За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 625
  • 736
# 15
Добре звучи хайвера от тиквички.Маме, ще се опита непременно.
Виж целия пост
# 16
Питах за домаШно тофу в предиШната тема? Някой не е ли правил и ако да, моля да сподели опит.
НеЩо не мога да го докарам newsm78
За бадемова паста аз смилам бадемите в маШинка за кафе. после добавям кафява захар и с4уквам,или по то4но сма4квам, пресовам в хаван4е. Ина4е става много сладка.
В миналото са я правели в големи хавани с4уквайки съставките Hug  А разредена с вода и охладена е приятна напитка, или бадемово мляко Peace
Виж целия пост
# 17
Маме   bouquet
И аз тук, че да не изпусна нещо  Crazy
Виж целия пост
# 18
А за този хайвер от тиквички какви трябва да са тиквичките - варени ли?
Мама Цоцоланка е оползотворила вчерашните сготвени, но ако го правя специално него как да подготвя тиквичките.
Виж целия пост
# 19
Маме,чудесна тема!   bouquet
Записвам се и аз    Grinning
Виж целия пост
# 20
Привет и от мен   bouquet
Хайде сега помагайте... Имам около 3-4 кг сини сливи.Приемам всякакви идеи за тяхното оползотворяване   bouquet
Виж целия пост
# 21
Печено сладко!Лесно и без много цапотене. Peace
Виж целия пост
# 22
Привет и от мен   bouquet
Хайде сега помагайте... Имам около 3-4 кг сини сливи.Приемам всякакви идеи за тяхното оползотворяване   bouquet

Сушени за зимата, пай...
Виж целия пост
# 23
Момичета преди не уточних Embarassed ,  трябва да стават за детенце на годинка
Виж целия пост
# 24
Ако ги направиш на сладко можеш да и мажеш с малко масълце на филийка, да правиш сладкиши със сладко, други варианти - компот или сок. Много са полезни при запек, или да и направиш плодово пюре.
Виж целия пост
# 25
Цец, сега ако дадеш и рецептите за сока и пюрето няма да имаш равна  Wink
Лина, как се приготвя сладкото?   bouquet
Виж целия пост
# 26
Купих си едни формички- уж за мъфини, ама не съвсем, защото наподобяват буквално форма за кекс- с дупка са по средата. Обаче не успявам да отлепя от тях нищо. Първия път ги ползвах за един готов крем- от тези в пакетчетата- сипах го директно без да слагам нищо във формите и после ги сложих в хладилника да се изстуди. Като ги извадих не можах да махна крема. Реших, че е защото не съм ги омаслила.
Днеска ги пробвах за мини кексчета. Омаслих хубаво с олио, сложих във всяка и малко брашно. Оставих форрмата да се изстуди като ги извадих от фурната, но пак не успявам да извадя кексчетата. Като мина с остър нож по стените виждам, че се отлепя кексчето, но пак не пада като обърна формата.

Някаква идея аз ли греша някъде или формичките не стават?
Виж целия пост
# 27
Имам около 4кг бабня, прясна в хладилника. Искам да я замразя, но се чудя трябва ли да я попаря с топла вода или направо така да я слагам в пакетчета и после бум във фризера?
Виж целия пост
# 28
Не е нужно - само ги почисти и право във фризера в торбички за по едно готвене
Виж целия пост
# 29
Някаква идея аз ли греша някъде или формичките не стават?

подозирам, че не стават, и аз имам горчив опит с кофти такива, но нека и другите кажат мнение
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия