МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

  • 65 253
  • 742
# 570

dejie май имаше програма "сладък хляб", но виж съветите от блога - използват и други програми, аз все още не съм опитвала козунак
http://forumbabgmama.blogspot.com/search/label/%D0%97%D0%B0%20%D … D0%B8%D1%82%D0%B5
Виж целия пост
# 571
От 1-2 месеца се реших и аз да пека хляб,до тогава само месех в  машината.Снощи правих  царевичен хляб,втаса  добре,но остана равен и с твърди кори.Това показател за твърдо тесто ли е,или другаде греша?!Правих на програма -пълнозърнест хляб,дали там не сгреших?! Cry

Много съм му навита на царевичния хляб, но от тази тема разбрах, че има някакви тънкости и не става изцяло в машината... Нямах време да го разучавам и съответно още не съм го пробвала... По каква рецепта го правиш?
Виж целия пост
# 572
Благодаря ви за съветите  Hug специално   bouquet на Бонго за ЛС
Виж целия пост
# 573
АаааБонго, няма да се разберем така, ценните си съвети ги пускай в темата, да ги четем всички, щото иначе и ние ще извадим пищовите #2gunfire
Виж целия пост
# 574
И аз се записвам тук. Днес се сдобих с ето тази хлебопекарна http://www.technomarket.bg/products/09073488/moulinex-ow-302231 . Някой ако ма такава , може ли да даде отзиви и някоя рецепта, че нямам търпение да пробвам  Praynig

     Честито!Със здраве да си я ползваш! Аз, от скромния ми опит дотук с хлебопекарната, разбрах,че всяка машинка май си е сама за себе си. На моята, след няколко проби и грешки, разбрах кое и как става най-добре и кое не става.Изпитани рецепти от темата, не ми станаха, пробни разни, по мое усмотрение, с измислени мерки и грамажи, на око, взеха, че станаха.

Благодаря  Hug Днес ще започна с опитите , дано се получат нещата  Praynig
Виж целия пост
# 575
Здравейте, купихме си машината преди няколко дни, снощи направихме 1-ви опит(резултатът беше потресаващо ужасен  Grinning )
тестот не се беше отлепило пот стените и на външен вид повече приличаше на топка кал, ползвахме ръжено брашно
нашата хлебопекрана също е Мулинек 5000 пекохме на програма 8 там за средно изпечен хляб
Виж целия пост
# 576
Здравейте, купихме си машината преди няколко дни, снощи направихме 1-ви опит(резултатът беше потресаващо ужасен  Grinning )
тестот не се беше отлепило пот стените и на външен вид повече приличаше на топка кал, ползвахме ръжено брашно
нашата хлебопекрана също е Мулинек 5000 пекохме на програма 8 там за средно изпечен хляб

Имате ли рецептурник? Ползвайте него, поне в началото... Освен продуктите и грамажите, има и програмата, на която трябва да се меси и пече...
Виж целия пост
# 577
Анди, напиши рецептата, по която правихте хляба Simple Smile Ако е било само ръжено брашно, особено пълнозърнесто, хлябът става много сбит и дори леко клисав.
Виж целия пост
# 578
   Защо не направихте първо обикновен хляб?Аз що ли питам, като първата ми проба беше сладък хляб, но имах късмета да стане.Досега клисав хляб не съм имала, но два пъти ми спадна отгоре.Единия път изобщо не разбрах защо, беше малък, втория, защото се залепи на капака.
Виж целия пост
# 579
 Grinning Ами.... защото моят приятел е все на диети и било по-полезно този да направим, ползвах рецептата, която беше на пакета от брашното, пишеше, че е рецепта за машина за хляб, не знам 1-вите опите на останалите какви са били, но моят.... не знам как да го опиша...
така по спомени, че пакета не е пред мен в момента
500гр брашно
350мл вода
5г мая
10 мл олио/зехтин
2г захар кристална
10г сол
аа и 1 лъжица кисело мляко (това беше моя добавка  Rolling Eyes )
Виж целия пост
# 580
книжката която си е с машинката, има някакви рецепти - да, по-скоро при мен проблема е че нямаше вид на нищо , мислех си трябва ли да го извая от машинката да го оформя или какво? и кога да го извадя как да разбера кога машината е спряла да меси, струва  ми се най-сложното нещо на света newsm78
Виж целия пост
# 581
Grinning Ами.... защото моят приятел е все на диети и било по-полезно този да направим, ползвах рецептата, която беше на пакета от брашното, пишеше, че е рецепта за машина за хляб, не знам 1-вите опите на останалите какви са били, но моят.... не знам как да го опиша...
така по спомени, че пакета не е пред мен в момента
500гр брашно
350мл вода
5г мая
10 мл олио/зехтин
2г захар кристална
10г сол
аа и 1 лъжица кисело мляко (това беше моя добавка  Rolling Eyes )

 Струват ми се малко захарта и маята, но не съм пекла с други брашна и не съм компетентна.
Виж целия пост
# 582
  chef извадила съм си ето тази рецепта, това е гръцки коледен хляб, как мислите, дали ще излезе нещо, или дайте някоя изпитана Simple Smile))
80гр масло
100мл мляко(прясно)
1ч.л цол
7гр суха мая
смокини сушени
600 гр брашно
3 яйца
 newsm78
това е
Виж целия пост
# 583
Хляб само с ръжено брашно според мен няма как да стане в машина, тестото е много лепкаво и не може да се омеси. Чист ръжен хляб си правя само на ръка непременно с орехови ядки, става камък, но пък ужасно вкусен и се реже на филийки по 3-4 мм даже, с малко козе сирене и червено винце е супер.
Иначе в машината правя хляб със 150 гр ръжено брашно, 150 гр грахам и 300 гр бяло брашно, 360 мл вода или айрян, 1чл сол, 1чл лим сок и 1-2сл олио - пека и на основна и на пълнозърнестата програма.Слагам и пшеничен зародиш, ленено семе, ако не забравя.
Виж целия пост
# 584
мерси Simple Smile за следващият път ще знам, просто ми е за 1-ви път, нямам никакъв опит.....
значи мога да слагам ядки и други такива неяа, няма проблем за лопатките?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия