Панаирски кремчета???

  • 3 604
  • 12
Здравейте момичета. По панаирите продават едни чудни кремчета с кофички от сладолед. Не знам дали си ги спомняте. Интересува ме някой знае ли рецептата за тях???? Панаирджията каза, че не били кой знае какво. С яйчен меланж и захарен сироп. Но не знам точните пропорции и дали е само това. Предполагам, че има и оцветител.  newsm78
Виж целия пост
# 1
Аз също обожавам тези кремчета,дано някой сподели рецепта.
Виж целия пост
# 2
Ох, на това май му казвахме навремето топъл сладолед, иначе имаше друга дума за него. Много ми е гадно на мен  Sick Как се казваше, имаше си име и така ще намериш и рецепта, ама сега не се сещам  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
И на мен ми  са любими.Не знам оригиналната рецепта но със сигурност съм правила като дете безброй пъти този вариант:разбити белтъци на твърд  сняг със захар и към това прибавях сироп от малини или ягоди още докато работи миксера.Получава се за мен същото.Който не го е страх от сурови белтъци може да пробва
Виж целия пост
# 4
Момичета аз имам една рецепта от тук някъде,но за съжаление не мога да кажа кой е нейния автор който си я познае  bouquet  bouquet  bouquet

Крембо
5 белтъка се разбиват на твърд сняг с 12 с. л. захар
1желатин се разтваря на водна баня и се добавя към разбитите белтъци.Поставя се в хладилника за 15 мин. да стегне и се шприцова в сладоледена фунийка или върху бисквита например Еверест.На мен ми напомня точно на този крем дано да съм била полезна.
Виж целия пост
# 5
Тези кремчета с белтъци и захар сме ги правили с майка ми като бях малка. Като нямаше по магазините готова сметана, но вкуса е различен.  ooooh!
Виж целия пост
# 6
Да не е някакъв пудинг?
Виж целия пост
# 7
Може би желатина променя вкуса
Виж целия пост
# 8

Не е пудинг  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Може би желатина променя вкуса

И без желатин вкуса е различен.
Виж целия пост
# 10
И аз тук да чакам за рецептата.
Виж целия пост
# 11
Чувала съм ,че в това кремче се слага отвара от  корени на чувен-вид билка. Свойството му  е да стегнат белтъците.В тахановата халва също се слага.
Виж целия пост
# 12
Да не би да е вид меренг?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия