За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 659
  • 736
# 705
BorislavaK благодаря, ще се възползвам от предложенията.
Виж целия пост
# 706
Дайте ми идея за нещо със буркан с сърнели и нахут (не държа да са в една рецепта) Hug
Сърнелата панирана.

От нахут бих направила фалафел.
Виж целия пост
# 707
Дайте ми идея за нещо със буркан с сърнели и нахут (не държа да са в една рецепта) Hug

С нахута - хумус, яхния, супа харира, с доматен сос...
Със сърнелите - салата от мариновани гъби, пилешко (или свинско) с гъби и сос някакъв - доматен или сметанов, спагети с гъби.....


Моя въпрос: моля за рецепти за целина на глави - салати или пък нещо друго.... Аз не си падам много по вкуса на целината, но като я видях днес на пазара една такава прясна-прясна и си взех 2 глава и сега съм в голямо чудене какво да правя newsm78
Виж целия пост
# 708
Чарита, на салата не съм правила, но я използвам за подправка за супи и  ястия. Режа на кубчета обелената глава и или я замразявам, или я суша върху хартия като периодично разбърквам.Прибирам я в бурканчета.
 Обаче чичко гугъл показва много рецепти за панирана целина. Ако пробваш, сподели!
Виж целия пост
# 709
Благодаря, bilqna_69. Ще си го запазя това за резервна идея, ако някой не предложи нещо друго.
Като подправка мисля да нарежа на ситно листната част и да замразя в пликчта - точно за супи и други.
Виж целия пост
# 710
Коренчето на целината е много подходящо за супи и манджи (не, че зелената част не е).
Самостоятелна салата от целина никога не съм приготвяла, но слагам от листенцата, нарязани на ситно, в зелева салата, а също така и в бобена.
Аз рендосвам моркови и корен от целина на кухненския робот и ги прибирам във фризера. Така са ми удобни за използване в манджи. Зелената част също измивам и изчаквам да изсъхне, нарязвам на ситно, но слагам в отделно пликче, за да мога да я ползвам и за салати  Peace.
Виж целия пост
# 711
Благодаря, bilqna_69. Ще си го запазя това за резервна идея, ако някой не предложи нещо друго.

Чарита, може да я нарежеш и изпържиш като картофки, да нарежеш главата на кръгчета, да посолиш, може и с вегета, и да панираш с яйце и брашно. Ако са по-дебели резенчетата, първо се кипват във вода, но не много, и след това се панират. Аз карам по по-бързия начин, без варене. Много вкусно е, но аз си обичам целина! Peace
Виж целия пост
# 712
Благодаря, labrex, Звучи добре! Ще го пробвам още сега



П.П. Много ми хареса панирана целинатата. Ще взема да си променя мнението и ще се превърне в един от любимите ми зеленчуци. Heart Eyes
Виж целия пост
# 713
Дайте ми идея за нещо със буркан с сърнели и нахут (не държа да са в една рецепта) Hug

Нахута майка ми го прави с кис.зелце,но зимата...
Виж целия пост
# 714
Чарита, а сега кажи как точно  Mr. Green  Естествено ме човръкна отвътре - дали и с червено цвекло би станало ? Labrex , къде си  bowuu
Виж целия пост
# 715
Чарита, а сега кажи как точно  Mr. Green  Естествено ме човръкна отвътре - дали и с червено цвекло би станало ? Labrex , къде си  bowuu
Съвсем простичко, но наистина вкусно: обелих целината и нарязах на тънки кръгчета. Панирах в брашно + универсална подправка, после в яйце и изпържих.
За цвеклото - не знам. Може би нямаа е лошо да го свариш леко преди това Thinking Струва ми се, че то е по-твърдо от целината. Ако пробваш, пиши после как е станало.
Виж целия пост
# 716
Т.е. - не си я варила. За цвеклото очаквам labrexчето да се включи.
 Благодаря, Чарита !
Виж целия пост
# 717
Чарита, а сега кажи как точно  Mr. Green  Естествено ме човръкна отвътре - дали и с червено цвекло би станало ? Labrex , къде си  bowuu

bilqna_69, гледай сега каква си подстрекателка, ще ме караш да експериментирам! Grinning Ако имаш предвид панирано цвекло (ако правилно съм разбрала) не съм яла такова, ама взех да си мисля, що пък не..... newsm78 Иначе настъргано цвекло и настъргани моркови ( на 2 по-големи глави цвекло 2 моркова, да са по-малко от цвеклото, иначе сладни), запържени в олио до поомекване съм правила и хич не са лоши. Слагала съм и пасиран чесън, и без чесън, все е добре. Peace

Чарита, радвам се, че ти е харесала целинката панирана!  bouquet
Виж целия пост
# 718
Цецето е показвала в отчетната тема чипс от глава цвекло - като картофения чипс каза, че се прави  Peace
Виж целия пост
# 719
Да, все има какво да се научи...даже и от моите книги  Embarassed Като се разрових открих -целина с масло,с маслини, със сос и маслини по гръцки, фрикасе, яхния и яхния с гъби,плакия, пълнена със задушени зеленчуци, панирана, кюфтета, с ориз на фурна, с юфка на фурна  Mr. Green Който желае, да казва ще ги пиша - предупреждавам, че не съм ги пробвала и са само постни ястия!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия