Коледа 2011 - тема 4

  • 92 013
  • 737
# 135
Така, аз замесих тесто и за линцерови сладки. Нужно ли е да отлежава дълго в хладилника? Има ли някой от вас, който ги пече веднага след замесването на тестото? Благодаря!  Hug
Martita, когато правя линцерите, оставям тестото около час в хладилника да стегне.  След това го вадя, взимам част от него и го разточвам м/у два листа свежо фолие. До сега проблем не съм имала. По този начин не се и налага да слагам допълнително брашно, за да може тестото да се точи по-лесно. Опитай така, може да ти хареса.  Wink

Благодаря ти. Аз явно ще изчакам още, защото изпуснах момента като малката беше навън с баща си и сега ще чакам да заспи и тогава, така че при всички случаи ще престои поне 2 часа в хладилника.  Hug
Виж целия пост
# 136
Момичета, влизам само за да кажа, че в магазина ТСМ на Графа и Евлоги Георгиев продават комплект за линцер - къдрав кътър с 5-6 допълнителни приставки - сърце, кръг, детелина и т.н.
Цената е смешна - 2.9лв...


Може ли да помоля ако някой ходи и има още, и му се занимава - да купи един и за мен и да ми го изпрати - естествено ще си го платя+пощенските.

Аз имам път натам утре. Ако има - ще ти взема, няма проблем.
Виж целия пост
# 137
Само с изричното условие, че ще си платя всичко Hug!
Виж целия пост
# 138
Malini вчера си взех подправка за меденки от Кауфланд.

Благодаря, cikoni ! Намерих я Simple Smile   bouquet Сега остава да запретна ръкави и да направя меденките Simple Smile   chef

Уникални сте, момичета, да знаете!!!
Виж целия пост
# 139
Не успях да си покажа снимките в предишната тема, нещо се скапа сайта..

Линцери


лешниковите топчета на BiankaD, но не докарах розичките (сега малко на очички докарват, но пък колко са вкусни...)


Да ви споделя, че тази година заменям изцяло бялото брашно с типово и бялата захар с кафява и досега всичко е ОК! Меденките също ги направих така, но не съм снимала, като ги украся, тогава Naughty
Виж целия пост
# 140
Влизам в новата тема с едно питане - искам да направя едни сладки, но в рецептата срещнах съставка, която не ми е известна - corn syrup. Някой може ли да ми обясни с какво мога да я заместя или пък ако я изключа изцяло от рецептата, дали това ще се отрази фатално на крайния резултат (става въпрос за 1-2 ч. л., които се добавят).  newsm78
Виж целия пост
# 141
Това е царевичен сироп. В предишната тема бяха писали, че може да се замени с обикновен захарен сироп вода:захар=1:1
Виж целия пост
# 142



лешниковите топчета на BiankaD, но не докарах розичките (сега малко на очички докарват, но пък колко са вкусни...)


Tari Tasartir , аз моите така ги правя. Много хубави са ти станали.  chef
Виж целия пост
# 143
Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 144
Момичета имам въпрос относно
Щолена на Джена : Това масло, което е 500 грама, всичкото ли го слагате в тестото или отделяте за намазване? И другия въпрос: колко е прясното мляко, че неможах да разбера 3/8.?
Виж целия пост
# 145
Tari Tasartir лешниковите топчета изглеждат невероятно.

Аз до тук съм направила:

1. Щолени ( не знам колко са сполучливи, че както писах твърди ми се виждат)
2. Ванилени кравайчета - 2 дози
3. Гръцки курабии с бадеми
4. Меденките на Селма - 1,5 дози
5. Линцери
6. Меденките на Джули - 2 дози

Утре продължавам с още сладки. Но съм по-спокойна, че вече приключих с най-сложната част - украсата на меденките. А ето ги и тях:



Виж целия пост
# 146

stasi76 , прекрасни са!    chef  chef  chef

Мога да си представя колко много игра и търпение се иска за тази красота. Браво!  smile3501





Виж целия пост
# 147
Толкова сте продуктивни, че едва успявам да ви следя.
Tari Tasartir - чудесни линцери и топчета.
stasi76 - меденките ти са невероятни! Поздравления!   bouquet
А това са моите ванилови сладки. Украсата ще правя към края на седмицата и по този повод да ви питам колко време издържат сладките, украсени със захарно тесто?

Виж целия пост
# 148
Пак бях цял ден навън, смогвам сега да отговарям на въпросите, извинявайте че не можах по-рано, но много неща се събраха тези дни за вършене. Иначе нямам думи за страхотните вкусотии, които се вихрят из темата  Wink .

Есенно цвете, извини ме, не съм видяла наистина въпроса! Много се радвам, че си пробвала рецептата ми за кейка - аз го съхранявах увит в пекарска хартия, след това в домакинска кърпа (от тези тънките, белите) и в голяма метална кутия, но и пластмасова ще свърши работа. В кухнята ми е хладно, но нормално, не ползвам парно, държа го там в един шкаф - можеш да го съхраняваш на мястото, където държиш коледните сладки.

Сиси,  Hug да кажеш после как е айсинга без яйца и върши ли работа! А за боядисването на маслените бисквити - не съм пробвала, ако са течни боите може да промени консистенцията на тестото и да му е нужно още малко брашно.

Margherita09, и аз така се чувствах първият път с перничките, направо бях ужасена от това тесто и как няма да се получи нищо, но след хубаво замесване и престой в хладилника се получи най-доброто, с което съм работила някога и най-лесното за оформяне. За глазурата не мога да дам съвет, никога не съм правила такъв тип  Hug .

Tattit, много ще ме зарадваш, ако ти допаднат шортбредчетата! Simple Smile

Виж целия пост
# 149
verano azul, по-добре замени с глюкоза. Или дори с купен мед (той е основно глюкоза)  Laughing

Стаси, Tari Tasartir, Beni2 - прекрасни произведения!

Бени, след като изсъхне ММ е практически вечно. Колкото издържат сладките по принццип, толкова и с украсата

Ири   като се има предвид, че поне половината от нас, доста често надзъртат в блога ти (аз даже прекалявам  Sunglasses), със сигурност си освободена от подозрения  Mr. Green

Мариетка, дойдоха ли другите поръчки?!

Аз се отчитам с формичките, които купих от Кауфланд.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия