено май е на София мел.Аз радко го купувам обаче,че ми е скъпо.Взимам каквото има в магазина под лев,ако е Blush Преди харесвах брашното на мелница Търново,последното което купих(6 пакета) беше под ясякаква критика,хляба ставаше сив Rolling Eyes Сега съм взела 5кг. насипно на Симид,ще го пробвам тия дни да видя какво става с него.
Виж целия пост
# 16
Благодаря за новата тема.
Аз съм от "новите" Wink тук и искам да ви питам коя марка брашно предпочитате от най-разпространените на пазара? Извинявам се предварително ако вече е обсъждано.
Най-качествено май е на София мел.Аз радко го купувам обаче,че ми е скъпо.Взимам каквото има в магазина под лев,ако е Blush Преди харесвах брашното на мелница Търново,последното което купих(6 пакета) беше под ясякаква критика,хляба ставаше сив Rolling Eyes Сега съм взела 5кг. насипно на Симид,ще го пробвам тия дни да видя какво става с него.

Благодаря, Дес,
Подариха ми хлебопекарната с 3 пакета разлилни брашна на Техра и резултатите са сполучливи. Но идва време за нова покупка и ме интересуват и вашите впечатления от различните марки.
Виж целия пост
# 17
Привет Hug

Ние имаме машина за хляб Black and Decker от 6 месеца, но правим само хляб в нея, предимно пълнозърнест.

Сега обаче за Великден, искам да направя козунак, но никога не съм правила само тесто в машината. Попадна ми ето тази изпробвана рецепта, но някои неща, които са подчертани, не са ми ясни, дали може някои да ми ги разясни Blush

Ето я рецептата:
125-130 мл. пр. мляко
3 яйца (отделя се един белтък за намазване отгоре накрая)
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.л. сол
1 пак. ванилия
130 гр. мазнина (50 на 50 олио и разтопено масло)
550-570 гр. брашно
2 с.л. суха мая
настъргана кора от 1 лимон, орехи и захар за украса
Млякото се затопля леко и в него се слага маята да се разтвори и шупне. Яйцата, ванилията, солта и захарта се разбъркват и към тях се добавя млякото с шупналата вече мая. Всичко това се изсипва в кофата на хлебопекарната, върху него се изсипва брашното и се пуска на програма за тесто. Като започне да меси машината се сипва мазнината и се слага рендосаната кора лимон. Когато машината спре да меси (не се чака целия цикъл с втасването)се пуска втори път и след това трети, като третият цикъл се изкарва докрай (втасва). Тестото се вади с мазни ръце, оформя се по желание и се оставя да втасва още във тавата, в която ще се пече на отворената врата на фурната, като през това време фурната е пусната на 150 градуса. Готов е за печене, когато долу-горе е удвоил размера си, което става след около 1 час и нещо втасване на вратичката.
Пече се на 160 градуса с вентилатор (аз нямам, така че го пека без вентилатор ) за около 40-50 минути.
Преди да се сложи да се пече се намазва с разбития белтъй и се поръсва със захар по желание.
Веднъж го направих с плънка от шипков мармалад и орехи и стафиди, става също много добре. Също съм го правила и само с 2 цикъла на месене , вместо с 3 и пак ми се получи.
Важно беше уточнението, че всички продукти ( има се предвид яйцата) трябва да са със стайна температура

Благодаря ви  bouquet
Виж целия пост
# 18
Привет и от мен в новата тема.Аз пробвах много видове брашна ,и сега ползвам на ЕМОНА и на МЕЛКО доволна съммного от резолтата.
Виж целия пост
# 19
Амбър, благодаря ти, а маята 1/4 какво значи - 1/4 кубче ли?
Виж целия пост
# 20
Амбър, благодаря ти, а маята 1/4 какво значи - ч.л. ли? Не е ли малко?
  Тов от прясната мая - русенската - една четвърт.
  И едно тесто за милинки,пак от форума, но не помня н кого -
500 г брашно
250 мл прясно мляко
2 яйца
2 сл захар
1 чл сол
и мая - пак толкона
Виж целия пост
# 21
Здравейте, дали някой може да ми предложи тесто за пица, което да правя във фурната за хляб?  bouquet
Виж целия пост
# 22
БОБИ ние съхраняваме хляба в метална кутия за хляб Леко увит във кърпа.Стои по 3-4 дни и не става сух.Не са от много ящните нашите така,че досега камък не е ставал.
Виж целия пост
# 23
елфа,аз току що правих пица със следното тесто: 1 купичка  вода(300мл е май Thinking),лъжичка сол,лъжичка захар,3-4 лъж олио,брашно до хубава нелеплива топка тесто.Омесих го за 15 минути на програме 'месене' и така.Аз никога не ползвам мерки и затова всичко на око слагам и така го и казвам Blush Също така това тесто ми е постно защото постя,иначе слагам яйце и айрян в тестото.Но и така си е хубаво.Можеш да направиш и тестото Верди Peace

Лелеее да ви кажа не бях попадала на толкова хубаво брашно от страшно много време.Та това споментото в предния ми пост(на Симид) е направо невероятно.По същата рецепта правих и с предишното ми на Търново,нито на вкус нито на вид имаше нещо общо с това.Това е снежно бяло с много добър вкус.Не се бях замисляла преди за вкуса и разликите между разните видове марки бели брашна,но май има огромна.
Виж целия пост
# 24
...Това е снежно бяло с много добър вкус.Не се бях замисляла преди за вкуса и разликите между разните видове марки бели брашна,но май има огромна.
да незабравяме че им слагат и подобрители за да бъдат снежно бяли,добри на вкус и винаги да се получава хубаво тесто
Виж целия пост
# 25
Благодаря на Дес за новата тема
Виж целия пост
# 26
...Това е снежно бяло с много добър вкус.Не се бях замисляла преди за вкуса и разликите между разните видове марки бели брашна,но май има огромна.
да незабравяме че им слагат и подобрители за да бъдат снежно бяли,добри на вкус и винаги да се получава хубаво тесто
Очаквах подобен коментар Mr. Green И все пак съм на друго мнение,и ....... когато искам си купувам типово брашно,когато пък искам пълнозърнесто купувам пълнозърнесто,а когато реша да купя бяло искам да е бяло и да става за ядене.Та по тази причина вече брашното на мелница търново ми е в черният списък и на още една марка,която няма да цитирам знам си я и в магазина винаги я избягвам Wink
Виж целия пост
# 27
Очаквах подобен коментар Mr. Green И все пак съм на друго мнение,и ....... когато искам си купувам типово брашно,когато пък искам пълнозърнесто купувам пълнозърнесто,а когато реша да купя бяло искам да е бяло и да става за ядене.Та по тази причина вече брашното на мелница търново ми е в черният списък и на още една марка,която няма да цитирам знам си я и в магазина винаги я избягвам Wink
аз купувам винаги най-евтиното бяло брашно. в него може да има натурални подобрители , но не вярвам да има изкуствени  Joy
хапвам си бял хляб , а и на кожата ми се отразява. виж само каква искряща белота е  hahaha
Виж целия пост
# 28
Да, направо си неотразим Бонго!
Виж целия пост
# 29
Да, направо си неотразим Бонго!
нито Бонукс,нито Ариел могат да ме избелят така,както бялото БГ брашно  bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия