БДС Кисело мляко - бляк

  • 15 430
  • 112
# 60
NBM, по-горе съм пуснала линк към сайта на Данон, като кликнеш на всеки от вариантите на Данонино, ще ти излезе хранителната информация+съдържание, което е 5-10 реда, в зависимост от вкуса. Можеш да видиш и количеството мазнини и захар като грамаж.
Виж целия пост
# 61
NBM, по-горе съм пуснала линк към сайта на Данон, като кликнеш на всеки от вариантите на Данонино, ще ти излезе хранителната информация+съдържание, което е 5 реда. Можеш да видиш и количеството мазнини и захар като грамаж.
Т.е според теб количеството мазнини и захари са ОК за деца под 3г?
Виж целия пост
# 62
Не, ти явно не ме четеш... написах, че някой се е направил на интерес пред теб, защото захарта и мазнините тук са най-малкия проблем

Ето примерно съдържание на ягоди и банан. Аз този продукт, няма да го дам и на 4-5-6-7-8-9 г. дете.

Виж целия пост
# 63
Aз пък винаги се чудя, защо така се реагира негативно на 'захар'. Сто пъти предпочитам захар, пред всички останали извращения, с които се замества.
А количеството е относително, колко много захар да има в мляко или пюре? Все пак трябва да е приятно на вкус и не се консумира с килограми. Малко се натоварват децата  с проблемите на възрастните.
Виж целия пост
# 64
Aз пък винаги се чудя, защо така се подскача на 'захар'.

Както и от "мазнини"  Simple Smile

Педиатричните асоциации препоръчват да се започне с кис. мляко на около 6 мес. възраст, именно заради бактериите в млякото и полезните мазнини. Но, Данон, например, не слагат бактерии от типа на ЛБ в техните детски продукти, защото декларират, че така са "по-щадящи детския организъм" или нещо подобно.
В подсладеното кис. мляко, което аз давам на децата си, откакто навършиха 1 г. (а то дори се препоръчва от 6 мес. възраст), има 12 г. захар за 100-тина грама продукт (никога това не ми се е виждало притеснително, при една балансирана диета), но съдържа и само пълномаслено мляко, захар, плодово пюре, вит. Д, и 6 култури, сред които и ЛБ.

Това е кисело мляко, пък било то и подсладено, не млечен десерт като на Данон.
Виж целия пост
# 65
(а то дори се препоръчва от 6 мес. възраст),

Кой го препоръчва?
Виж целия пост
# 66
(а то дори се препоръчва от 6 мес. възраст),

Кой го препоръчва?

В случая - Американската педиатрична асоциация. Но, това няма никакво значение, защото темата не е за това, така че, ако някой ще контрира по този въпрос, няма нужда от безсмислени спорове.  Simple Smile


п.п. В толкова много подобни теми в Клюкарника, се разписвам напоследък. Но, дори и аз като лаик от хранителна гледна точка, започвам да се чувствам неудобно, четейки...
Виж целия пост
# 67
Не разбирам послеписа.

Темата се разводни излишно. Идеята ми беше все пак, че с количеството захар при малки деца следва да се внимава. Тази енергия все пак трябва да отиде някъде.
Колкото до препоръката, все едно да се доверя 100% на рекламата на Данон. Аналогично е. И глупаво.

Толкова по въпроса от мен, следва да се преместим в друга тема.

По темата забравих да кажа - най-много харесвам Ел би киселите млека, макар че не са по БДС. Някак най ми напомнят вкуса от детството. Някой има ли информация за тях като производство?
Виж целия пост
# 68

Идеята ми беше все пак, че с количеството захар при малки деца следва да се внимава. Тази енергия все пак трябва да отиде някъде.

O, не се притеснявай, има къде да отиде, и то точно при децата  Peace Дори без да са активни (което е рядкост при след прохождането), само си помисли с каква скорост растат и каква енергия е нужна за това... Много повече би трябвало да внимават възрастните, особено ако тези със заседнал начин на живот.


Виж целия пост
# 69

Колкото до препоръката, все едно да се доверя 100% на рекламата на Данон. Аналогично е. И глупаво.


Както и на информациите от първа ръка от познати.  Simple Smile
макар че, горната ти съпоставка също е глупава.

И не разбирам, защо толкова ми се разсърди, че се опитах да оборя твоя познат. Извинявай.
Виж целия пост
# 70
(а то дори се препоръчва от 6 мес. възраст),

Кой го препоръчва?

В случая - Американската педиатрична асоциация.


Ужас, ужас!  Crazy
Имаш ли представа в какъв невероятен потрес хвърляш хилядите съвременни, начетени и научноподковани майчета, за които  кисело мляко + бебе = мракобесно средновековие + анатема?  Laughing
Виж целия пост
# 71
За ЕлБи съм чела, че са единствените в България, които произвеждат оригиналната закваска с лактобацилус булгарикус. Предполагам оттам идва и името, но не съм проверявала достоверността на източника.
Така или иначе, според мен качеството и полезността на киселото мляко зависят от много фактори - нито само закваската, нито неналичието на сухо мляко и раст. мазнини сами по себе си са достатъчни.
Има едно сравнително изследване, старо, на Федерацията на потребителите, там са систематизирани критериите за оценка на качеството и стандарта.
Сега ще го потърся.

пп . Ето ги критериите все пак, марките не ги пиша,защото са стари, наистина.
Масленост, водно съдържание, брой живи клетки в 1 г l.bulgaricus и s.thermophylus
Виж целия пост
# 72
Недей, наистина е много старо и не отговаря на сегашната действителност.  Peace
Виж целия пост
# 73
Ужас, ужас!  Crazy
Имаш ли представа в какъв невероятен потрес хвърляш хилядите съвременни, начетени и научноподковани майчета, за които  кисело мляко + бебе = мракобесно средновековие + анатема?  Laughing


Дори не си разбрала написаното, допускам, че заради това иронията ти не е на място.
Българската педиатрична асоциация препоръчва кренвиршите за деца Сачи. С мляко са,мнооого полезни  Laughing
Надявам се не си забравила да ги нахраниш с кренвирши днес  Mr. Green
Виж целия пост
# 74
пп . Ето ги критериите все пак, марките не ги пиша,защото са стари, наистина.
Масленост, водно съдържание, брой живи клетки в 1 г l.bulgaricus и s.thermophylus

Сега се сетих, че съм чела специално за врътките по етикетите и разлика между "made with active cultures" (които вече може да ги няма, след термичната обработка) и "contains active yogurt cultures".  
Обикновено хората не обръщат внимание или не са наясно с разликата.


Сийке, аз затова писах, че съм лаик  Embarassed  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия