За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 585
  • 738
# 45
Благодаря много за разясненията!  Hug
Виж целия пост
# 46
Привет момичета,
Я кажете сместа за мъфини на ръка ли се бърка или с миксер  Thinking
Мерси
Виж целия пост
# 47
Привет момичета,
Я кажете сместа за мъфини на ръка ли се бърка или с миксер  Thinking
Мерси

По принцип, да, смесват се сухи съставки, в друга купа течните, и се смесват на ръка с бъркане. Дори в някои рецепти се отбелязва да не се престарава човек с разбъркването, нищо, че сместа е на бучици.  Но все пак виж какво пише в рецептата, понеже кексчета/мъфини много не се прави разлика, ако в нея не пише примерно, да разбиеш на пяна яйцата със захарта, значи няма нужда от миксер. Peace
Виж целия пост
# 48
Привет момичета,
Я кажете сместа за мъфини на ръка ли се бърка или с миксер  Thinking
Мерси

Аз ги бъркам на ръка.До сега провал не съм имала.
Виж целия пост
# 49
Точно в рецептата Не пише да разбивам на пяна- Пише само реда на смесване на продуктите. И аз затова като за пръв опит питам Simple Smile
Мерси labrex , Тя
Виж целия пост
# 50
Миналата година правих "пастърма " от сърца, но пусто ЕГН, сега изобщо не се сещам как точно беше, а и не съм си записала никъде. Моля за помощ, ако някой е правил да ми напише точната рецепта.
Виж целия пост
# 51
Миналата година правих "пастърма " от сърца, но пусто ЕГН, сега изобщо не се сещам как точно беше, ..................

Виж рецептата на пеп-4о. Peace
Виж целия пост
# 52
имам домашно прясно сварено мляко от седмица,от опит знам че ако сега го замразя ще се развали
днес ще купувам ново мляко и се чудя как да го замразя в смисъл да ли да го варя предварително....
Виж целия пост
# 53
имам домашно прясно сварено мляко от седмица,от опит знам че ако сега го замразя ще се развали
днес ще купувам ново мляко и се чудя как да го замразя в смисъл да ли да го варя предварително....
Да, сваряваш и замразяваш, после директно го ползваш.
Виж целия пост
# 54
От приятелка знам, че за да не се развали/пресече млякото не трябва да се вари преди замразяване. Родителите и имат голямо стопанство и по този начин си съхраняват количества прясно мляко. После вадят и след като се размрази си го сваряват. Сподели, че предварително свареното се пресичало. Аз не съм пробвала, при нас се изпива моментално.
Виж целия пост
# 55
Рецепта за вкусен ябълков пай си търся. Hug
За шоколада знам, че не трябва много да се загрява, защото се пресича.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg68.html#msg68
Тя,не е пай,а щрудел,но погледни ако искаш.На мен ми е фаворит от ябълковите десерти  и  е много лесен.
Виж целия пост
# 56
  Здравейте!
  На някой да му е под ръка рецептата на топчета със сирене на Мама Цоцоланка?Онези питко-баница подобни,дето се заливаха с кисело мляко.
  
  Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 57
Искам да украся торта с белтъчна глазура - 2 белтъка и захар. Въпроса ми е как да я  запека после за да има лек загар? На колко градуса и колко време?
Виж целия пост
# 58
 Здравейте!
  На някой да му е под ръка рецептата на топчета със сирене на Мама Цоцоланка?
  
  Благодаря предварително!

Селма, предполагам за тая рецепта питаш? Peace

zornitsa, включваш само на горен реотан, на умерена температура и наблюдавай, сравнително бързо става, не мога точно време да ти кажа. Като ти хареса "загарът", изваждаш. Peace
Виж целия пост
# 59
  Точно,Лабрекс! Party Много много ти благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия