МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 64 435
  • 749
# 675
Содения ми хляб стана супер  Peace Направих го с яйце и к.мляко и го пуснах да се меси в машината за около 20мин. , след което го сложих във фурната да се пече.  Мисля, че трябваше да го направя само по-тънък  Peace
Виж целия пост
# 676
Аз правя този кекс изцяло в пекарната, добавям и орехи-децата го обожават:)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0
на Миа е , някъде по средата на страницата
Виж целия пост
# 677
Влизам да похваля - хляб Добруджа по рецепта на alys от преди няколко страници   bouquet
Промених малко пропорциите - направих 500 гр хляб. Страшно вкусен !!!! Определено ще го правя често  Heart Eyes


 
Виж целия пост
# 678
Здравейте от мен. Дойдох да се хваля, но в момента точно ми се плаче! Cry
Сутринта реших, че ще правя бял хляб. Сложих 210 мл вода, 350 г бяло брашно,1,5 ч.л. сол и 1 пакетче суха мая.  Пуснах основна програма 1 и започнах да следя тестото, точно както ми  казаха  Тайна и bongo_2007. Стана страхотна топчица, после се надигна чак до ръба на контейнера и тъкмо се залетях да се похваля... изведнъж тестото спадна!   Thinking Така ли трябва да е? Аз се чувствам страшно разочарована! Пак ли някъде сбърках или наистина нещо с машинката не е наред?  newsm78 В 11.30 трябва да е готов, ще го видя тогава отвътре.
Виж целия пост
# 679
   Струва ми се малко брашното, за цяло пакетче мая, прилича ми на превтасване. Нали не си отваряла да гледаш, защото топлината излиза.И захар не виждам в рецептата, само сол?
Виж целия пост
# 680
Не, не съм отваряла, докато втасваше, само през прозорчето надзъртах, даже се ядосвах, че изглежда много неравен отгоре и щях да питам, как да го позагладя, като не смея да вдигна капака. Майка ми се пошегува, че като опре в капака, сам ще се изглади и...се спихна  Cry
Да, забравила съм да напиша за захарта, сложих 1 ч. л.
Виж целия пост
# 681
На толкова малко брашно е необходимо не повече от 2 грама суха мая. Как си изсипала цялото пакетче Whistling
Абсолютно си е превтасал хляба.
Виж целия пост
# 682
 Laughing Ей тъй, на! От раз - цялото го ливнах! И сега какво - в кофата?
 Знаех си, че съм неспасяем случай! Наистина, много миришеше на мая.
Виж целия пост
# 683
   Аз слагам едно пакетче на 550-600 грама брашно и понякога и на мен ми превтасва.И аз започнах да намалявам маята, не слагам по цяло пакетче.
Виж целия пост
# 684
Превтасало е, маята е страшно много, а ако си сложила и топла водичка....  Peace Захарта не е фатална, аз вече не слагам захар в тестото.


Това в Темпо
Хлебопекарна ELiTE
Избор на размер на
питата:1.0LB/1.5LB/2.0LB -
0,450 кг/0,675 кг/ 0,900 кг,
12 автоматични програм
69.99лв/бр.

Е mama Tin е казала точно всичко вече, маята е многооо.
Е, защо в кофата? И на мен ми се е случвало в началото на "кариерата", но си го хапнахме, можеш да препечеш филийките на тостера. Peace
Виж целия пост
# 685
Гелева, Значи все пак става за ядене   bouquet  bouquet
Вече ще знам за маята, ама както си се познавам, другия път ще сбъркам нещо друго  Laughing
Сега за микса от предния ми опит. Имам още един пакет от него и го разгледах много внимателно. Срокът на годност е бил юни миналата година. Sick Че аз съм па.ица и не съм гледала, па.ица съм, ама и тия в Ка.....д са за разстрел! Crossing Arms
Виж целия пост
# 686
Аааа, ето къде бил ключа за палатката. Пробвай от тази смес, като сложиш мая, може и да стане хляб.
Виж целия пост
# 687
Абе, да пробвам, ама колко мая да му сложа?  Embarassed  Laughing
Пакетът е половин килограм. И както каза bongo_2007, НЕ програма за пълнозърнест, нали така? 
Виж целия пост
# 688
Абе, да пробвам, ама колко мая да му сложа?  Embarassed  Laughing
Пакетът е половин килограм. И както каза bongo_2007, НЕ програма за пълнозърнест, нали така?  
Програма за обикновен хляб, на пълнозърнестата и е много времето и затова превтасва. Я замеси на месене и втасване и после метни във фурната, най-сигурно е, че ще стане.
Виж целия пост
# 689
Мам4е, сакън не хвърляй хляба. И моят вчера излезе от фурната като накълван от кокошки - явно съм сложила по-топла вода, а парното е на макс и вътре е доста топло, не прецених и превтаса. Ама ще си го ядем, нищо му няма.

Само, като го извадиш от пекарната, не го режи докато не изстине, колкото и да ти се иска да видиш дали се е опекъл - ще стане глетав. Нека първо "обиколи нивата", изстине хубаво (завит с кърпа, на решетка), да отпочине печеното и изпусне топлината.
Аз гледам да се отнасям винаги положително към хляба, особено в такива ситуации - казвам си, че е станал, че ще стане за ядене, дори и превтасал, и той става. Без майтап. Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия