Машина за хляб -41част

  • 80 284
  • 749
# 210
Момичета и момчета, някой от вас правил ли е козунак от брашното на София мел  "ОЛА"? Питането ми е , има ли специална рецепта за тези готови миксове?
Виж целия пост
# 211
Румънското брашно което много го хвалите за черен хляб, в Кауфланд е намалено на 0.95ст. Даже и аз си взех един пакет да го пробвам.  Rolling Eyes
слагай не повече от 50 % от общото брашно. ако е повече може и да не ти допадне на вкус (поне на мен не допада). но ако е по-малко ,хляба направо придобива вкус  bouquet
А може ли да споделиш твоята рецепта на лични!  Hug Че я гледах някъде из темите, но защо ли не си я записах.  ooooh!
Виж целия пост
# 212
Здравейте,отдавна не съм се включвала със снимки,но правя все едни и същи неща.Тези дни и аз като много други форумки правя репетиция за великден.Ето какво сътворих по тази рецепта:
http://passionscooking.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%B5%D1 … D0%B5%D0%BD%D0%B8
този е с локум и стафиди:

а този е с шоколад и разбира се да се похваля и с тревичката си
Виж целия пост
# 213
Здравейте!
Моля за помощ, че ми се зави свят от ровене по темите и сред рецептите. Взех си преди малко Аляска от Метро и не знам от къде да я започна  ooooh! /всъщност знам- трябва да я разпечатам и разгледам на първо време/. Иска ми се да се пробвам с най-обикновена рецепта. Четох, четох, много идеи събрах, но не е упоменато за каква машина са и за какво количество хляб. Аляската мисля е до 900гр.
Ще съм много благодарна ако ме посъветвате.  Hug
Виж целия пост
# 214
Някой правил ли е козунак в лидълската машина и на коя програма става?
Виж целия пост
# 215
Рецептите за хляб или козунак не са за конкретен модел.Аз също имам Аляска и вътре в книжката има поне 3-4р-ти за бял хляб.Първоначално да видиш как стоят нещата,а ако реши в последствие за черен мисля че в книжката има,но не съм сигурна.Споко не се шашкай,ако има нещо питай ще ти помогнем.
Виж целия пост
# 216
Взех си преди малко Аляска от Метро и не знам от къде да я започна  ooooh! /всъщност знам- трябва да я разпечатам и разгледам на първо време/. Иска ми се да се пробвам с най-обикновена рецепта. Четох, четох, много идеи събрах, но не е упоменато за каква машина са и за какво количество хляб. Аляската мисля е до 900гр.
Ще съм много благодарна ако ме посъветвате.  Hug
да си срещала по рецептите за сладкиши и манджи на каква печка се готвят ?
и тук е същото. няма значение каква е машината.
най-напред измий казанчето и перките  Laughing
запознай се с програмите - продължителност като цяло и по етапно.
900 гр - това е общият грамаж на продуктите които слагаш в контейнера. може да работи  и с по-малък грамаж,но се стреми да не го надхвърляш   bouquet

Виж целия пост
# 217
Аз го надхвърлям.Фатално ли е?
Виж целия пост
# 218
Някой правил ли е козунак в лидълската машина и на коя програма става?
Някой правил ли е козунак в лидълската машина и на коя програма става?
[/Мояquote] Моя колижка ,която успях да приобщя към нас си купи такава машина и е правила козунак на програмата за сладък хляб
Виж целия пост
# 219
Здравейте!
Имам един въпрос  с какво казанче  (като  форма)  е хлебопекарната  Аляска?
Виж целия пост
# 220
Аз го надхвърлям.Фатално ли е?
ти ако може да носиш 50 кг , но имаш товар от 55 сигурно ще се напънеш и ще го носиш. но ако е за по-дълго време вероятно ще се измориш.
така е и при машините. могат да поемат повече от посоченото , но това да не бъде с много и да не е постоянно.
все пак щади ел.моторчето на машинката за да те слуша дълго време   bouquet
Виж целия пост
# 221
Здравейте!
Имам един въпрос  с какво казанче  (като  форма)  е хлебопекарната  Аляска?
ако е с 1 перка е квадратно и височко.
ако е с 2 перки - правоъгълно и по-нисичко
Виж целия пост
# 222
Моля за съвет... Вече трети път пека хляб (по различни рецепти) и става с дупка.
Имам предвид- втасва, надига се... всичко изглежда ок и в един момент (при печенето или малко преди него) спада до половината.  Crossing Arms
Преди не ми се е случвало, винаги ми се е получавал хубав хляба.
Реших, че е от маята и направих с друга- пак същата работа. И брашното смених...
Предполагате ли, каква би могла да е причината?
Виж целия пост
# 223
Моля за съвет... Вече трети път пека хляб (по различни рецепти) и става с дупка.
Имам предвид- втасва, надига се... и превтасва  Laughing
Виж целия пост
# 224
Доооообре Бонго.Аз да споделя относно маята-ползвах в рамките на 1,5м.мая на Виво с изтекъл срок защото нещо се бях презапасила.Като казвам изтекъл имам в предвид 2м. след датата.Наблюденията са ми,че просто ми се налагаше да слагам малко повечко мая.Ако сега едно кубче го ползвам 5 пъти тогава ми отиваше за 3 пъти.Иначе други проблеми съм нямала.Принципно си разтварям маята във вода-прясната ми шупва за 2-3мин.,докато другата за десетина.От мен това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия