Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 136 896
  • 743
# 735
ilrai78, чудна е!
Да си покажа и тук третия опит за месене- питка със сусам и мак

Виж целия пост
# 736
*sve*  чудна ти се е получила,бравос !

момичета ,помощ !
Опитах се да направя една интресна плетка ,забелязах я в ето този блог
http://trydiani.blogspot.com/2012/01/blog-post_19.html

а  тук са моите снимки стъпка по стъпка ,спазих точно пропорциите ,но вижте какво се получи.
Къде сбърках ?
http://lorys.snimka.bg/family/testo.654589.26798498
Виж целия пост
# 737

Не знам какво ти е сбърканото, почти същата питка се е получила. Ако е заради релефа, може би са ти били по-тънки отделните кори или по-меко тестото, може и от втасването, може и от печенето. Но питката е чудесна! Аз реших, че се е получило нещо съвсем различно от модела, само стряскаш! Grinning Красива ти е питката, трябва и аз да пробвам. Peace  bouquet
Виж целия пост
# 738
lorys, не знам дали си сбъркала или не,но питката ти изглежда много,много добре!Чудна е!  bouquet
Виж целия пост
# 739
Замеси една идея по- твърдо тесто - то повече запазва рисунъка от по- мекото.
Не съм чела рецептата, но може на авторката тестото да е с повече мазнина, а твоето с по- малко мазнина. Твоето ми стои като по- хлебно тесто, докато нейното е разлистено като по- маслено. Говоря за мазнината В тестото, не между корите.
Виж целия пост
# 740
Именно за формата и рисунъка иде реч.
На мен също ми хареса новата форма ,но не стана като показаната ,а иначе ми е причудлива визията  ,да.

Няма да се откажа ,ще пробвам отново !
А  да ви попитам ,с каква цел се слага оцет в тестото ? newsm78
Виж целия пост
# 741
Оцета заздравява глутеновия скелет на тестото, обичайно за баници се ползва тоя пиниз, за питка не виждам смисъл. Напоследък гледам, че повечето брашна, особено тези на Софиямел съдържат аскорбинова киселина, която е подобрител, който заздравява глутеновия скелет и оцета идва излишен.
Виж целия пост
# 742
Лорис,след Пина аз е излишно да се изказвам,но понеже следя подробно блога на Диянка,при нея плетките винаги личат много добре,защото предполагам прави тестото малко по-твърдичко.
Твоята е едно към едно с нейната преди печенето,просто е станала по-пухкава,което аз лично приветствам повече за сметка на идеалната плетка. Peace
Виж целия пост
# 743
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия