Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

  • 132 584
  • 772
# 750
Доста време мина, иначе щях да я върна в Кауфланд, сега ще трябва да я подаря на някой.

Мисля, че и те като ЛИДЛ имат опция за връщане на стока до 90 дни. (т.е. сигурна съм, че го направиха, само за броя дни не съм 100% сигурна, но мисля че и при тях беше 90)
Виж целия пост
# 751
Е ако си купуваме от най-евтината ще страдаме. Аз по-скоро купувам среден клас. Веднъж си патих от една наистина евтина тенджера.

И това е малко пресилено... С емайлирана тенджера на 40 години за дребни пари си служа при пържене на индукцията и не бих я заменила. А си купих скъп комплект тенджери, които котлона не хваща... Стоят като паметник.
Виж целия пост
# 752
Едновремешните нямат нищо общо. Аз говоря за, най-евтините по домашните потреби.
Виж целия пост
# 753
При мен старият плот не хващаше една от касеролите, с новия е пушка.
Цената - 4/5 тенджери от метро за 50 лв общо ползвам 12 години ежедневно. Тиганът ми за палачинки е Брабантия за 20 лв от Немските стоки.
Икея и аз препоръчвам.
Виж целия пост
# 754
Да не е малка за плота/котлона? Аз имам подобна на Брио, може и същата да е като модел, но не купувана сега, а преди година - мога да я ползвам, но не е на максимум ефективна. Просто диаметърът ù е на границата..
Виж целия пост
# 755
При индукционните котлони ефективността зависи от материала на съда. Не от диаметъра му.  Там топлина не се губи.
  Аз също имам един тиган на Брио който не хваща, но това е защото е нискокачествен
Виж целия пост
# 756
Имам и тенджери, и тигани, и касероли Брио и всички си стават чудесно на моя котлон. Странно....от серията ли зависи
Виж целия пост
# 757
При индукционните котлони ефективността зависи от материала на съда. Не от диаметъра му.  Там топлина не се губи.
Това не е вярно! Пробвай да сложш касеролка 10 см върху 25 см индукционен котлон, та чакай да я разпознае Simple Smile Без значение от марката и материала на касеролата.
Виж целия пост
# 758
Ефективност няма нищо общо с това. Естествено че няма да я разпознае.
Виж целия пост
# 759
Донякъде си прав, но според Бош - не съвсем:


Виж целия пост
# 760
И аз съм с Бош, АЕГ индукция. И двете не разпознаха тази касерола.
Виж целия пост
# 761
Може би има алуминий в сплавта, виж - хората са си написали по-често срещания проблем със съдовете.
Виж целия пост
# 762

Това ли е въпросната касерола? Диаметърът на дъното й е 15см. На Бош индукцион при тест излиза, че е неоптимална- тоест, че загравя по-бавно от очакваното. Имам и тиган със същия размер - също го дава неоптимален, но приложим. Една идея по-голям тиган от същата серия си е напълно приложим. Това ме кара да смятам, че проблемът е в размера...
Виж целия пост
# 763
Да размера е важен. Но в случая котлоните следят време и температура. Ако се загряват неравномерно, те си мислят че не са сложени правилно.
Виж целия пост
# 764
Същата е моята касерола, на най- малкия котлон я ползвам, точно е като диаметър, при мен става. Уирлпул е моя, сигурно е по- некапризен
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия