Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 117

  • 132 901
  • 746
# 615
Здравейте! Аз не пиша, не пиша ама като почна и няма спиране  Mr. Green
Искам да ви благодаря за добрите отзиви и подкрепа   bouquet
Доня Коприва, като за първи опит Томас е иделен!
Патрияни, страхотни торти както винаги! Черепа и октопода най-много ми харесват, копирам си ги за да крада идей някой път  Laughing
colova, много ми хареса цветовото съчетание на букета! Много е нежен
Ани Д, мечо е станал страхотен! Сигурно е нужно огромно търпение така да го измайсториш, ам толкова нерви нЕмам  Thinking
Джени, гледам при вас голямо забавление е паднало  Grinning Това е най-голямата награда!
3xi, като за първи опит е много добре  Peace

Аз продължавам да ви заливам с летните ми тортета




При тази за първи път (и последен път) използвах Варната и нещо не се разбрахме с това тесто  Crossing Arms
  


 
Виж целия пост
# 616
Иска ли някой да се включи при делбата от геловите боички от Кадемлия? За сега сме аз и Lux  Grinning Ще вземем червеното, а може и други цветове да си разделим  Sunglasses
Виж целия пост
# 617
Ани, кецките са с какаови пандишпанови блатпве. Обилно напоени с шоколадов сироп(вода, захар, какао и доволно количество ром, всичко на око).
Кремът е крема сирене, заквасена сметана, малко сладкарски, крем Ижел, крем Оле и кондензирано мляко и желатин. Всъщност дозата, която забърка беше за 2 торти. За Кецките и Томас.
3 креми разбити с пудра(на око), 1 закв. сметана(на баба - от малките дето са малко по-големи), 300 мл. сладкарска сметана, твърдо разбита, 1 подсладено кондензирано мляко,  1 крем Оле, 1 чаша Ижел и 2 желатина. Томас беше с банани, кецките без. Стабилен крем като стегне, нямам забележки. Докато стегне го напльоквам в груби форми и го оставям да си стяга и после дооформям.

Твоето мече е мечтата на моят мъж. Хубава торта без фондан. Все ме кара да правя такива и аз все бягам по тъча...
Виж целия пост
# 618
Момичета, помагайте, вчера си купих съхнеща ирида, бях чела, че някои от вас покриват с нея. Отворих я и направо изпаднах в ужас, твърда е, едва се мачка, топля я в микровето и след малко почва да стяга..... моята ли е нещо дефектна или всичката е така и какви са хитринките да става за покриване???
Виж целия пост
# 619
Еничка съхнещата Ирида е за фигурки. Но пробвай да я смесиш с домашно омесена ММ, например на Димитрана, и така може би ще успееш да покриеш.
Надиа хареса ми бялото цвете, но определено ти трябва практика, за да усъвършенстваш измазването и покриването.
Ани Д много сладко е станало мечето, ама е забавно цвъкането, нали? Joy
Момичета, ама много снисходителни бяхте към мен с коментарите за тортата-руло хартия. Очаквах по-строго мъмрене, а вие от дефектите-ефекти изкарахте. Не че и аз не си го помислих де-за ефектите.
Виж целия пост
# 620
Mishoka , ще съм ти много благодарна за превод  bouquet
Майка ми не обича сладки торти та затова искам да е лимонена.
Но ако някой друг има изпитана рецепта за лимонена торта ще съм благодарна   bouquet
Или предложете крем,  който ще върви на лимонени блатове  newsm78

Лимонов пълнеж
Разбъркайте заедно 1 чаша захар, 2 с.л. брашно, 3 с.л. царевично нишесте и 1/4 ч.л. сол. Прибавете 1 и 1/2 чаени чаши вода, сокът и кората на 2 лимона. Варете на бавен огън докато започне да се сгъстява, непрекъснато бъркане. Прибавете 2 с.л. масло.  Разбийте 4 жълтъка и след това прибавете половината от горещата смес. Като изравните температурите, смесете всичко и върнете на котлона и варете, докато стане гъста смес.

Това е рецепта за пълнеж на лимонов пай. Аз съм я правила и на мен много ми хареса. Можеш по желание да добавиш разбито на пухкав крем масло с пудра захар, не би му дошло зле и 1 подсладено кондензирано мляко, капка ментова есенция, кокос...

Ако ползваш ванилови блатове, съчетанието ще е много приятно. На лимонен блат можеш да предложиш всякакъв неутрален крем на основа крем сирене, маскарпоне, заквасена сметана или нещо такова. Всичко е въпрос на вкус, предпочитания, импровизация
Виж целия пост
# 621
Здравейте.
Отново да благодаря за милите думи за тортата ми пеперудка на Мечопух,Р.Ангелова,Мишока,Пат,Цолова,Милейди/голям смях с този рон бон Стефин/Тедин може би/.Да ви кажа честно ,на мене много ми допада да правя такива апликацииа,много са ми забавни и не чак толкова трудоемки.
Мечопух--много хубава е сатнала тортата с комп.спец.Честит молд-напарво ме запалваш и мене-ама много парички...
Р.Ангелова-СТРАХОТНА морска Немо торта.Мног,ама много ми харесва-верно не е за рязане LaughingКак е постигнат този вълнист ефект на покритието-виждам,че има 2 смесени сини цвята,а отгоре пяната как я направи?
Дарлинка-много нежна тортичка.
Коприва-добре са ти се получили тортите,но може би заради големият им размер,не са много съразмерни спрямо оригиналите.
Пат-октоподската торта е чудна,копнах си я.Много ми харесва морската Бобспонджовска торта и Супер Мариовската.
Цолова-букета ти е разкошен,много приятен и нежен.Цветята с каква ММ ги правиш?
Ани Д-много сладко мече-браво,тревата е станала супер.

Виж целия пост
# 622
Дайте моля, съвет, че съм много начинаеща. С кое се работи по-лесно - готов фондан или готова ММ? Намерих един сайт, където има по-малки разфасовки и чудесни цветове фондани и се чудя кое да си поръчам. Ще го използвам за чаршаф и за фигурки. И още един въпрос - ММ може ли да се оцветява с течните бои на д-р Йоткер и колко време може да се съхранява?
Самоцитирам се, че не получих отговор...  Praynig
Виж целия пост
# 623
Дайте моля, съвет, че съм много начинаеща. С кое се работи по-лесно - готов фондан или готова ММ? Намерих един сайт, където има по-малки разфасовки и чудесни цветове фондани и се чудя кое да си поръчам. Ще го използвам за чаршаф и за фигурки. И още един въпрос - ММ може ли да се оцветява с течните бои на д-р Йоткер и колко време може да се съхранява?
Самоцитирам се, че не получих отговор...  Praynig
Савина, по принцип за покриване и фигурки се ползва ММ - моделираща маса, фондан всъщност е сладкарското название на вид глазура. Трябва да попиташ точно какво имат предвид под фондан, за да не останеш неприятно изненадана, т.е. да не е за моделиране и разточване, а за заливане Simple Smile Ама как го обясних...
Виж целия пост
# 624
eni4ka_niq ,писах ти на лични  но и тук.Аз работя със съхнеща от почти година.Досега винаги щом я отпечатам и като натисна през наилона пръста ми потъва.Имам съмнения че тази нещо не е във ред.Така че ако можеш отиди и им я върни.
Савина,да допълня къмтова което ти е казала Мишока внимавай със малките оцветени разфасовки във повечето случаи са по 250гр което не е достатъчно за една торта а цената е солена.Ще ти се върже доста скъпичко.А тези бои на д-ра не ги знам и не мога да помогна.
Виж целия пост
# 625
благодаря, ви, момичета за бързата реакция, но за съжаление не мога да я върна. Аз с несъхнеща покривам много лесно, но я развалиха и бях минала на пикко, реших да пробвам съхнещата, обаче явно нямах късмет.
Виж целия пост
# 626
Лимонов пълнеж........................................
Много ти благодаря  Hug
Виж целия пост
# 627
мацки, нямате спирка, едвам смогвам да ви следя  ooooh! извинете ме, че само ще прелетя без да коментирам, но силно се надявам някой ден да имам повече време за писане  Crazy Crazy

ето каква торта спретнах за едно приятелче. какаови платки, напоени с мляко, захар и бейлис. баварски крем с течен шоколад и бадемова есенция.
Дани, благодаря за вдъхновението  Hug  на мен никога не би ми хрумнало да измисля такава торта  Blush



cake BOSS shirt by blueeye®, on Flickr
Виж целия пост
# 628
Оооооо, Блю-то. Страхотна ризка си ушила. Но тъй като знам че очакваш да те критикуват, а и имам да ти връщам много, може ли да се изкажа? И да не може, аз пак ще се изрека. По-скоро ще въпросозадам няколко пъти. Не ти ли стигна плат  за цял ръкав, та само едно плоско парче си ушила? И второ: Къде се чуло и видяло, риза с копчета от панталон? МноУ големи, ма, сестро! BOSS ще се гътнат ако си видят коповете.  Mr. Green  Айде стига ти толкова. Сега чакам Валерия да се включи и да те захване за златната подложка и да те попита що не турна една опаковъчна хартия върху нея.  Mr. Green ......... Относно "сериозното" - справила си се страхотно. Много ми харесва изпълнението ти като цяло.
Надя - Варната е трудничко за работа. Справила си се добре въпреки трудностите, но се старай да си изравняваш тортите отстрани. И разточвай по-големи чаршафи, за да можеш да изпъваш добре борда вместо да получаваш плохи.
Виж целия пост
# 629
Оооооо, Блю-то. Страхотна ризка си ушила. Но тъй като знам че очакваш да те критикуват, а и имам да ти връщам много, може ли да се изкажа? И да не може, аз пак ще се изрека. По-скоро ще въпросозадам няколко пъти. Не ти ли стигна плат  за цял ръкав, та само едно плоско парче си ушила? И второ: Къде се чуло и видяло, риза с копчета от панталон? МноУ големи, ма, сестро! BOSS ще се гътнат ако си видят коповете.  Mr. Green  Айде стига ти толкова. Сега чакам Валерия да се включи и да те захване за златната подложка и да те попита що не турна една опаковъчна хартия върху нея.  Mr. Green ......... Относно "сериозното" - справила си се страхотно. Много ми харесва изпълнението ти като цяло.

ами... спестих си го плата, че малко скъп ми идва  Mr. Green за копчетата.... да, големжки са, ама нямах по-малки капачки, които да използвам  hahaha и аз треперейки очаквам Извънземното да ме оплюе  ooooh!  Mr. Green  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия