Koй какво сервира вчера?Кой какво ще готви днес?-ВЕГЕТАРИАНСКИ ВАРИАНТ

  • 39 474
  • 736
# 15
Нел, българско козе сирене или онова скъпото дето е като салам?

Българско . Свежо козе сирене пише на опаковката .

По - късно ще покажа бургерите  Peace
Виж целия пост
# 16
Хелоу момичета!  wavey Весели празници! santa2

Често съм чела за елдата, знам колко е на почит в Русия, но за първи път купих от един бг мазазин преди 2 седмици. Една оражево-кафява на цвят и ... никак не ми хареса  Sick. Ходих да се ровя из руските готвачки и чета, че трябва да е бяла. Тая която съм купила била равнозначното на оня гадничък полусварен ориз дето става за 5 минути (забравих марката). Ще я хвърлям. Жалко, че пакета е 1 кило. Пфу! Вие каква елда купувате? Бяла ли?  newsm78

ПП Снощи бяхме на гости. Единствената салата беше ... кисели краставички  Mr. Green. Гледам ... черен хляб на зрънца, засилвам се щастливо .... ноооп! Беше „pain a la viande”, смес от смляно месо печено като хляб та се реже на филийки. Rolling Eyes Трябваше 2 часа да се преструвам че ям. Отивам да си варя любимата киноа, една супа от гъбки и препечени филийки от лимецов хляб. Мммм.. yes Но чета и вашите по-сложнички рецепти и опитвам това онова.
Мерси, работливки мамини reverance!


Виж целия пост
# 17
Весела Коледа!
Готвенето продължава,макар да са празници Grinning
Тази седмица
-днес дояждаме от уикенда
-утре-супа спаначена с киноа,повечко хляб Laughing и домати салата
-сряда-тиквички с булгур; фарро(каквото имам в шкафа)на фурна
-четвъртък-остатъци от предишни манджи и салата маруля с ягоди и семки
-петък-борш
-събота-печен боб; таратор;
-неделя-ориз с маслини на фурна; кисело зеле на салата
*
редакция-Бабоч-ка,и нашата елда е кафява. Особен е вкуса,според мен е въпрос на навик,децата го ядат от малки с кеф,баща им още има нужда от 1 кило доматен сос за да го преглътне Laughing. Като начало можеш да смесваш с ориз 1:1 за да не ти е толкова натрапчиво или в супи.Чудесна е от хран.гледна точка и дава разнообразие,не я хвърляй...
Виж целия пост
# 18
Честита Коледа , момичета  Hug
Бъдете много здрави , много щастливи и късметът никога да не ви напуска - и вас и семейства ви  Hug
Ние днес хапнахме за обяд домашна салата снежанка , пица с четири сирена и салата от зелен фасул с нахут / от буркан / .
За вечеря още не съм го измислила ...  Thinking
Виж целия пост
# 19
... елдата е кафява ... не я хвърляй...
Няма да я хвърля, Анет!  Heart Eyes Намерих една много интересна рецепта за кюфтета от елда с гъби. Това ще да е следващото готвене с елда, но ... догодина.

Мерси,
една тревопасна пишман готвачка Grinning

Виж целия пост
# 20
Спагети за днес, с доматен сос и сирене, утре постни картофи в гювеча. Simple Smile
Виж целия пост
# 21
елдата може да е кафява, може да е белезникаво-зеленикава.
първата е печена и има по-силен аромат. аз си купувам от втората - ароматът й е доста по-деликатен.
от брашно от елда правя сладкиш - много е вкусен и доста засища.

за Бъдни вечер правих рула от къдраво зеле с пълнеж от червена леща и булгур от елда - станаха много вкусни, чак мъжът ми ги яде, а той не обича елда Peace
Виж целия пост
# 22
Здравейте, аз съм нова тук... Благодаря ви, че ви има толкова много красота и различни идеи... скоро и аз ще споделя моите... Simple Smile
Виж целия пост
# 23
 за днес: зеленчукова супа, ньоки с домати и десерт - мус от манго   chef
Виж целия пост
# 24
Днес - домашен катък , крем супа от моркови с джинджифил / по рецепта на Марабу от форума / и запеканка с картофи , гъби и сметана .
Виж целия пост
# 25
Честита Нова Година!
*
Понеделник-нахутена салата (настъргани моркови,нахут,сок лимон,сол,черен пипер) и кремсупа от картофи и карфиол
Вторник-зелен фасул на манджа
сряда-паста със сос от разни сирена и зеленцучци каквито има
четвъртък-дояждане и шопска салата
петък-ред варени картофи-сирене.подправки,домати,задушен праз-пак картофи-кашакавал-пече се
и салата от печени чушки

Виж целия пост
# 26
интересна тема, ще се включа, пък да видим има ли смисъл. Мъжете ми са много месоядни, аз предпочитам постно, така че често готвя само за себе си.
снощи на нг трапеза имаше:
печени сладки картофи натюр
капоната/мързи ме да търся линк, но е с патладжани, каперси, маслини, кедрови ядки, лук и домати, аз я ям студена/
микс зеленчуци на скара, овкусени със зехтин-оцет-мед. Който яде сирене, може да ръсне отгоре.


Виж целия пост
# 27

ммм и аз много я харесвам.... Crazy
студена я ям с малко фета сирене Heart Eyes

за обед имахме пататник, салата айсберг и кимчи
за вечеря ще направя паста или с къдраво зеле или с доматен сос и пармиджано
Виж целия пост
# 28
Много харесвам капоната!  Купувам я най-често готова, обаче. Тука по принцип сервират капонатата в италиански ресторанти като предястие и студена. 

Тази вечер--много закъсняла Новогодишна баница (не правих за Нова Година).
Сряда вечер--японски Соба нудъли (спагети от елда), с тофу, суров корен джинджифил, и броколи.
Четвъртък вечер: равиоли пълнени с тиква (пресни и купени от магазин; варени у дома) + салата
Петък: ядене навън Simple Smile

Зеленчуци на грил със зехтин са ни любими на всички.  Грилът някак си подчертава вкуса им.

(Тити, разбирам те. И аз имам месояден у дома, с уговорката, че сам си готви месото. Понякога прави и месна, и вегетарианска версия. Оцеляваме в кухнята някак си досега!)
Виж целия пост
# 29
вчера оризови спагети със зеленчуци в уока и сладко-кисел сос (купен  Blush) мекици за вечеря  Crazy

днес - нямам още идея какво ще ми се дояде...

мъжът ми също е месояден Peace
яде шунка, риба купувам маринована, понякога прясна и я правя в хартия да не ми мирише...
месо готвя чат-пат, но не толкова често, колкото му се иска.
ако му се дояде шницел - да иде да си го поръча Mr. Green
виж като беше болен му правих пилешка супа  chef

често като излезнем и идем навън да ядем си поръчва нещо без месо или с малко месо...
даже идва с мен във вегетариански ресторант  Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия