Ястия на сач

  • 1 454
  • 4
Здравейте,закупих си сач,но още не съм го използвала,споделете рецепти и хитринки за приготвянето на сач. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Здравей,ana74!Поздравления за покупката!моят сач си го купих на Цветница,тъй като в тук се прави базар на художествени занаяти и е традиция всеки да си купи по нещо и аз реших ,че тази година е  ред на сача.Продавачката на свой ред ми каза как да го въведа в употреба.Поставя се върху студен котлон ,пълни се до ръба с олио и се загрява. Оставя се продължително време /до червено-както се изрази продавачката/.Междувременно доста пуши съда ,защото обгаря.Отместих от котлона и го оставих докато цялото олио напи в сача.Така сача е вече готов за употреба.Също нещо важно :повече не се използва мазнина и не се измива,а забърсва с кухненска хартия.
 В него готвя зеленчуци или зеленчуци с пилешко на жулиени заляти със млечен сос и с настърган кашкавал.
В нета ще намериш доста рецепти! Приятно готвене !  newsm10
Виж целия пост
# 2
Благодаря Пипи,а върху газов котлон ще стане ли,да не се спука.Вътре нещо не ми се иска да го въвеждам в употреба.
Виж целия пост
# 3
Наскоро едно момиче тук от форума ми каза че само на гаазов ползвала сач.
На мен ми е интересно дали на стъклокерамиката ше става newsm78

Да допълня:
една стара тема за сач-а
Виж целия пост
# 4
Момичета до сега съм го ползвала само върху стъклокерамика ,поради неналичие на друг вид котлон.Може би върху естествен огън ще е най-вкусно,но..........като сме модерни  smile3521
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия