Бабке, гледам че си писала в 6 без 15. Дано да не продължаваш и до момента да слагаш захар. Ако не си изхвърлила вече всичко на боклука, събери си получената боза в една купа и я напъхай в хладилника. Остави я да пренощува. Утрото е по-мъдро от вечерта. Утре сабаале, като пратиш дядката на нивката, извади купата и ще видиш колко се е стегнало тестото. Започни да го месиш, като добавяш много, ама много малко пудра. Най-вероятно тестото пак ще се втечни, но не се отказвай и не слагай повече нищо. Меси упорито. Изведнъж, то ще се стегне и ще започне да се събира. Ако вече си сложила 500 грама захар, значи повече от още 100 в никакъв случай не слагай. Даже и това му е много. Като се събере тестото и стане хубаво и гладко, пак го увий и го прибери някъде да си почива и да си чака тортата.
[/quote]
van444eto, душице златна, и пудра сложих и дедото в парка пратих да дебне комшийките, да не ми се пречка и пак нищо не стана...
![smile3511](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/smile3511.gif)
Този марципан Варна ли е, Подгумер ли е, ама по-лепкаво и гадно нещо не съм правила! Накрая го изцвръцках с шприца и стана що -годе нещо. Но не се отказвам! Да отмора ден-два и почвам да пробам с фондан, че дедото е Колчо и за него торта трябва да спретна.
Сега, шегата на страна, но Ви благодаря от сърце, че се отзовахте
![smile3525](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/smile3525.gif)
NellyDy, специални благодарности
![smile3525](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/smile3525.gif)
Ако успея, ще Ви пусна една снимчица на моето измъчено творение