Коледа 2011 - тема 3

  • 107 649
  • 753
# 15
цопвам в новата тема. от другата седмица мисля да запрятам ръкави, а не само да чета и слюнкоотделям   Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Фукла, изфукай се коя книга си купила  Praynig

Фук-фук:


Страхотна е, към 400 рецепти за всякакви сладки, мъфини и какво ли още не.
Виж целия пост
# 17
Didi, точно, защото нямам остъклен балкон, а до тази година и шкаф. Картонът и хартията са добър топлоизолатор и така предпазвам от пълно замръзване сладките! Peace три години така процедирах.
Виж целия пост
# 18
Джемма  Hug обожавам ги тия орехчета! Моята преса обаче не е толкова модерна като твоята и преди години, като си  купих, изпечените орехчета не излизаха добре от формите, начупваха се. Оттогава не се навивам да пробвам пак. Има ли някакъв секрет при ваденето?

Не занм по коя рецепта си ги правила, но тая е маслено тесто и се отделят много лесно. Тези на снимката не са правени в тази преса, още не съм я пробвала. Правих ги във формички за орехчета, метални. Peace
Виж целия пост
# 19
Мерси, Джемма, ще се пробвам пак след Нова година.
Фукла, страхотна книга, да ти е честита! И да виждаме и ние резултатите  hahaha
Виж целия пост
# 20
Момичета,ще си позволя да сложа и тук рецептата на Повитицата,защото тази година за Коледа у дома аромат на канела ще се носи от нея,много ми хареса!

Povitica Bread



Освен това съм си запазила рецептата на Дари за тези Бенецианери .

Вкусна,уютна и много щастлива Коледа на всички!   bouquet
Виж целия пост
# 21
Фукла, страхотна книга, да ти е честита! И да виждаме и ние резултатите  hahaha

Благодаря, krikri. Задължително ще се изфукам, като пробвам някоя рецепта.  Grinning
Виж целия пост
# 22
Здравейте,

извинявам се, че малко късно се включвам. В предната тема стана дума за едра захар (Hagelzucker). За последния Великден също имаше дискусия, понеже се използва за поръсване на козунаците. Доколкото си спомням някой беше споменал, че в Метро може да се намери.
Ето такава е като на тези козуначени кифлички.



или тук

Виж целия пост
# 23
Здравейте,
записвам се и аз.
И въпреки, че щоленът ми замръзна в хладилника, аз няма да се откажа пък. Crossing Arms Laughing
През уикенда ще правим меденки с детето, а рохлите са прибрани в пластмасови кутии и ми стоят в кухнята. Просто няма къде да ги държа на хладно. ooooh!
напоследък все по-често се замислям, че много повече ми върви и ми се отдават солените ястия, отколкото сладките Thinking
Виж целия пост
# 24
Цитат
И друго искам да питам, мога ли да си омеся меденото тесто днес, да го оставя в хладилника, а да го пека утре или другиден?
И аз имам същият въпрос само, че за тестото за щолена.
Тази вечер накиснах стафидите и натроших бадеми, утре вечерта да го замеся и в събота да го изпека...
Виж целия пост
# 25
Здравейте,

извинявам се, че малко късно се включвам. В предната тема стана дума за едра захар (Hagelzucker). За последния Великден също имаше дискусия, понеже се използва за поръсване на козунаците. Доколкото си спомням някой беше споменал, че в Метро може да се намери.

Утре ще мина оттам - до работата ми е и ще "докладвам". Не че толкова зор, ама искам да направя едни брецели, пък те са си класика с тая захар.  Wink
Виж целия пост
# 26
Не че толкова зор, ама искам да направя едни брецели, пък те са си класика с тая захар.  Wink
  Какво е брецели  newsm78
Виж целия пост
# 27
И аз съм готова с меденките!
Виж целия пост
# 28
Не че толкова зор, ама искам да направя едни брецели, пък те са си класика с тая захар.  Wink
 Какво е брецели  newsm78

Eй това, ама аз ще правя сладки брецели:
Виж целия пост
# 29
Не че толкова зор, ама искам да направя едни брецели, пък те са си класика с тая захар.  Wink
  Какво е брецели  newsm78


Ето това са брецели. Разпространени са в Германия и Австрия

http://www.google.at/search?q=brezel&hl=de&prmd=imvns&am … =1280&bih=899
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия