Коледа 2011 - тема 4

  • 92 030
  • 737
# 390
Диамантче ко коя рецепта си направила тези хубави сладки? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 391

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig

Тестото е на Ванчето от тортената тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545
Виж целия пост
# 392

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig

Тестото е на Ванчето от тортената тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545
И да допълня (че в момента правя едни фигурки с него) - ползвайте хубав шоколад. Че аз направих една доза с „Милка" и една с Кауфландски някакъв. Втората ми взе здравето. Знам, че с бял LZ става супер също.  Peace
Виж целия пост
# 393
Диамантче ко коя рецепта си направила тези хубави сладки? Rolling Eyes


Ето тази

Стават много сочни и ароматни. За пръв път ги правя с такива формички, преди това ги правех, както е показала Наталина  Grinning
Виж целия пост
# 394
Malini, аз тази година правих перничките на Умбра, които са също меденки и са много ароматни. Правих ги в неделя, снощи ги украсявах и днес преди да ги прибера отново в кутията опитах една - бяха си съвсем мекички т.е. спокойно може да ги направиш сега или 4-5 дни преди Коледа.
Виж целия пост
# 395

Аз не ги лепих с нищо-първоначално лепих с айсинг,но после реших да пробвам без нищо.Залепнаха си перфектно.Обаче не слагах марципан, а бяло шоколадово тесто,което има същата консистенция като бадемовия марципан.

Моля те ,напиши как правиш това бяло шоколадово тесто Praynig

Тестото е на Ванчето от тортената тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545
Tatitt,Fior благодаря ви bouquet
Виж целия пост
# 396
С какъв точно мармалад слепвате линцерите? Иска ми се да е вишнев,но не намирам. Само сладка и конфитюри, а в тях има парченца плод
Виж целия пост
# 397
Не помня дали писах вече, за всеки случай да напиша пак - от останалия РА станаха чудни белтъчни кексчета на Йоли! Ужасно са вкусни! Наистина нямат обичайния вкус на кекс, различни са и са прекрасни, препоръчвам Peace
Виж целия пост
# 398
normas, много ти благодаря   bouquet

danielasz, сърдечно  благодаря и на теб newsm51. Исках да ти пиша на лични, но кутията ти е пълна.
Виж целия пост
# 399
jiji_m, аз използвах шипков мармалад и тази и миналата година и ми харесват така Wink
Виж целия пост
# 400
С какъв точно мармалад слепвате линцерите? Иска ми се да е вишнев,но не намирам. Само сладка и конфитюри, а в тях има парченца плод

jiji-какъвто и конфитюр с  парченца да си вземеш го загрей и пасирай с пасатора, ако  имаш замразени плодове-можеш да си направиш една доза за мазане, като сгъстиш с пектин или на Йоткер с фикса за бързи желета и котфитюри.Надявам се да съм полезна със съвета или да те наведа на някаква идея.
Виж целия пост
# 401
Момичета страхотни сте.Всички до една!Имам една малка принцеса на 2 месеца която не ми позволява да правя много сладки ама понеже ме сърбяха ръцете направих 2в1 меденките на джема от половината тесто и медени линцери от другата половина Laughingслепени с мармалад от сини сливи и оваляни в кокосови стърготини.Станаха страхотни и май ще трябва пак да правя че снощи хванах мъжа ми и малкия да ровят из шкафа значи няма да мога да ги опазя newsm78
Виж целия пост
# 402
Най-накрая и аз си направих сладко от портокалови кори   Wink, много е ароматно и затова се чудя дали не може да си направя някакви сладки с него, като сложа в самата смес вместо меда примерно....
дайте някакви идеи  newsm78
За сладките с прозорчето да кажа и аз от моя опит- значи като сложих още в началото натрошените бонбони цвета накрая им се промени / става един такав мътен /, затова 2-3 мин преди да са готови бисквитките ги извадих и тогава слажих бонбоните.  Така се получиха много по-добре.  Малката ги чупи само и само да се докопа до бонбона, и всичко вече лепне из вкъщи  Joy
Виж целия пост
# 403
С какъв точно мармалад слепвате линцерите? Иска ми се да е вишнев,но не намирам. Само сладка и конфитюри, а в тях има парченца плод
В Метро продават от ягода, от боровинки и от шипки, не в бурканче, а като саламчета опаковани Simple Smile
Виж целия пост
# 404
Malini, аз тази година правих перничките на Умбра, които са също меденки и са много ароматни. Правих ги в неделя, снощи ги украсявах и днес преди да ги прибера отново в кутията опитах една - бяха си съвсем мекички т.е. спокойно може да ги направиш сега или 4-5 дни преди Коледа.

Иииии, много ти благодаря! Ще опитам още днес да ги направя! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия