Коледа 2011 - тема 2

  • 113 193
  • 740
# 495
Отчитам се и с опечени ванилени кравайчета:



Другия уикенд продължавам с меденките на Джули.
Виж целия пост
# 496
Понеже се забавиха отговорите аз вече го бях разтопила  Sad
вече втасва тестото ми, надявам се че не съм го развалила с разтопеното масло  Confused

аз направих моите щолени вчера по рецептата на от блога на йоана (+ още няколко немски рецепти, които проучих из нета) и, според моите рецепти, маслото се слага разтопено, но не горещо. така го направих и тестото ми втаса и двата пъти много добре - първи път за около два часа, втория - за около час и половина.. освен това, според тези рецепти, щолените още топлички се мажат с масло и се поръсват с пудра захар..
Wink
Виж целия пост
# 497
И не се ли разтопява захарта, когато са топли?
Виж целия пост
# 498
Здравейте  Hugи от мен за 3та поредна година изчитам темите и черпя идеи от всички майсторки кулинарки . Не се включвам редовно ,защото не съм от най разбиращите,но с удоволствие чета всеки пост.Фаворитите ,който правя всяка година  можете да разгледате в албума ми,не знам защо не съм снимала забравените сладки от 2010 например  newsm78-2008и2010.И за да не се чудите какво сме правили толкова много сладки,съм снимала пакетчетата който направих за подаръци. За съжаление снимките от 2009 са на един развален лаптоп,но работя по въпроса да си ги извадя.
Тази година ще съм по активна и съм замислила да направя къщички за всички любими приятелчета на дъщеря ми .
Успех момичета и внесете коледното настроение възможно най-рано в домовете и сърцата си .


п.п. да не е гол запис И първата ми къщичка
Виж целия пост
# 499
Аз малко Оф,  но много ме е яд и ще споделя. При мен  много често когато пека мъфини, кекс или вчера АКК във фурната, много добре ми се надува печивото, а след време спада. Знам, че това може да се причини от рязка смяна на температурата  и гледам да избягвам отварянето на фурната, но въпреки това... ми се губи ефекта от надутото.
Ако ми дадете някой друг съвет, ще бъда много благодарна Hug
И още едно разочрование, но от друго естество- купих пакетирани стафиди Rois и на почти всички им бяха оставени част от дръжките. Не ми се беше случвало до сега.
Виж целия пост
# 500

Джемма, маята се разтваря в топлото млякото с една лъжица захар (обикновено така разтварям маята за всичко - топла вода или мляко, маята, лъжичка захар и малко брашно, затова не се учудих, че е така и в тази рецепта). останалата захар се добавя при сухите съставки, след това при тях се наливат първо разтопеното и охладено масло, а после и млякото с маята.. нататък - знаеш!
Wink
Виж целия пост
# 501
Аз малко Оф,  но много ме е яд и ще споделя. При мен  много често когато пека мъфини, кекс или вчера АКК във фурната, много добре ми се надува печивото, а след време спада. Знам, че това може да се причини от рязка смяна на температурата  и гледам да избягвам отварянето на фурната, но въпреки това... ми се губи ефекта от надутото.
Ако ми дадете някой друг съвет, ще бъда много благодарна Hug
И още едно разочрование, но от друго естество- купих пакетирани стафиди Rois и на почти всички им бяха оставени част от дръжките. Не ми се беше случвало до сега.
Аз съм чувала че за такива печива които много се надуват, след като се изпекат трябва да се остави леко отворена фурната, за да се охладят постепенно. Не трябва веднага да се вадят.
Виж целия пост
# 502
Изпекох меденките на Джули! Направо не мога да повярвам. В началото мислех, че няма да се справя, понеже тестото ми се ронеше, но в крайна сметка стана, а  и меденките Simple Smile

Хоп, хоп, хоп и хоп.
Виж целия пост
# 503
 Аз от няколко  години   правя меденките   от сайта на Меню -шведски коледни бисквитки (стават страхотни ) ,но имам въпросче ,ако може някой да ми отговори : Винаги ги украсявам с айсинг ,но като гледам красотите с фондан се изкушавам да ги направя с него ,притеснявам се обаче дали ще са вкусни или като изсъхне фондана няма да станат много твърди ?   newsm78
Виж целия пост
# 504
За първи път ще правя коледни сладки!
Виж целия пост
# 505
И не се ли разтопява захарта, когато са топли?
Не  Wink  Аз го мажа като го извадя от фурната и след това го ръся със захарта. Също както при кексовете - като го извадя веднага го поръсвам с пудра захар и тя си седи докато не го изядем, а ако го поръся като е изстинал попива в кексчето.
Виж целия пост
# 506

не, не, не се разтапя захарта.. между другото - във всички рецепти за щолен на немски, на които изобщо попаднах в интерент, навсякъде се маже още топъл с маслото и се поръсва със захарта!
Wink
Виж целия пост
# 507
Аз от няколко  години   правя меденките   от сайта на Меню -шведски коледни бисквитки (стават страхотни ) ,но имам въпросче ,ако може някой да ми отговори : Винаги ги украсявам с айсинг ,но като гледам красотите с фондан се изкушавам да ги направя с него ,притеснявам се обаче дали ще са вкусни или като изсъхне фондана няма да станат много твърди ?   newsm78

Zen прости моето невежество, но какво е това айсинг? И откъде си го вземаш? Иначе, аз коледни сладки също за първи път ще правя, но ще намажа със смес от разбит белтък с пудра захар. Ще взема сладкарски бои и ще направя разл цветове.
Иначе вчера в Карфур видях нещо, което много ми харесда и като цена 3.99 лева и като идея, значи едни като маркери пълни със сладкарската смес за декорация, имаше обаче само в 4 цвята, на д-р Йоткер беше. Някой ползвал ли ги е да сподели?
Имаше и марципан, но на др фирма и само в един цвят за жалост, пак на подобна цена Peace
Виж целия пост
# 508
Благодаря ви момичета за похвалите за щолените ми, ще ги видим на Коледа как са станали ако оцелеят, че мъжът ми вече рови и ги търси къде съм ги скрила.

Ето еднин интересен сайт за Медени къщички
Виж целия пост
# 509

Джемма, маята се разтваря в топлото млякото с една лъжица захар (обикновено така разтварям маята за всичко - топла вода или мляко, маята, лъжичка захар и малко брашно, затова не се учудих, че е така и в тази рецепта). останалата захар се добавя при сухите съставки, след това при тях се наливат първо разтопеното и охладено масло, а после и млякото с маята.. нататък - знаеш!
Wink

 Laughing Нее, не ме разбра.Питах дали не се разтопява пудрата захар, когато се ръси още топъл щолена.

П.П Аха, видях и другото написано по-надолу. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия