Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 136 910
  • 743
# 720
момичета ,помощ !

Опитах се да направя оформяне с топка в средата и обиколена с венец от сплетени три кори .

http://lorys.snimka.bg/family/testo.654589.26748641- стана много нефотогенична питка

Да ,но сега изниква и въпроса , как  да съединя двата края ?

Веднага след слагането в тавата се опитах да ги съединя ,но са ми по-тънки и безформени ,не успяха да се доближат ,дърпайки ги успях ,но не можах да направя хубава плитка.
Опитах след втасване ,но това беше поредната ми грешка ,още повече се обезформиха и се наруши формата точно там.
Моля ви да ми кажете ,какво пропускам  в оформянето ?



Плетеш по дълга плетеница, за да има как да подгънеш и съединиш краищата така, че да изглеждат добре. Мисля, че твоята е била недостатъчно дълга, а като раздърпваш тестото, то изтънява и не става добре, пък при втасало се развалят фигурите. Тази наполовина завитата питка ли е?
Виж целия пост
# 721
момичета ,помощ !

Опитах се да направя оформяне с топка в средата и обиколена с венец от сплетени три кори .

http://lorys.snimka.bg/family/testo.654589.26748641- стана много нефотогенична питка

Да ,но сега изниква и въпроса , как  да съединя двата края ?

Веднага след слагането в тавата се опитах да ги съединя ,но са ми по-тънки и безформени ,не успяха да се доближат ,дърпайки ги успях ,но не можах да направя хубава плитка.
Опитах след втасване ,но това беше поредната ми грешка ,още повече се обезформиха и се наруши формата точно там.
Моля ви да ми кажете ,какво пропускам  в оформянето ?



Плетеш по дълга плетеница, за да има как да подгънеш и съединиш краищата така, че да изглеждат добре. Мисля, че твоята е била недостатъчно дълга, а като раздърпваш тестото, то изтънява и не става добре, пък при втасало се развалят фигурите. Тази наполовина завитата питка ли е?

да ,виж как съм я скрила от срам  Embarassed

исках да ви покажа ,за кое оформяне  иде реч  Embarassed
ами явно трябва да направя по -голяма дължина  на самата кора  newsm78
аз разделям тестото на 4 части
едната е топката ,а другите три ,всяка разточвам в правоъгълна форма ,намазвам със зехтин и навивам на руло.След което правя плитката ,ама тя къса излиза .Може би не трябва да има голяма ширина ,за да има тесто за дължина  newsm78
ох ,звучи глупаво ,като обяснение ,извинявай Лабрекс
Виж целия пост
# 722
Ами тогава ще ти трябва или повече тесто,или не точи и навивай,ами прави само шнурчета и ги сплитай направо на плитка.

п.п. бе много си е готина питката,не бъди чак толкова самокритична. Peace
Виж целия пост
# 723
ох ,звучи глупаво ,като обяснение ,извинявай Лабрекс

Не, хич не е глупаво, аз допуснах същата грешка при тоя КАЛАЧ и авторката най-търпеливо ми обясни и даже ми даде в см дължината. Погледни нейните снимки, в началото, там е показано как се съединяват краища, така че да изглеждат добре.
Виж целия пост
# 724
Ами тогава ще ти трябва или повече тесто,или не точи и навивай,ами прави само шнурчета и ги сплитай направо на плитка.

п.п. бе много си е готина питката,не бъди чак толкова самокритична. Peace

Елексирче ,не мога да направя направо фитилите ,не ми излизат равномени , с пръсти от топка се опитвам да издърпвам в страни като едновременно точа с ръка ,но на места стават тънки ,на места дебели ,нямам още  усет .И затова опитах да разточвам с точилката топките на кора и да я увивам .Ако има друг начин,моля ,сподели ми !
Поздрави !
Виж целия пост
# 725
ох ,звучи глупаво ,като обяснение ,извинявай Лабрекс

Погледни нейните снимки, в началото, там е показано как се съединяват краища, така че да изглеждат добре.

благодаря Лабрекс , ама е хубав този калач
след като публикувах тук ,успях да разгледам линка  и снимките ,видях малката подробност ,режат се неоформените крайща   bouquet,но не е плетен ,ами увиван ,нали newsm78
Виж целия пост
# 726
...........но не е плетен ,ами увиван ,нали newsm78

Няма значение, и плетеница може да съединиш по този начин. Аз всъщност снощи търсих снимките на плетеницата, съединена така, но не ги открих, затова сложих калача. Принципът е все тоя, краищата се рязват и се слепват с малко вода, т.е. намокряш ги леко. При втасването си се захващат идеално.  Peace
А калачът наистина става красив, само дето при мен, поради късата усуканица, малко стана като хляб, аз съм го показвала и тук, а в оная тема е последния, но пак изглеждаше интересно.
Виж целия пост
# 727
Ако има друг начин,моля ,сподели ми !

Аз да ти призная не съм критерий,че много не отдавам внимание на перфектната плетка,или пък обичайно бързам и нямам време много да им се старая,но ето тук Вени бе дала линк,където можеш да разгледаш различни клипчета,дано са ти от полза за подобни фитили. Peace
Виж целия пост
# 728
Бихте ли споделили, коя е най-подходящата рецепта, за тесо за оформяне на такава плитка.Благодаря ви, а последния линк е много полезен
Виж целия пост
# 729
еликсирче, Лабрексче   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 730
Бихте ли споделили, коя е най-подходящата рецепта, за тесо за оформяне на такава плитка.Благодаря ви, а последния линк е много полезен
Няма значение тестото,всяко можеш да сплетеш на фитили. Peace
Виж целия пост
# 731
Ето една питка от вчера и от мен - Усукана питка с кашкавал   chef

Виж целия пост
# 732
Чудесна е,Илиянче!Златиста и с хубава форма!  bouquet
Виж целия пост
# 733

Чудесна е,Илиянче!Златиста и с хубава форма!  bouquet

+1! Че и толкова вкусно изглеждааа! Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 734
Ето и моята питка от снощи, правих я пробно, защото ми предстои да правя Прощъпулник на сина ми и се чудя каква да е питката, и сигурно ще е този модел

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия