ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 173 709
  • 674
# 30
Благодаря ви   bouquet
Още нещо да запитам и вече ще досаждам след 10-12 дни  Wink
Тази вкуснотийка е от врат, нали ?
Благодаря предварително   bouquet
Виж целия пост
# 31
...
Сушиш докато отвън усещаш твърдост , а вътре е еластично
...


Добре де, като стане дотолкова готово какво се прави? Прибира се в хладилника ли, в плик ли се слага?  Laughing Не продължава ли да се суши само  Crazy
Виж целия пост
# 32
polly
точно такова искам и аз да си направя  Wink Да,това е врат,но TheNMaster както каза аз имам същите съмнения,че сланинката е много вероятно да граняса,и затова се чудя...иначе врата е любимото ми мезенце...предполагам,ако се съхранява след изсъхването му във фризер,ще се предотврати гранясването но знам ли  Thinking аз никога не съм правила мезета,само някакви сърчица в младите ми години,за които споменът ми е ,че бяха адски солени... Mr. Green
valentor благодаря за пояснението за твърдостта...разбрах какво трябва да  е....ти по какъв начин съхраняваш след като е готово...не вярвам да правиш постоянно и да не се налага особен вид съхранение Thinking
Виж целия пост
# 33
...не вярвам да правиш постоянно и да не се налага особен вид съхранение 

АмЪ тукЪ взехте нещо да мЪ съмнявате. newsm78
Мили дами, виЙ да не си мислите, че със суджука или пастърмата е като бурканите ? А ?
Правим един път и цяла зима ядем от направеното ?
Няма такъв филм .
След 10-15 дена като почнем  е  така :
Правиш , то съхне , докато съхне изяждаш предишното /проблемна е първа серия-няма мезеееее/.
Поради каква причина това което си направил да трябва да се държи неизядено , а ?
Виж целия пост
# 34
е не,не  Mr. Green не  екато бурканите,то е ясно  Laughing
ама аз преди да започна да задавам въпроси,предупредих да ме изтърпите  hahaha
Виж целия пост
# 35
Ние сме правили преди 15-16г  агнешка пастърма.......та понеже месото беше доооста голямо количество и нямаше как да се прави на малки дози, след като изсъхна достатъчно, прибрахме във фризера.
Та става, не е проблем  Peace.
Виж целия пост
# 36
 bouquet
Виж целия пост
# 37
Оффффф......Светлето пак почна с тия китки само за запис..... ooooh! hahaha Mr. Green

.... след като изсъхна достатъчно, прибрахме във фризера.
Та става, не е проблем  Peace.
Става,подкрепям! И аз замразих 3-4 парчета пастърма(от контра филе).....И през лятото си вадихме и до 15-20 мин. е готово за рязане.....Добре ни дойде де.....Така,че ,който реши да замразява да действа смело.....После(след размразяване) вкусът изобщо не е променен!
Виж целия пост
# 38
Мастерче,
Намери ли си фунийка=приставка.
Ако не си- свиркай ще те обзаведем, само размерът трябва да знаеш.
Е вЕрно турски, амЪ като няма риба и ракът е риба, още повече че котката ще лови  мишки=прави суждуци ,де .
Виж целия пост
# 39
Ох, разтрепера ми се холестерола-та (щото у дома сме любители на сланината). Пастърма ще се прави тази година, то е ясно. Суджуците ще ме затруднят, но давайте рецепти за сланина.
Аз я правя на рулца с чесън, орехи, чубрица, черен пипер и сол. Във фризера и нарязана на тънко, с вино, ъф корс.
валенторе, ти си ми ментор тази есен  Mr. Green.
Един въпрос - като за начинаещ мезекчия, какво да приготвя за рождения ден на дъщеря ми в края на този месец? И тя е от месо-сланиноядната кръвна група, та не трябва да я разочаровам.
Виж целия пост
# 40
валенторе, ти си ми ментор тази есен  Mr. Green.
 
Ъъъъъ, тЪй няма а стане.
То наставничество/съветничество убау амЪ първо ще прочетете какво съм написал , и когато нещо се нуждае от специално изясняване - тогава ще „наставляваме”
Тук са суджуците:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345222.msg16852948#msg16852948
и тук е лесното мезе:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345222.msg17424912#msg17424912
,то кой знае какво съветничество не е необходимо де.
Виж целия пост
# 41
Мтъъъъй.......Ся.....

Валенторчо...Още не съм се обзавела с приставка....,мА съм в очакване на информация от един магЪзин....другата седмица,та ще видим к'ви ще ги свършат.....Ако не направят каквото трябва пак ще орева тука ма'Алата..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

..... но давайте рецепти за сланина.

Лично аз я правя така.......Избирам по-дебело парче сланина и го натърквам с любими подправки( в нашият случай е чубрица....може и червен пипер,но само ако е лют)....После заривам отгоре и отдолу с морска сол(в найлонова торбичка) и бутам във хладилника......За 2 седмици е готова....
После вадя,остъргвам от солта и режа тънко.....Ох,окапах се!  Mr. Green hahaha

Ето я от миналата година....



В саламура не правя,защото ни е лигава за нашият вкус....
Виж целия пост
# 42
А за да си направя от тая тъмната пъстърма, една такава тъмно 4ервена, лилавее 4ак, сещате ли се, какво месо трябва да си купя? Аз мисля, 4е е телешко, ама какъв то4но 4арк от телешкото беше?
Миналата година си правихме свинска, стана розовка, като филе Елена. Аз харесвам само тази тъмната, но не знам нито от кое то4но месо се прави, нито дали технологията е разли4на newsm78
Виж целия пост
# 43
А някой пробвал ли е тази рецепта за домашна шунка?
http://passionscooking.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html
От миналата зима и се чудя и най-накрая реших да я пробвам. Колко време горе.- долу се вари? Другото е ясно.
Виж целия пост
# 44
Благодаря ви   bouquet
Още нещо да запитам и вече ще досаждам след 10-12 дни  Wink
Тази вкуснотийка е от врат, нали ?
Благодаря предварително   bouquet

ИРЛАНДСКА ПАСТЪРМА  Peace

Това бе гост на Ив.Звездев ,преди години ,пастърмата не съм я правила ,но отдавна и се каня ...само

селитрата newsm78 newsm78 .

Охх- и аз много обичам св.врат  Laughing yes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия