Пълнена Коледна тиква!!!

  • 16 762
  • 25
# 15
Aз я бях пекла през нощта на 100 гр.. Ядохме я вечерта и беше страхотна. Тиквите ги купувам от жена на Женския пазар /гр. София/. Тя ми каза, че е правила само със сини сливи и орехи, било много вкусно.

Успех на всички.

Весела Коледа! Здраве и късмет.
Виж целия пост
# 16
Тази тиквена идея ми допадна - вместо да вия тиквеник - ще направя една тиква - с какво ще напълня още незнам  Simple Smile зависи какво ще открия у дома

Благодаря за идеите на всички Wink

Весела Коледа!
Виж целия пост
# 17
Лелеее, подлудихте ме с тая тиква!!! И аз пращам мъжа ми да купува!
Виж целия пост
# 18
Моята вече се пече и се разнасят страхотни ухания от фурната. Напълних я със :
сушени сини сливи без костилки, череши, смокини, стафиди, 2 банана, мед, орехи, 1 пакенче локум, сложих и ромова есенция+1/2 пакетче канела. Всичко това залях със сока на един портокал и сега  само се усуквам покрай печката и душа Laughing.
Утре ще докладвам за крайния резултат.
Това ще ми замени и ошава и тиквеника за утре. Благодаря за страхотната идея Hug!
Виж целия пост
# 19
Майчета, какво стана с вашите пълнени тикви?
Аз в крайна сметка съм малко разочарована - моята пусна много вода и не съм на 100% доволна от експеримента, не се режеше на парчета като торта, защото плънаката ми остана мека - локума не беше споил другите съставки. Sad
А такъв многообещаващ вид имаше докато я правих Cry
Виж целия пост
# 20
Тането, същата работа!  Sad Много вода пусна и след като я извадих от фурната, я продупчих на много места в долната част с клечка, за да изтече водата. Стана горе-долу добре, но аз се бях приготвила за обиране на овации, та за това останах разочарована. Освен това вместо ром сложих мартини, което се оказа неподходящо. Другият път - по-добре. 
Виж целия пост
# 21
Ясно, или нещо не правим както трябва, или рецептата "издиша" Sad
Но при мен втори път няма да има Naughty
Виж целия пост
# 22
Майчета, какво стана с вашите пълнени тикви?
Аз в крайна сметка съм малко разочарована - моята пусна много вода и не съм на 100% доволна от експеримента, не се режеше на парчета като торта, защото плънаката ми остана мека - локума не беше споил другите съставки. Sad
А такъв многообещаващ вид имаше докато я правих Cry

Е и аз да докладвам Grinning, направих тиквата, но не намерих цяла та направих половин тиква и вместо капаче я опаковах с фолио. И макар, че беше пловинка пак ми отне 4 часа да я опека, но явно съм пропуснала, че в рецетата има алкохол newsm78 и не сложих, стана много вкусна (получих похвала от свекъра Joy). Но нали съм си експериментатор промених малко рецептата вместо мед сложих 3 суп.лъж боров мед и стана много ароматна. Догодина ще пробвам по рецепта пък ще видим Grinning
Виж целия пост
# 23
И аз не останах много очарована от тиквата  Sad 5 часа я пекох и имаше страхотен аромат. После можеше и да се реже като торта, но като цяло вкусът нещо не ми хареса. Може би повечето ми плодове бяха кисели, а явно и тиквата не беше от сладките, защото плънката стана кисела, а тиквата твърда.
Виж целия пост
# 24
Аз последният един час я пекох без капачето отгоре, защото я вадих по едно време, за да видя как е. И при мен беше пуснала малко сок, а аз допърнително бях сложила и сока на един портокал. Та затова махнах капачето и сока се изпари. за съжаление я снимах само като я извадих за пробата, после дойдоха гостите ни и изобщо не ми беше до снимки. На мен лично ми хареса, единствения недостатък е продължителното печене. Е, неможахме да я изядем цялата, но пълнежа от вътре го изчоплихме. Беше си станало нещо като ошав.
Виж целия пост
# 25
Да се отчета и аз. Моята тиква беше цигулка - от дългите, които по принцип не са много водни. Напълних я със стафиди, смокини, един хамбургски мискет, който се беше полуизсушил докато чака да го изядем, орехи, лешници и бадеми, локум естествено, ябълки на дребни кубчета, както и тикнах две фунийки канела да го овкуси. Алкохол не сложих. И моята не се режеше като торта, но я сервирах на парчета, и отгоре и отстрани от плънката. Стана вкусна и по-различна, въпреки че от екстериора може да се желае повече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия