Коледа 2011 - тема 2

  • 113 168
  • 740
# 120
Фондана има много дълъг срок на годност - съхранява се добре увит в кухненско фолио и евентуално в затворена кутия!

Оцветява се най-добре с гелови бои. На първа страница има магазини, които ги предлагат.

Препоръчвам да си вземеш червено, жълто и синьо - всички други цветове са производни на тези.

Да - режеш си формички със същия резец като на меденката и лепиш отгоре. Вече по-специална украса е въпрос на въображение!
Честно казано не виждам смисъла от готово тесто за меденки, защото тестото  и така става за около 10-15 мин.
Аз бих използвала готова смес само за белтъчната глазура (Royal Icing), защото се работи по-лесно с нея, особено ако се страхуваш от използването на суров белтък.
Peace

Нат, ето тук, по-надолу са твоите съвети  Hug

Доника, всъщност цените в Кукибуки са доста поносими. По-евтино от e-bay  Peace
Виж целия пост
# 121
Фондана има много дълъг срок на годност - съхранява се добре увит в кухненско фолио и евентуално в затворена кутия!

Оцветява се най-добре с гелови бои. На първа страница има магазини, които ги предлагат.

Препоръчвам да си вземеш червено, жълто и синьо - всички други цветове са производни на тези.

Да - режеш си формички със същия резец като на меденката и лепиш отгоре. Вече по-специална украса е въпрос на въображение!
Честно казано не виждам смисъла от готово тесто за меденки, защото тестото  и така става за около 10-15 мин.
Аз бих използвала готова смес само за белтъчната глазура (Royal Icing), защото се работи по-лесно с нея, особено ако се страхуваш от използването на суров белтък.
Peace

Нат, ето тук, по-надолу са твоите съвети  Hug
много, много благодаря!   bouquet

Snarky Chimpfanny, от много скромния си опит, фондан съм съхранявала в хладилник, но не за повече от месец. Оцветявала съм фондан на принципа на оцветяване на домашния пластелин, т.е. в/у плота слагам нужното ми количество фондан, и добавян капка по капка сл. боя докато получа нужния ми цвят. Може да се изрязват формички, може и на ръка, зависи какво ще правиш. За бои определено не съм доволна от тези на д-р Оеткер.

много благодаря!  Hug
дано другите кажат кои бои са хубави  Praynig
Виж целия пост
# 122
Шугърфлеър са добро съотношение цена-качество  Peace

Кри, благодаря, мила, но заслугата не е моя, а на момичетата преди мен - аз само леко поподредих новите неща!  Hug

НиноТино, дано ме прочетеш, че да не пиша през пост - хубави са Уилтънските бои - даже идеални. Чувала съм оплаквания леки, за бледи цветове и т.н., но за целите на декориране на сладки според мен са супер.
Можеш да рисуваш с тях - гребваш си мъничко, слагаш си в нещо (аз ползвам кутийките на играчките от шок.яйца) капваш мъъничко алкохол (ама една капка) и бъркаш с четката и имаш по-течна боичка. Повече алкохол - по-течна боя и светъл цвят, по-малко -  обратното!
Виж целия пост
# 123
Аз днес получих бои от тези - http://www.wilton.com/ имам предвид марка. Добре изглеждат. Взех си 8 цвята. Аз за сефте ще правя коледни декорации и нямам лични впечатления.
Надявам се да са добри. Пише, че са гелови, каквито препоръчва Tatitt.

Искам да питам с тия бои може ли да се рисува, в смисъл да се топи четчица и да се рисува?
Виж целия пост
# 124
Нещо солено, на което попаднах - пай за Коледния обяд, изглежда и звучи вкусно:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2793/christmas-pie

Днес обикалях из града, започва да става много коледно и настронието ми да се покачва Simple Smile) Малък снап-шот от един сладък магазин, за вдъхновение:



Виж целия пост
# 125
Аз фондан съм съхранявала в хладилник почти година. Просто го бях затрупала под едни сушени плодове и го бях забравила. Нищо му нямаше.  Grinning И ми свърши перфектна работа за медената къщичка, защото от него изработих снежния човек в двора на къщата, коледните венчета по стените й и птичките по оградата.  Grinning Става въпрос за домашно правен, не за готов.
Виж целия пост
# 126
Tattit, благодаря за новата тема и страхотната информация в първия пост  smile3501

а иначе и аз полудях по канелените ролца, ще направя за проба през уикенда, но после за коледа кога да направя? колко издържат?  newsm78
Понеже правя редовно - поне вкъщи издържат не повече от 1 ден Wink. Сега сериозно - тестото е малко тип бриошово и не издържат дълго. След 2-3 дни стават сухи.
Рецепата на W'A'S'P' е много сполучлива, пробвала съм я няколко пъти  Peace
А аз наскоро правих тези тиквено-канелени рулца (също издържат 2-3 дни)


Umbra, разгледах снимките на мъжа ти от Коледния базар, страхотни са!  Heart Eyes Определено догодина ще гледам да се организирам на коледен базар до Германия (дори и да е някъде по границата). Просто е великолепно! Досега съм ходила само на тези във Франция, в Елзас, но определено ще трябва да видя "първоизточника".

Аз започнах с предколедната подготовка този уикенд, със захаросани корички от грейпфрут. Ще продължавам в неделя, но ще изчакам да мине рождения ден на Камбанката другата седмица и тогава ще запретна по-сериозно ръкави  Grinning.
Виж целия пост
# 127
Татит, мерси за темата!
Някой дали има на снимки как точно се оформя щоленът в специфичната му форма? Чета много обяснения, но искам да го видя.
Виж целия пост
# 128
Ето:



Прегъва се на 2/3 тестото или като при малките прави се с две ръце издигнато в средата- като при малките щоленчета. Дано да е ясно.

Ето и клипче:

Виж целия пост
# 129
Джема, само заради тази снимка ще се навия да направя щолен. Много вкусно ми изглежда.
Виж целия пост
# 130
Джема, само заради тази снимка ще се навия да направя щолен. Много вкусно ми изглежда.

 Peace Наистина е вкусен. И още едно:

Виж целия пост
# 131

Мнооого Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 132
Леле Джема тези от второто клипче са уникални!Вече и аз съм в отбора- прибавям и щолена към списъка за тази година!  Grinning
Виж целия пост
# 133
Фукла, днес се сдобих с 18 резци за коледни сладки от сайта, който препоръча. Simple Smile И още няколко неща получих, но и аз като теб спирам да гледам, че ще фалирам.

Я да го чуем тоя сайт...  Wink  че моя мъж вече страда как нищо коледно не съм си купила все още  Laughing
Виж целия пост
# 134
Звездев миналата седмица прави щолен...ако на някой му се гледа.
http://www.btv.bg/shows/kuhniata-na-zvezdev/recepti/story/1091032774-Shtolen_i_Koledni_biskviti.html , не можах да вмъкна видео, дано ви се отваря линка към правилната рецепта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия