Бърз и лесен кекс

  • 13 692
  • 22
Рецептата за този кекс знам от моята леля. Наистина е много лесен и страшно вкусен.

Необходими продукти:

6 яйца
кофичка от кисело мляко  захар
кофичка от кисело мляко брашно
6 с.л. олио
6 с.л. вода
пудра захар за поръсване


Приготвяне:
Разбийте продуктите последователно и печете на загрята до 200 градуса фурна.
Поръсете с пудра захар.

Много бърз десерт надявам се да ви хареса.Съжалявам, че нямам снимки ако някой напрлави нека да качи. Приятен апетит Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Тук или ще е нужен бакпулвер или белтъци и жълтъци трябва да се бият отделно.А 200 градуса за печене на кекс са твърде множко Thinking
Виж целия пост
# 2
нито е нужен бакпулвер нито яйцата се бият отделно знам че рецептата ви изглежда недовършена но не е така. Ако пробвате ще разберете. Аз от 2 години правя само този кекс и винаги е ставал пухкав и вкусен
Виж целия пост
# 3
Извинете за грубото ми вмешателство и опитът за собствено мнение.Аз лично няма да пробвам по този начин Peace
Виж целия пост
# 4
това количество захар не е ли много?
Виж целия пост
# 5
Мнго странна рецепта някой престраши ли се да я пробва, че да сподели?  Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
Малко ми прилича на рецептата на майка, но тя е със 7 яйца (може  9, като пропорционално се увеличават и другите продукти, става много голям кекс в долната част на старите ел.тенджери).

Продуктите са: 7 яйца, 2 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 7 с.л. олио, 7 с.л. вода. Ванилия или лимонова кора, какао, орехи -  по желание.

Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. В съд се разбиват жълтъците с вилица, добавят се олиото и водата, пак се разбива с вилицата и внимателно, на ръка, се разбърква с белтъчния сняг. Добавя се и брашното, пак внимателно се бърка с лопатка, лекичко и в една посока. Ванилията или настърганата лимонова кора слагам в жълтъчната смес. Може да се остави малко от кексовата смес, да се добави какао и да се направят шарки. Орехите слагам с брашното. Пече се в умерена фурна, в моята става за 30-ина мин. Много вкусен кекс, набухвател не се използва. Чашата, която използвам е 240 мл.
Виж целия пост
# 7
Ето го 

извинявайте за лошата снимка Rolling Eyes
Виж целия пост
# 8
Много пухкав и вкусен изглежда:) Peace
Виж целия пост
# 9
natali_ivanov_a , много хубаво изглежда кексчето Hug.
Виж целия пост
# 10
мерси Wink този път май малко го прегорих понеже се зачетох във форума Joy ама е много вкусен
Виж целия пост
# 11
Лелееееееееееее чак сега забелязах,как съм се объркала.Вместо да прочета правилно,аз видях кофичка кисело мляко и реших че се слага.Затова питах за бакпулвер,че това мляко как ще дигнекекса.Оххх ужас,съжалявам за ненужните коментари Embarassed Crazy Blush А това иначе е всеизвестният пухкав пандишпанов кекс,правих го оня ден,също и блатове за торта правя от него.Стават страхотни Peace но и аз бия отделно белтъци на сняг.Ако кажеш,натали,че може без да правя това ще пробвам Peace
Виж целия пост
# 12
Ами аз не бъркам нищо отделно.Това ми е мързеливият сладкиш.Слагам всичко в купата и бъркам с миксера Laughing По лесно от това- здаве Joy
Виж целия пост
# 13
Ми то и аз съм мърззел,ама за тоя специално гледам да бия с миксера.Други кекстве ги бъркам за 5мин. с лъжица Wink Но,ти ме обнадеждаваш Grinning
Виж целия пост
# 14
И аз правя този кекс, само дето захарта я меря с чаша - чаша и половина захар, чаша и половина брашно. Сигурно е равна точно на 1 коф. от кисело мляко но не съм сигурна. Разбивам яйцата със захарта до бяла пухкава маса и после постепенно прибавям брашното КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бъркам с ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА. Опитайте, няма да съжалявате, става още по хубав от кекс със бакпулвен, надига се ужасно много, ще потърся снимки в къщи и ще ви покажа Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия