Наталина
аз сега много внимателно прочетох рецептата за покрива на Нат я кажи какви бисквити ползваш, БЕБЕ стават ли
за рецептата на Гулаша - също голямо благодаря изглежда много добре, аз го приготвям скоро по същия начин, но накрая слагам една словенска чушка - не лютива, на дребно нарязана, и малко гъби - и оставям още 5-10мин да се доварят. Всъщност май почти всички манджи който готвя си ги до-подправам по някакъв си свой начин
А тези Řepanky - сладки кифлички(пликчета) с пълнеж от захарно цвекло и мак.
за пръв път ги чувам, но изглеждат ужасно вкусно, въпреки че изобщо не обичам мак, пиши и за тях
И какво представлява захарното цвекло
А като те чета как си се учила чешки, освен учебниците който имах, си спомних как все си купувах разни тинейджърски списания, където има фото разказ - сещате ли се и от там научавах доста сленгови думички който иначе не знаех от къде да науча
Руми
за пръв пт чувам, но щом са казали така, най-добре да отидете в някое ВЗП, предполагам че може и по тел. или мейл, и да ги разпитате - как се казва тази програма, какво е необходимо и така.. Нямам идея, но мисля че и Ивето и Валя ще са доволни ако има такава програма за хлапетата