Коледа 2011 - тема 3

  • 107 625
  • 753
# 30
малко офф - страхотни брецели има в "лидл", в тяхната пекарна.. съвсем истински!! Wink
Виж целия пост
# 31
Сега пък си харесах тези вкусотии с канела, мед и мляко и сега се облизвам пред екрана.
Рецептата е на Д-р Йоткер.

Виж целия пост
# 32
Браво, много сте напреднали със сладкоправенето!
Аз от утре започвам също Simple Smile.
Имам въпрос: Коя от двете рецепти на 1стр. за Меломакарона сте опитвали?
Виж целия пост
# 33
Пропуснах доста и сега ще наваксвам. Имах малко здравословни задачки, но вече съм във форма, заредих продуктите и с малко закъснение, но все още навреме "хващам влака".
Имам проблем - в какво да пека английския коледен кейк? Имам кексова форма с отварящи се страни, но ми се вижда плитка. Майка ми има едно алуминиево дъно от някогашните електрически тави (с електрически капак) - дали ще стане?
Като дълбоката форма на Джемма не намерих, а от няколко дни обикалям магазините.
Виж целия пост
# 34
записче Crazy
Виж целия пост
# 35
Пропуснах доста и сега ще наваксвам. Имах малко здравословни задачки, но вече съм във форма, заредих продуктите и с малко закъснение, но все още навреме "хващам влака".
Имам проблем - в какво да пека английския коледен кейк? Имам кексова форма с отварящи се страни, но ми се вижда плитка. Майка ми има едно алуминиево дъно от някогашните електрически тави (с електрически капак) - дали ще стане?
Като дълбоката форма на Джемма не намерих, а от няколко дни обикалям магазините.

Голям е диаметърът и, ще стане по-нисък. И освен това алуминият е тънък и има вероятност да изгори,затова ако там печеш, не се съобразявай с времето, дадено в рецептата,а бучвай с клечка да проверяваш.И задължително покрий отгоре също с хартия. 
Виж целия пост
# 36
И аз се записвам да не ви изпусна.
Виж целия пост
# 37
Ех, че сте бързи. Оставих ви за 3-4 часа и изписали старата тема та и 3 страници от новата.

Такааа за бретцелите и аз много си падам /тези в Лидл наистина са много вкусни/. Имам рецепта за едни сладки бретцели на които им се точа отдавна и все не смогвам.

За орехчетата - и аз скоро се сдобих с форма и ведна я изпробвам - станаха много вкусни. Не съм имала проблем със залепване, сами си падаха.

Ето я и моята рецепта:

Сладки "Орехчета"




Относно съхранението - аз си съхранявам сладките в метални кутии в кухнята където не е много топло но не е и студено около 19 С и не съм имала проблем с трайността им.

Джемма аз се интересувам как си боядисала захар! Моля те сподели ако трябва и на лична! Предварително ти благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 38
Браво, много сте напреднали със сладкоправенето!
Аз от утре започвам също Simple Smile.
Имам въпрос: Коя от двете рецепти на 1стр. за Меломакарона сте опитвали?
        На Йоана меломакароните са правилната рецепта.Живея в Гърция,за това го казвам.
Виж целия пост
# 39


Ето я и моята рецепта:

Сладки "Орехчета"




Относно съхранението - аз си съхранявам сладките в метални кутии в кухнята където не е много топло но не е и студено около 19 С и не съм имала проблем с трайността им.


А знаете ли къде се продава такава преса за орехчета? Обожавам ги!
Виж целия пост
# 40
Аз да си попитам и в новата тема дали някой е правил Lebkuchen?
А тънки вафлени кори за основа намират ли се по нашите земи?
Виж целия пост
# 41
Didi, точно, защото нямам остъклен балкон, а до тази година и шкаф. Картонът и хартията са добър топлоизолатор и така предпазвам от пълно замръзване сладките! Peace три години така процедирах.

А какъв е проблемът на замръзването? Защо си мисля, че прочетох от Наталина, че може да се замразяват?

У нас е 23-24 градуса Blush В хладилника няма да има толкова място. Затова умувам за балкона Rolling Eyes
Виж целия пост
# 42
Абе човек да не ви пусне темичка и гааааз  Mr. Green

Дидранад, аз пека АКК в метална тенджера с метални дръжки - имам един комплект различни рамери и избирам по-малка, за да стане по-висок. Тази година даже мисля от една доза да изпека 2 АКК, защото много ме тормозят приятели да им нося, а и за у дома да има. Та ще пека в най-малката тенджерка и в една метална кутия. Съответно ще намалп ввремето за печене.  Peace

За щолена ми се струва, че ако се замеси от днес тестото и се пече на другия ден има опасност да превтаса. Дано по-вещите кажат дали съм права.  Peace
Виж целия пост
# 43
Само запис, за да ви следя и дано се престраша за щолена......
А за орехчетата да питам, имам от майка ми една стара преса, алуминиева, но и тя никога не я е ползвала, в нея дали ще станат и къде се пекат?
Виж целия пост
# 44
Ще станат идеални - пекат се на котлона  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия