Чудни палачинки с кисело мляко

  • 101 307
  • 25
# 15
  МНого благодаря!  Hug
  Изглежда, точно съм я копи-пейстнала.   Wink
Виж целия пост
# 16
 Току-що приключихме с въпросните палачинки за закуско-обяд.
НЕВЕРОЯТНИ!!!
  И без сладко са си вкусни,крехки и сочни Peace но ни дойдоха малко,че забърках както е по рецепта  Tired
 само такива,ще правя вече   chef

  Благодаря на авторката   bouquet
Виж целия пост
# 17
Страхотни палачинк!Благодарим всички за рецептата- smile3525
Редовно правя палачинки,но никога не са ми били така меки и по вкуса.
Щом и сина ми ги одобри при положение,че не е фен.
Виж целия пост
# 18
Радвам се, че ви харесва рецептата  Hug
Аз онзи ден пак ги правих, но май прекалих със содата, защото много ми се късаха и залепваха по тигана. Добавих прясно мляко и още брашно и спасих положението.
Виж целия пост
# 19
На мен най-ми допадна,че не залепват и не се накъсват.Аз сложих1.5 чч брашно и оставих сместа малко по-гъста.Обичаме по-плътни палачинки и по-малки като размер.Накрая поразредих с малко прясно мляко и  определено започнаха да се накъсват и се нагъват.
Мисля,че рецептата е точна и вече ще ги правя така.
Станаха 14бр от които останаха 6-вече сгънати на бохча с пилешко и кис.краставички и запечени с кашкавал.
Невероятни са  smile3501
Виж целия пост
# 20
Благодаря -страхотни са:)
Виж целия пост
# 21
Да се разпиша и в тази темичка. Simple SmileПалачинките ги свързвам с моето детство , където моята маминка ги правеше само с кисело мляко и  пържеше в свинска мас. Вярно ставаха по мазнички , но страшно вкусни. Peace
Виж целия пост
# 22
да споделя и моите рецепти за палачинки и катми
палачинки;4бр яйца,1л.прясно мляко, щипка захар ,щипка сол и брашно до нужната гъстота.
катми; 1кофичка кисело мляко,1 кофичка вода,бебешка лъжица захар,супена равна сол ,бебешка лъжица равна сода  бикарбонат+ оцет около бебешка лъжица и брашно до нужната гъстота оставят се за 15-20 мн и тогава се пекат а ако искате може вечерта да забъркате сместа от мляко, вода захар и брашно а на сутринта прибавяте  оцета с содата и печете. Знам че имали прясно мляко ,яйца а няма набухва тел е палачинка ,а имали кисело млеко и набухва тел е катма
Виж целия пост
# 23
Утре за закуска ще опитаме от тези палачинки.  bouquet
Виж целия пост
# 24
Аз пък току-що правих или по-скоро опитах да направя палачинки по тази рецепта, нооо пълен провал. Обикновено палачинките са ми като запазена марка. Винаги ми се получават. Дори успявам да докарам вкуса на бабините катми от едно време. За пръв път пробвах с кисело мляко но ми се накъсаха първите четири и се отказах. Само изхабих продукти, време и нерви...
Виж целия пост
# 25
Страхотни са палачинките, сега ги направих и им се насладихме, поздравления и благодаря за рецептата!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия