Съвсем коледен кейк

  • 5 500
  • 15
По рецепта, предоставена ми от yosif  днес спретнах ето това чудо:

Невероятен морковен кейк

2-1/4 ч.ч. брашно
2 ч.л сода бикарбонат
2 ч.л. канела
1 ч.л. млян бахар
1 бакпулвер( 1 ч.л. сода + 1 ч.л. лимонтузу( винена киселина))
1 ч.л. сол
3/4 ч.ч. кафява захар - има я вече навсякъде
3/4 ч.ч. захар
3 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. фино настъргани моркови
1 компотче ананас на кубчета, оцеден от чорбата
1 ч.ч. кокосови стърготини - май ще са много?
стафиди и някакви ядки за по-така…
Указания:
Загрейте фурната предварително до 180°. В купа смесете брашното, содата канелата, мляния бахар, бакпулвера, и солта. В друга купа смесете яйцата и захарта до получаването на крем( до побеляване) с миксер, прибавете ванилията и след това - олиото. Смесете съдържанието на двете купи и прибавете настърганите моркови, ананасовите кубчета и кокосовите стърготини( сигурно ще стане и с ябълки или с банани.
Сместа се пресипва в тава, най-добре йена, предварително намазана с мазнина и наръсена с брашно. Пече се 40-45 минути или докато дървена клечка започне да излиза суха като се набоде в кекса. Може след като изстине да се съхранява във фризер.
http://vegweb.com/recipes/

Малко личен опит:
Сложих само бяла захар - общо 1,5 ч.ч.
Нямах ананас и сложих ябълки и дюли нарязани на дребни кубчета. Ябълките станаха по-приятни за ядене и по-ароматни в готовия сладкиш.
Заместих кокоса с настъргани орехови ядки. Пуснах ги през рендето на робота след морковите.
Добавих стафиди и натрошени кайсиеви ядки, но сладкиша е толкова ароматен, че не се усещат.
Пекох кекса в голяма кръгла тава - 30см. Наду се двойно. Пекох 45 мин. После ми се стори, че е малко и го оставих във фурната да се засуши от остатъчната топлина.

Много в вкусен, ароматен и съвсем коледен. Препоръчвам го.
Виж целия пост
# 1
Мисля да го направя утре или в сряда. Трябва ли да престои няколко дена преди консумация - както коледните сладкиши или да го пробваме щом изстине Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Мерси за рецептата.Ще се пробвам да го направя.
Виж целия пост
# 3
Рецептата ми цвучи много вкусно!

Една приятелка скоро ми искаше рецепта за коледен кейк, за да глези мъжа си Sunglasses- изпратих й я.

Аз ще я пробвам по-нататък.
Виж целия пост
# 4
Рецептата ми цвучи много вкусно!

Една приятелка скоро ми искаше рецепта за коледен кейк, за да глези мъжа си Sunglasses- изпратих й я.

Аз ще я пробвам по-нататък.
Виж целия пост
# 5
Тази рецепта ме грабна от раз! Ще докладвам като го уважа.
Виж целия пост
# 6
Stryper,

ние го започнахме веднага - още топъл, топъл, но като престои става по-вкусен. Миризмите вече не са толкова силни, както когато е горещ. Кейка става доста голям, така, че ще можеш да го пробваш и в двата варианта.
Виж целия пост
# 7
Хайде де. Похвалете се. Някой пробва ли го?
Рая казваш голям ставал, а като го изсипя в йенска тенджера, няма ли да излезе да ме търси?
Виж целия пост
# 8
Аз в момента го пека. Минаха 50-60 мин. Но ми се струва много мек. С клечка за зъби не излиза тесто. Но пък то и брашното му не е много. Чудя се дали да го пека още или да го вадя. Много мек ми изглежда, а и не мирише
Виж целия пост
# 9
Мек е кейка. И аз за това го оставих да се позасуши след като изключих фурната.

Хареса ли ти?
Виж целия пост
# 10
да, много е вкусен. Разделих тестото на 2 - единия сладкиш ще ядем днес и утре, а другия на коледа. Само като се реже ми се натроши. Може би съм прекалила с допълнителните продукти. Сложиш сушени череши и орехови ядки. А може и от кокоса да се рони толкова.
Виж целия пост
# 11
Да и моят се ронеше, ама и трохите изядохме. Аз не сложих кокос, така че не е от него.
Виж целия пост
# 12
Отдавна исках да кажа колко хубав е въпросният кейк. Правя го вече няколко пъти и всеки път става много хубав и всички, които са го опитали много го харесват.
Благодаря на Raya!
Виж целия пост
# 13
Препращам благодарностите на yosif .

Много благодаря, Татенце.
Виж целия пост
# 14
Уникален е . Днес го  направих, интересен и нетрадиционен. Само да добавя, че го пекох точно 1 час . Стано ронлив, ароматен и много вкусен. Препоръчвам ви го.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия